Emma Barremyr

Multienzym för bättre matsmältning + tävling!

Inlägg i samarbete med enzymprodukter.se

ENZYMER-2

Hej vänner ♥

Som ni vet är jag stolt ambassadör för Enzymprodukter! Det är ett företag jag samarbetat med i över två år nu, och som jag är så glad över att få fortsätta att presentera för er.

För mig, som har en känslig och krånglig mage på många sätt underlättar enzymprodukterna ofta min vardag, och jag har alltid en burk av vardera produkt i väskan för alla olika tillfällen! Det kan handla om middag med vänner, fika på stan, restaurangbesök, härliga glasspauser eller buffér vid högtider, t.ex. jul, påsk och midsommar.

Lactrase GO är bra de gånger jag vill njuta av mjölkprodukter som innehåller laktos, Nogasin GO är bra när jag äter mat som i vanliga fall gör mig uppsvälld och gasig i magen och Gluten GO är perfekt de tillfällen jag som glutenkänslig vill njuta av något med gluten i.

Nyligen lanserades även en ny produkt hos Enzymprodukter, nämligen Multienzym GO, som kan hjälpa den som har problem med matsmältning!

Det finns alltså produkter för fyra olika tillfällen/ besvär just nu – laktosintolerans, glutenkänslighet, matsmältningsproblem samt uppsvälldhet och gasbildning.

Häng med så ska jag berätta mer!

IMG_0086

Matsmältning

Matsmältningsproblem brukar vara ärftliga eller bero på en sjukdom i matsmältningsorganet, men kan också orsakas och försämras av stress. Vanliga symptom är en känsla av att maten inte smälter i magen, att man blir uppsvälld, får gasbesvär och magsmärtor.

Multienzym GO är en produkt speciellt framtagen för personer med nedsatt matsmältning eller för personer som av okänd orsak har problem med matsmältningen.

Kapseln innehåller 14 olika matsmältningsenzymer som bryter ner både kolhydrater, fett och proteiner. Produkten innehåller också maskrosrot, som förbättrar matsmältningen genom att aktivera produktionen av galla och utsöndringen av bukspottkörtelsenzymer. Kapseln ska tas i samband med måltid och den kan användas både tillfälligt och kontinuerligt, framför allt i samband med tunga måltider, t.ex. vid bufféer och liknande.

OBS! Eftersom produkten innehåller maskrosrot ska den inte tas under graviditet.

IMG_0090

TÄVLING!!!

Eftersom att påsken närmar sig, då många med matsmältningsproblem blir lidande, och för att fira lanseringen av den nya produkten lottar jag i helgen ut tre paket med Multienzym GO. Ni är alltså tre stycken som har möjlighet att prova på Multienzym GO helt gratis – missa inte det!

Kanske har du själv problem med matsmältningen? Eller känner någon i din närhet med problem? 

För att vara med i utlottningen:

 • Kommentera inlägget och berätta varför du vill testa Multienzym GO!

Utlottningen pågår under helgen och avslutas på söndag kväll kl 24.00. Vinnarna presenteras sedan på måndag!

Tävlingen är nu avslutad och vinnarna blev Johanna, Emma och Jessica – grattis till er ♥ Ni är alla tre kontaktade via mail!

IMG_8675

Glutenkänslighet

Gluten GO är ett matsmältningsenzym som innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar upp gluten. Är man känslig (alltså bara känslig, de funkar INTE om du har celiaki) och har en mage som har svårt att spjälka gluten så kan man ta Gluten GO med glutenhaltiga sädesslag för att undvika tråkiga magproblem. 1 kapsel tas med vätska före måltid, och vid behov kan dosen ökas till 2 kapslar per måltid.

Eftersom jag har en krånglig mage som är känslig mot gluten är en sån här produkt så otroligt tacksam för mig med de gånger jag är bortbjuden och det vaknas mat, när jag ska ut och äta på restaurang, när jag blir sugen på en vanlig fika, eller som när vi var i Idre – där jag ville njuta av en riktigt god croissant på hotellfrukosten!

OBS!!! Celiaki är en autoimmun sjukdom som inte kan behandlas på något annat sätt än genom en glutenfri diet. Du kan inte ta Gluten GO och bli hjälp då.

IMG_8636-980x653IMG_5132-980x653-980x653

Uppsvälldhet och gasbildning

Många, där bland jag, lider regelbundet av olika typer av magbesvär, trots att de äter hälsosamt och mångsidigt. Bland annat fiberrika grönsaker och fullkornsprodukter kan ge upphov till magknip, uppsvälldhet och gasbildning, men lyckligtvis kan man förebygga magbesvär som beror på tarmgaser.

Nogasin GO hjälper till att bryta ner svårsmälta kolhydrater i tarmen och minskar på så sätt gasbildning och uppvälld mage! Det är ett matsmältningsenzym som innehåller det naturliga enzymet alfagalaktosidas och undersökningar har visat att detta enzym lindrar gasbesvär, uppsvälldhet och andra vanliga matsmältningsbesvär.

Jag brukar ta 1-2 tabletter i samband med en måltid där symtom förväntas, och kan på så vis förminska symtomen. Jag själv är väldigt känslig mot lök, svamp, bönor, kål och andra svårsmälta kolhydrater och stoppar därför alltid i mig ett par tabletter av Nogasin för att hjälpa magen att bryta ner dessa ämnen! Det blir aldrig helt bra, men Nogasin gör att det blir MYCKET bättre!

IMG_7351IMG_7243-980x653-980x653

Laktosintolerans

Laktosintolerans beror på brist på laktasenzym. Om enzymbildningen i tarmsystemet minskar eller försvinner spjälkas inte laktosen, dvs. mjölksockret, längre upp i tunntarmen. Brist på laktasenzym som ger upphov till mag- och tarmsymptom kallas för laktosintolerans. Typiska symptom på laktosintolerans är magsmärtor, uppsvälld mage, gasbesvär och diarré.

Lactrase GO innehåller laktas – det ämnet som vi laktosintoleranta saknar – och hjälper oss att bryta ner mjölksockret i magen så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom. Tabletterna är perfekta nu under våren när det vaknas påskbuffé, glassfikor och härliga middagar på uteserveringar! Jag själv har alltid en förpackning Lactrase i väskan. Fler och fler laktosfria alternativ dyker upp, men det är kanske inte alltid som en är sugen på att välja det laktosfria alternativet om det finns något godare på menyn som lockar, och då tycker jag att Lactrase GO är perfekt.

IMG_8414-980x1645

 

Alla produkter finns på apoteket och ni kan läsa mer om dem här  –> www.enzymprodukter.se.

 

I samarbete med Enzymprodukter.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Åsa

  Hej Emma o tack för din fina blogg som inspirerar till sund hälsa utan pekpinnar! Väldigt sen kommentar på detta inlägg men undrar helt kort om det är ok att äta Nogasin under graviditet? Det verkar ju som du gjort det på dina inlägg men ville dubbelkolla. /Åsa

  1. Emma

   Tack för din fina kommentar Åsa! Ja Nogasin är okej att äta under graviditeten, men inte multienzym då den innehåller maskrosrot!

 2. Johanna berg

  Jag skulle vilja vinna och testa denna nya produkt då jag har mycket problem med min mage. Jag har testat väldigt många olika produkter men har aldrig riktigt hittat den där perfekta produkten, kanske kan denna nyhet vara en lösning för mig?
  Mina magproblem påverkar min vardag mycket och det blir ett jobbigt moment speciellt då jag är ung och fortfarande går i skolan och inte kan styra helt vad jag äter. Den senaste tiden har magproblemen varit värre och jag längtar efter att vakna upp en dag och inte känna av magen som ett problem så jag kan äta normalt utan att få ont och besvär. Jag hoppas på vinst och håller alla tummar och tår då denna produkt känns som en för mig!

  Kram Johanna

 3. Julia

  Hej! Jag har IBS och har dagligen ont i magen, känns inte som det spelar någon roll vad jag äter då den praktiskt taget blir svullen vad jag än stoppar i mig 🙁 Jag känner att jag vill prova alla möjligheter som finns för att få bukt med denna mage som har blivit ett vardagsproblem. Jag tror verkligen detta hade varit en bra produkt för mig och mina magproblem!
  Tack för en fantastiskt lärorik och inspirerande blogg, kram!

 4. Melita Sara

  Ååååh som jag vill vinna detta åt min stackars, älskade pappa!

  Vi var i Italien i somras (2016) och redan efter ett par dagar drabbades min pappa av någon form av magsjuka och var tvungen att åka in till sjukhuset hela två gånger. Han blev bättre men kunde ändå inte äta något annat än typ grissinis, stackaren. När vi sedan kom hem fortsatte problemen och ända sedan dess (typ 8 månader!!!!) har han haft extremt förhöjd saltsyraproduktion, halsbränna, magkramper och förstoppning varvat med diarre. Det värsta är kramperna som han får efter att han äter. Han har gått ner massa i vikt och muskelmassa, men läkarna hittar inget fel! Han har gjort alla möjliga undersökningar och det enda de kan konstatera är att han har förhöjd saltsyraproduktion och därför en irriterad slemhinna. Han har försökt allt från huskurer till medicin, men inget hjälper! Han kan inte äta något annat än mjuk, len mat utan kryddor och har sedan vi kom hem levt på buljong, kokt vitt ris, kokt potatis, banan, mannagrynsgröt, vitt bröd och yoghurt. Jag känner mig så hjälplös och vill så gärna kunna hjälpa honom för jag vet att han älskar mat, men jag är lika hjälplös som han. Nu är vi desperata och beredda att pröva allt, så därför skulle jag vilja vinna detta åt honom!

 5. sandraemelie

  Åh, jag har haft såna problem med magen i helgen (värre än vanligt). Den har varit så öm, ond, uppsvälld och väldigt gasig. Det enda som hjälper ok bra är att gå på toa OCH gå ut på en promenad och släppa ut massa luft, haha. Dock svårt när man är bortbjuden som jag varit och inte riktigt kan bestämma själv, dessutom är det inte så lätt att släppa fisar när vi går promenaden ihop… Så jobbigt detta och jag hade säkert sluppit lida lite och kunnat njuta mer om jag haft några av tabletterna. Jag vill prova allt! Blir tokig på en mage man aldrig kan lita på… Den är känslig för allt känns det som. Jag vill testa vilken produkt som helst. Kram Sandra.

 6. johanna

  Hej Emma
  Tusen tack för din underbara blogg! Har följt dig i vääldigt många år och jag gillar din blogg för den är personlig och jag tycker vi är väldigt lika. Jag är både HSP och har IBS också. Två ”bokstavskombinationer” som ibland kan vara jobbiga att leva med och hantera. När det gäller IBS så har jag tack vare Fodmap lärt mig lite mer om vad som triggar igång och oftast vill jag då laga maten själv för man känner sig så besvärlig på restaurang eller hemma hos någon annan när man inte kan ha vitlök, lök, svamp, gluten, laktos. Min sambo däremot ääälskar gå på restaurang så ibland krockar det. Detta har gjort att mitt sociala liv har blivit drabbat då man inte orkar känna sig ”besvärlig”. Så att få testa på denna produkt hade varit så spännande och hoppfullt 🙂 Mvh Johanna

 7. Emma

  Hej!

  Jag har fick diagnosen IBS för ca 7 år sedan. Jag är inte helt nöjd över den läkarvård jag fått då jag och mina besvär inte tagits på allvar. Varje dagen lider jag av en krånglig mage och jag skulle gärna vilja testa Multienzym GO. Förhoppningsvis är det en produkt som skulle kunna minska min oro inför restaurangbesök med vänner, krånglig mage under semestern etc.

  Tack för en fin blogg, att du delar med dig av problem som andra antagligen också lider av och framför allt, STORT lycka till med det nya livet du har framför dig 🙂

  /Emma

 8. Sofie

  Jag som aldrig deltar i tävlingar såg nu denna, och oj, den passar mig perfekt! Jag har haft krånglig mage så länge jag kan minnas, och man har tagit en del prover, sagt att ”det nog är ibs”.. Det har fått mig att testa allt jag kommit på; gluten- och laktosfritt, undvika kryddor tuggummi kaffe juice kolsyra sura saker mm, motionera, samt halva Apotekets sortiment. Ändå går jag runt varje dag med väldig magont och ser höggravid ut, vilket hindrar mig mycket och är tillskott besvär. Att testa denna produkt vore ett försök i och en chans till att lösa mina dagliga problem, jag vore så himla glad om det kunde underlätta mina problem!

 9. Jes

  Jag tänkte direkt på min mamma när jag läste det här inlägget. Just med ärftlighet och hur jag vet att det vi fått gå igenom, burit och bär på ofta resultaterat i just det där ”ont i magen” av olika form.. Hon har gått igenom så mycket med mig och haft problem sen flera år tillbaka nu, så pass att det varit hinder för vardagen ibland. Så jag skulle helt enkelt vilja ge henne en chans att få prova detta och så håller jag tummarna för att vi kanske äntligen får hitta något som råder lite bot!

 10. Emma

  Hej Emma!

  Vilken härlig blogg du har. Jag är också gravid och tycker det är jätteroligt att följa din blogg och se hur du upprätthåller en sund livsstil under graviditeten! Jag undrar lite hur du tänker kring alla matrestriktioner som finns för gravida. Jag har förstått att du avstår från vissa saker, men att du fortfarande äter påläggsskinka till exempel? Jag har också gjort det ett par gånger men upplever att vissa är rädda för detta.

  Kram från en annan Emma

 11. Sanna Järnström

  Min förbaskade IBS mage vägrar att samarbeta med mig! Försökte mig på foodmap själv för några månadersedan men var tvungen att avbryta då det triggade igång gamla hjärnspöken och ledde till ett bakslag i ätstörningen. Det finns ju inget värre än en uppsvälld, gasig och smärtande mage konstant hela dagarna! Oavsett vad jag sätter i mig så släpper jag fisar värre än rutten möglig äppelskrutt! SÅÅ det vore guld att få testa denna produkt! Se om den kanske kan ge en lite knuff i rätt riktning och få tillbaka motivationen till att börja röra på mig och ta hand om kroppen igen! För som du sagt förut, när magen jävlas, fungerar ingenting i kroppen, man blir som en uppstoppad korv och vill bara dra täcket över huvudet!

 12. Frida

  Min vän har testat allt och läkarna vill inte säga mer än ”säkert IBS”, så hon kämpar på med bra kost och alla huskurer tips och råd som finns, jag skulle gärna vilja ge henne denna då precis allt som möjligtvis kan hjälpa borde testas!

 13. marie andersson

  Spännande med en ny produkt! Den skulle nog kunna hjälpa mig och min mage! Jag har problem med magen till och från men vet inte vad det beror på, har provat att äta mindre gluten och laktos i perioder och ibland har det fungerat och ibland inte… Men denna tablett verkar ju vara det bästa från både två och fyra världar och jag skulle bli överlycklig av att få prova den 🙂
  Kram och trevlig helg <3

 14. lovisa

  har haft problem med magen i flera år och nu när jag äntligen vågat söka vård för det så finns inga tider nu när jag behöver det som mest. tänkt länge på att skaffa tillskott eller andra hjälpmedel och det skulle därför vara en bra ingång och se om det hjälper genom att få ett paket multienzym 🙂

  trevlig helg

 15. Sandra

  Åh, äntligen en tävling helt i min linje. Jag vill verkligen testa dessa produkter eftersom jag länge har haft och fortfarande har problem med min kära mage. Vi är inte alltid överens om jag säger så:) Jag tror att dessa produkter vekligen har hjälpt och underlättat för mig i vardagen men även när man blir bortbjuden. Perfekt tävling då jag både är känslig för glutenfri och laktos, och om dessa fungerar så bra som jag tror…Ja då är mitt liv räddat! Tack Emma för en härlig blogg som vanligt! / Sandra

stats