Hej kompisar ♥
Alltså mums, mums, MUMS!
Igår kokade jag ihop en alldeles ljuvlig och krämig kycklingfärssås med kokos, dijon och basilika – en oväntat god kombination!
Kycklingfärssåsen var dessutom otroligt lättlagat och snabbt att svänga ihop. Är övertygad om att det här kommer vara en ny favorit som småbarnsförälder när tiden för middagar blir knapp, men när vi samtidigt vill äta gott, nyttigt och näringsrikt!
Vi serverade såsen med rårispasta den här gången, men kan tänka mig att bönpasta, majspasta eller t.ex. grönsakspasta är minst lika gott och lite roligt att variera mellan!
Så mina vänner – här kommer dagens middagstips till er!
Pasta med kycklingfärssås
Ingredienser (4 personer):
4 portioner pasta (jag använde glutenfri rispasta)
500 g kycklingfärs
2 dl krämig kokosmjölk (jag använder Santa Marias i tetra)
1 msk dijonsenap
1 msk kycklingfond
1 kruka basilika
Salt + peppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Genomstek under tiden kycklingfärsen i en klick smör eller kokosolja. Häll sedan på kokosmjölk, rör ner dijonsenap + kycklingfond och klipp ner basilika. Låt puttra en stund och smaka sedan av med salt och peppar.
Servera kycklingsåsen med den nykokta pastan och en färgglad sallad!
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Gjorde denna igår, hur god som helst!! Tack för receptet! 🙂
Åh så kul att höra 🙂
Jag är inne i en pastaperiod 🙂
Såå enkelt och så gott!!!
Mmm, pasta är ljuvligt 🙂