Emma Barremyr

3 sköna morgonrutiner

God morgon ♥

Det här med hur vi startar dagen är så viktigt för vårt välmående!

Jag skulle vilja säga att om man startar dagen på ett bra sätt skapas förutsättningar för att dagen också fortsätter bra. Jag skulle rekommendera alla att skaffa sig morgonrutiner som man trivs med och kan längta efter. Har man något att längta efter blir det såklart roligare att gå upp om morgnarna också!

Vi är alla olika, men här är tre tips på sköna morgonrutiner som jag gillar, mår bra av och gärna vill dela med mig av till er!

 

Ingefärsshot

Att gå direkt upp från sängen och ta en hutt hemkokt ingefärsdricka är en helt fantastisk start på dagen! En rutin vi har här hemma och som både jag och Pelle kör på sedan några månader tillbaka. Jag älskar det! Förutom att ingefära är otroligt gott så är det ju även stärkande för immunförsvaret och piggar upp i både kropp och knopp.

Testa!!!

>> Klicka här för att komma till recept på ingefärsshot

IMG_9170

Frukost

En god, näringsrik och mättande frukost är bland det bästa du kan ge till dig själv. Det ger dig energi och skapar bra förutsättningar för en bra och pigg dag!

För mig är frukosten det godaste målet på hela dagen och jag lägger mer än gärna ner lite extra kärlek och tid för njutning på min frukost. Jag tänder ofta lite ljus, sitter en lång stund, äter och bara myser. Och att sitta och smutta på kaffet! Det ger mig lycka och välmående ♥

Recept på tre goda frukostar:

>> Vegansk frukostbägare med overnight oats och kanelstekta äpplen med frötopping

>> Ugnsbakad blåbärs- och kokosgröt

>> Smörgåsfrukost på glutenfritt nötbröd och smarriga pålägg

IMG_9056-701x467-980x652

Morgonpromenad

Det är något magiskt med det här att komma ut och röra på sig på morgonen. Det finns inget bättre sätt att väcka kroppen på än att kliva rakt ut i friska luften. Det ger mig så mycket positivt – man vaknar till, kroppen får rörelse, lungorna fylls med syre, det ger energi och tid med naturens helande krafter. Det är en underbar stund med möjlighet att vara för själv helt enkelt med tid till att reflektera över dagen som väntar!

Har du inte testa att gå ut på morgonen? Knyt då på dig skorna och ge dig ut på en runda. Känn efter om du gillar det och fortsätt ge det till dig själv det du mår bra av det! Testa dig fram helt enkelt! Gillar du det inte är en lunch- eller kvällspromenad precis lika bra!

IMG_2100

En bild från en morgonpromenad på stranden i Nya Zeeland!

 

Har du en trevlig morgonrutin som du vill tipsa om och dela med dig av?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Matilda

  Jag är SÅ himla dålig på bra morgonrutiner men jag försöker iallafall börja dagen med ett glas vatten. Jag är vanligtvis en riktig frukostmänniska, funkar inte utan frukos och vill att den ska vara både rejäl och nyttig, men smyger nu iväg hemifrån tidigt på morgonen och tar en macka i farten. Vill gärna få in mer bra rutiner! 😛

  1. Emma

   Ja det är lätt att falla ur rutinerna, men hoppas du kan hitta tillbaka till morgonrutiner du gillar. Frukosten är ju så viktig (och GOD), hihi 🙂 Kram

 2. Malin Rosén

  Det ger en så mycket välmående och harmoni att läsa din blogg Emma. Du är fantastisk och en förebild för så många. Tack för jag fått lära känna dig! Kram

 3. Maid in the Kitchen

  Jag börjar med ett glas varmt citronvatten, fixar iordning grejerna för dagen, tar en kaffe med mandelmjölk i bilen till gymmet, kör en timme och sätter mig sedan med en stooor frukost. Bästa starten!

stats