Lasagne har ända sedan barnsben tillhört en av mina favoriträtter! Förra veckan gjorde jag en kycklinglasagne med aubergine och pesto. Det kan vara en av de godaste lasagner jag ätit!
Det är verkligen så otroligt smarrigt att göra lasagne med aubergine. Jag älskar konsistensen! Och med två sorters ost i kan det ju inte bli annat än ljuvligt! Hehe. Mozzarellan gör att det blir sådär härligt krämigt, medan parmesanosten bidrar med en väldigt god smak.
Den här lasagnen kommer vi göra flera gånger om! Jag tänker att den går att variera både med vanlig köttfärs och att den även går att göra i en vegetarisk variant med t.ex. oumph.
Varsågoda, här får ni dagens middagstips!
Kycklingslasagne med aubergine och pesto
Ingredienser (4 personer):
500 g kycklingfärs
1 msk kycklingfond
500 g passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 aubergine
1 dl pinjenötter
1 dl riven parmesanost
1 kruka basilika
2 msk olivolja
2 förpackningar mozzarella (2oo g ost)
salt och peppar
1 msk pizzakrydda
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva aubergine i 1/2 cm tjocka skivor och strö över lite salt på dem. Låt dem sedan ligga på ett hushållspapper och vätska av sig. Stek kycklingfärsen i en klick smör, tillsätt kycklingfond, passerade tomater och tomatpuré. Mixa ihop pinjenötter, parmesanost, olivolja och basilika till en pesto och rör ut i kycklingsåsen. Smaka av med salt och peppar. Smörj in en ugnssäker form och lägg hälften av aubergineskivorna i botten. Fortsätt med att fylla på hälften av kycklingfärssåsen och riv sedan hälften av mozzarellan. Lägg på resterande aubergineskivor, resten av kycklingfärssåsen och riv sedan den sista biten mozzarella över toppen. Strö över pizzakrydda och kör in i ugnen i 30-35 minuter.
Servera med en stor och färgglad sallad!
Tips!
Om du tål lök är det säkert jättegott med ett par vitlöksklyftor eller en hackad gul lök i kycklingfärssåsen.
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.