Emma Barremyr

Att få till träning med en liten bebis

30989C26-FEF7-4E78-9FB5-30A380BEDD37_L0_001

Bästa träningen är den som blir av, det är mitt bästa motto just nu!

Med en liten bebis är det inte lätt att få till några perfekta träningspass och jag har insett att jag får vara glad för det lilla. Jag har inte längre några långa stunder att lägga på mig själv, utan får vara nöjd om jag får komma ut i skogen på en promenad eller lyckas få till några styrkeövningar när Elsa ligger nöjd på golvet i 10 minuter.

Jag känner varken stress eller press att träna som jag gjort tidigare, men jag vet att jag mår bra om jag ger mig själv någon form av motion och rörelse varje dag. Promenaderna har hittills inte varit några problem att få till eftersom Elsa gillat att sova i både vagnen och bärsjalen, men att få till styrketräning har varit svårare (trots att jag har grejer hemma) eftersom hon helst vill vara på mig hela tiden, och det börjar kännas i min rygg nu.

41E1CAA5-20B5-44F8-9539-0008B5AACAB5_L0_001

Ja musklerna på baksidan behöver aktiveras, så nu har jag och Pelle kommit överens om att vi en gång i veckan ska se till så att jag får komma till gymmet och köra lite styrketräning medan han tar en promenad med Elsa. Vi har smygtestat rutinen i två veckor och det har funkat toppen – SÅ GULD värt – både för kroppen och knoppen!

Men övriga dagar då?

De senaste veckorna har jag ett par gånger smugit in lite styrkeövningar under promenaderna. Några knäböj, tåhävningar, lite roddövningar (perfekt att ha med ett gummiband i fickan) och ett gäng utåtrotationer i axlarna varvat med powerwalk.

Så galet skönt att få känna musklerna jobba lite igen!

65230A56-ADB8-4436-93A3-0B5C7AAA8F54_L0_001

Att klämma in lite styrkeövningar på promenaden är alltså ett sätt att få in lite vardagsträning med en bebis! Och jag tror mycket handlar om att vara nöjd över det lilla. Det kan lätt bli att man struntar i att träna om det inte känns ”helhjärtat”, vilket det ju kanske inte gör med ett par lätta övningar om man är van att träna tio och bli rejält trött.

Men faktum är – får du till en kort promenad är det bättre än ingen promenad alls. Och en cirkel på 10 minuter med några styrkeövningar när din bebis sover eller ligger nöjd på golvet är bättre än inga styrkeövningar alls. Det är som kärlek för kroppen. Rörelsen gör verkligen susen för både kroppen och måendet, iallafall för mig!

Och när jag gjort de där övningarna talar jag om för mig själv att det är bra precis så. Det är tillräckligt och jag är tillräcklig ♥

FC63B241-3C46-4EAB-A64D-FD58F795A0E1_L0_001

Öva på att alltid tala om för dig själv att du gör så gott du kan. Det är allt du kan göra! Det är lätt att jämföra sig med andra mammor när man ser vad de gör, men kom ihåg att vi alla är olika och har olika bebisar, och därmed olika förutsättningar. Lyssna på din kropp, ge den vad den behöver och beröm dig själv!

Och en sista påminnelse – vill din bebis bara ligga på bröstet en hel dag och du inte tar dig upp från soffan den dagen – då är det också helt okej. Då är det förmodligen vad ni båda behöver just den dagen, och imorgon är en ny dag 

 

Har ni några smarta knep för att få till träning med en liten bebis?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jessica

    Hej Emma!

    Jag och min pojkvän planerar en vandringstur på 6 dagar i sommar. Jag vet at du har vandrat flera gånger tidigare! Kan du inte skriva ner vad ni brukar äta på vandringsturerna? Altså vad som går lätt att bära med, men som ändå smakar okej 🙂 Skulle vara jättesnällt!

    kram Jessica

stats