Emma Barremyr

Orkeslöshet och gravidcravings!

Hej vänner ♥

Jag ligger hemma med en konstig känsla i kroppen. Den där energin jag skrev om i början på veckan var som bortblåst när jag vaknade i onsdags och för tillfället känner jag mig totalt orkeslös. Det var ju härligt de få dagar energin varade ändå!

Jag vet inte om det är en förkylning som lurar i kroppen? Jag nyser och är sååå täppt i näsan, har värk i kroppen, mår illa och är alldeles sjukligt trött. Symtom som jag upplevt under hela graviditeten, vilket gör det svårt att avgöra om jag faktiskt är förkyld eller bara är väldigt, väldigt gravid just nu? Kanske handlar det om att kroppen behöver samla krafter inför förlossningen och att dessa symtom ska få mig att vila?

Jag lyssnar såklart på kroppen, och de senaste dagarna har jag därför i stort sett inte gjort något alls. Men åh, vad jag känner mig frustrerad över den här orkeslösheten. Inspirationen tryter rejält, jag är uttråkad och otroligt trött på att vila (känns ju inte som jag gjort något annat de senaste nio månaderna). Kan inte bebis komma ut snart?

Ute skiner solen och jag längtar efter en promenad, men min magkänsla säger till mig att stanna inne och vila, så jag gör det! Dessutom har jag fått pigmentförändringar i ansiktet efter att ha suttit ute i solen (trots solskyddsfaktor 50), så jag får nog undvika den starka vårsolen så länge jag har gravidhormoner i kroppen.

Jag tog mig iallafall iväg och handlade en sväng i förmiddags och hittade en Proviva Lemonad med citron och lime som jag för tillfället ligger och smuttar på här i soffan. Mitt största sug de senaste veckorna har varit sura saker och jag har väl i stort sett ”knarkat” citrusfrukter. Jag har ätit både apelsiner, citroner och lime rakt upp och ner, druckit massor med citron- och limevatten, och går verkligen med ett konstant sug efter den friska sura smaken som dessa frukter ger. Det är så himla gott!

Den där lemonaden var precis vad jag behövde just nu känner jag! Alla småsaker som livar upp är bra för välmåendet ♥

IMG_0475 IMG_0471

 

Skönt att det är helg snart så jag får lite sällskap av Pelle här hemma om dagarna iallafall. Sen får vi se vad det blir av helgen och vad min ork räcker till? Jag längtar ju så himla mycket efter att få börja pyssla i trädgården, men om inte orken finns är det bara att lyssna på kroppen. Det är inte så jäkla länge kvar tills jag slipper vara gravid nu! Yeeeeey!!!

 

Kan du inte berätta lite om dig? Hur mår du just idag och vad är dina planer för helgen?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Hej! Tack för provivatipset, det blev min nya favoritgrej att dricka nu! Också gravid men bara i v20! Haft hemskt illamående och levt på sjukhuset sen v9! Har du lust att skriva om något så får du gärna skriva om hur du orkat ta dig ut och göra något de ”bättre” dagarna, hur man ska komma tillbaka till vad som brukar vara normalt men som nu under så lång tid har känts helt omöjligt.. själv är jag ännu för rädd att inte klara av något även om det faktiskt finns bättre dagar omän allt är relativt 🙂

 2. Veronica

  Trist för dig att känna dig orkeslös, det är ju så tråkigt att inte kunna göra saker som t ex att njuta av fint väder! Själv fick jag en rejäl dipp i förmiddags då fogsmärtan tilltog och jag insåg återigen att jag är fånge i den här kroppen och fånge i lägenheten. Det har inte hjälpt att ha vabbat hela veckan, även sonen är ganska stor och nöjer sig ganska bra med att kolla på film. Förhoppningsvis inte så lång tid kvar dock!

  Jag har också haft stort sug efter surt de senaste veckorna och särskilt juice! Citronvatten har också funkat, likaså riktigt kolsyrat bubbelvatten och saft har jag njutit 🙂

  Jag är egentligen inte så sömn-trött eller orkeslös, bara väldigt less på det här och uttråkad. Jag vill gå på promenader, åka på utflykter, hitta på saker, vara ute i luften, träna, leka med sonen och bara känna att jag kan gå till affären om jag behöver… suck!

  v.39 för min del på måndag och jag hoppas så lillebror behagar komma ut tidigt!!!

  Hoppas du får lite energi tillbaka i helgen och kan vara ute i trädgården och fixa som du vill! 🙂 Kram!

  1. Emma

   Ja det är sjukt tråkigt! Dagarna blir så otroligt långa och sega 🙁 Hoppas att din fogsmärta är bättre idag och att du får komma ut och njuta lite av solen i helgen! Själv känner jag mig lite piggare idag och har varit ute på en morgonpromenad i solen nu. Så skönt!! Kram

 3. Hanna

  Hej Emma! Snart är det ju dags för dig sååå spännande!! Det är lustigt hur kroppen är och hur det kan variera nu när man är gravid. Går in i v 33 nu på söndag och har haft en ganska trevlig graviditet med korta krämpor, just nu ligger jag på soffan efter att klämt i mig en lemonad också. Min last senaste veckorna har varit majskakor med smör men det där sura suget kommer ofta också. Det kanske är för det lindrar illamåendet också. Ska och borde plugga men har sjukt svårt att fokusera vill bara typ va ligga och kolla serier eller läsa böcker. Hoppas du får en trevlig helg nu iaf och jag ser mycket fram emot förlossnings berättelser sen 😛

  1. Emma

   Ja det är jättepirrigt och spännande att det närmar sig nu! Verkligen en speciell känsla <3 Jag förstår dig i den där känslan av att inte kunna fokusera, så har jag känt länge nu och det enda man har i tankarna är ju bebis och det som väntar! Nu innan förlossningen är hjärnan som seg kola kan jag lova! Hoppas att du får fortsätta att njuta av en trevlig graviditet och att du har en fin helg! Tack för att du delade med dig 🙂 Kram

 4. Ellinor

  Jag är gravid i v.38 med en liten tös och har som du haft ett enormt sug efter surt, vilket jag aldrig varit vidare förtjust i förut! Sur saft, lemonad, apelsin, sura godisar osv, muuuums! Jag mår bra och har mått väldigt bra under hela graviditeten men får nu enorma tröttdippar då och då, jag somnar 21.00 om kvällarna vilket jag gjort i kanske en månads tid nu. I början av graviditeten var det likadant men sen kom energin tillbaka för att nu på slutet tryta igen. Tänker också att det är ett sätt för kroppen att dels vila sig inför vad som komma skall men också så att den har tid att ge all uppmärksamhet åt att göda bebisen i magen 🙂 Hoppas din helg blir fin och att energin kommer tillbaka! Kram!

  1. Emma

   Ja jag är visst inte ensam om att känna sug efter surt 🙂 Har nog säkert med att göra att det lindrar illamående bra och är så friskt och fräscht 😀 Skönt att du fått må bra under din graviditet bortsett från trötthet. Tröttheten är garanterat ett sätt för kroppen att säga till vila sig inför vad som komma skall! Wow så häftigt det ska bli att få gå igenom detta. Hoppas du får fortsätta att må bra de sista veckorna. Ta hand om dig och tack för att du delade med dig! Kram 🙂

stats