Emma Barremyr

Våran söndag i bilder

God morgon ♥

Jag hade en intention att fota våran söndag till ett ”dagen-i-bilder-inlägg”, men eftersom avslutet på dagen blev som det blev med magont och gallskrik + andra tråkiga nyheter som drabbat familjen under eftermiddagen blev det bara halva dagen i bilder! Jag blev helt enkelt helt tom på energi och tappade där någonstans bort både kameran och intentionen jag hade med dagens inlägg.. Så kan det bli ibland!

Lite sent kanske, men här kommer helt enkelt halva våran söndag i bilder!

IMG_1640

Älskade lilla Elsa! Finns nog inget mysigare än att få vakna upp och se sitt sovande barn bredvid sig. Det är så fridfullt och rogivande på något sätt. Jag kan ligga och titta på henne i en hel evighet och bara känna lugnet och lyckan inom mig ♥

IMG_1642

Elsa bjöd sina föräldrar på en lång sovmorgon så jag och Pelle fick njuta av en mysig frukost tillsammans bara vi två. Jag plockade fram ett par överblivna scones från frysen och åt tillsammans med en krämig kokoslatte såklart, hihi!

>> Recept på scones

>> Recept på krämig kokoslatte

IMG_1647

Pelle åt mackor med skinka och ost/ ägg och kaviar + kaffe såklart! 

IMG_1653

Efter frukosten sov Elsa fortfarande, så jag passade på att smyga in i köket en stund och sätta igång lite söndagsbak. Först rörde jag ihop ett gäng mandel- och valnötsfrallor och satte även en deg havrefrallor på jäsning!

IMG_1699

De där havrefrallorna är mitt nya favoritbröd för tillfället.

Det är helt oslagbart gott med stekt ägg och kaviar, hehe! Den kombon har ni väl inte missat att jag snöat in på efter förlossningen kanske? Det är konstigt det där.. under graviditeten kräktes jag av bara tanken på kaviar. Nu MÅSTE jag ha en tub hemma till mina äggmackor på morgonen. Den här morgonen var dock brödet slut och därför blev det scones, men såklart äggmackor till lunch istället.

>> Recept på havrefallor

 Recept på manel- och valnötsfrallorna kommer i ett annat inlägg!

IMG_1694

Precis när jag bakat ut havrefrallorna för att jäsa en andra gån vaknade Elsa. Lyckan i att få springa upp till sovrummet och lyfta upp sin älskade unge alltså. Jag har alltid sådan abstinens efter henne när hon inte sover på mig i bärsjalen. Vill bara att hon ska vakna så jag får gosa 🙂

Jag ammade henne och sen badade jag och Pelle henne tillsammans. Vilket söndagsmys alltså! Elsa älskar att bada, men tycker inte så mycket om att gå upp från badet (det brukar bli skrikfest), men för första gången skrek hon inte när vi tog upp henne från badet i söndags. Det går framåt minsann, hihi!

Efter badet åkte Pelle iväg till min syster och hjälpte till med flyttlasset medan jag och Elsa hängde en stund till i köket. Elsa satte jag ner i babysittern där hon låg och tittande på sin hand som hon nyligen upptäckt. Den är riktigt spännande (och god att smaska på som ni kanske såg på Instagram?) vill jag lova!

IMG_1700

Medan Elsa låg och tittade på sin hand körde in havrefrallorna i ugnen och förberedde en köttfärspaj. Vi hade bjudit över Pelles familj på lunch lite senare under dagen. Paj är ju perfekt bjudmat när man är många, och perfekt när man vill förbereda!

>> Recept på min glutenfria köttfärspaj

IMG_1674

 Sen lekte jag och Elsa en stund i soffan, tittade på sängmobilen och sjöng lite disney-sånger! Elsas favorit är just nu Tigers sång ”en woppsi-doppsi, lopp-di-loppsi, alli-hoppsi-sång” som hon alltid skrattar och viftar i armar och ben till när vi sjunger!

IMG_1705

När Elsa blev trött virade jag in henne i sjalen och tog en promenad bort till syrran och hälsade på i flyttkaoset. Hon och familjen har flyttat ut till Hammarö alldeles i närheten av oss. Helt underbart att ha promenadavstånd till varandra, speciellt nu när vi båda är hemma och är föräldralediga!

IMG_1711

Min andra syster Julia var med och hjälpte till i flytten så mitt i kaoset fick Elsa lite morstermys ♥

IMG_1745

Efter ett ganska kort besök gick jag sedan hemåt med Elsa på magen. Hemma igen körde jag in pajen i ugnen, fixade en sallad, dukade och inväntade sedan Pelles familj!

IMG_1728

Mums med dessa sallader! Jag älskar att toppa med kokos, frön, russin och lite nötter! Ger lite extra knaprighet, näring och god smak till salladen – tips alltså!

IMG_1748

 Elsa fick mysa en stund hos ”faster” Linda efter maten!

IMG_1751

Och här är Elsas kusin Philip som käkar smoothie för fulla muggar! Han är bara ett halvår äldre än Elsa så dessa små troll kommer ha mycket skoj tillsammans framöver.

 

Och typ här tog bilderna slut i min kamera, så det var hit ni fick följa med idag!

Hoppas ni gillade det!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats