Hej kompisar ♥
Förra veckan testade vi en härlig twist på den klassiska rätten ”torsk med äggsås och potatis”. Resultatet blev en fiskgratäng på torsk och potatis, i en gräddig sås med bland annat ägg, dill, gräslök, citron och riven pepparrot.
Jag hittade ett recept hos Ica och tyckte det såg så spännande och gott ut att jag bara var tvungen att testa. Just kombinationen ägg, dill och pepparrot kändes som en alldeles ljuvlig kombination till fisken, och det kan jag också lova er att det var!
Otroligt god och lite sådär extra vardagslyxig som jag gärna vill ha det!
Fiskgratäng med äggsås, dill och pepparrot
Ingredienser (4 personer):
600 g torskryggfilé
2 tsk salt
700 g fast potatis
2 msk hackad gräslök
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 msk fiskfond
2 krm peppar
2 msk hackad dill
1 msk finrivet citronskal
4 hårdkokta ägg
1 dl riven pepparrot
1 klick smör (till formen)
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda torsken med hälften av saltet. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Koka upp vatten, grädde och fond i en kastrull. Lägg ner potatis i en smord ugnsform, strö över gräslök och krydda med peppar och resterande salt. Häll över buljongen. Täck med folié och ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut formen. Lägg i torsk, dill och citronskal och ställ sedan in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Skala och finhacka äggen. Ta ut formen från ugnen och toppa sedan med ägg, pepparrot och dill.
Servera med en sallad och njut sedan av en riktigt smarrig måltid!
Det blir tisdagstipset från mig!
Hoppas ni har en härlig eftermiddag mina vänner ♥
Kram / Emma.