Emma Barremyr

Stockholmshelgen

God morgon vänner ♥

Jag har börjat måndagen med en sovmorgon då vi kom hem från Stockholm rätt sent igår kväll. Jag var helt slut efter en fullspäckad dag i storstan och en lång hemresa, däckade direkt jag la mig i sängen och har sovit som en stock inatt. Så himla skönt att få någon bra natts sömn sådär mellan de dåliga nätterna!

Helgen i Stockholm var efterlängtad och väldigt mysig! Den började mindre bra med en krångelmage under lördagen. Jag hade så himla ont i tarmarna och mådde väldigt illa i perioder hela dagen (förstoppning som spökar), men söndagen var mycket bättre och jag kunde njuta fullt ut. Tacksamheten en sån dag ♥

När vi kom fram till Stockholm blev det en lång vila på hotellet innan vi tog oss till Söder för en sen lunch. Vi gjorde ett försök på Hälsocafét, men det var proppfullt och kö ända till utsidan, så vi gick istället till Organico en bit längre bort på Söder.

Solen sken och efter lunchen tog vi sedan en lugn och skön promenad in till stan där vi kikade runt lite innan vi avslutade dagen med en Skagensemla på restaurang Under Kastanjen i Gamla stan. Där går det att få hela menyn glutenfri så det var en riktig drömrestaurang för mig! Lär bli fler besök där framöver!

Det blev sen en tidig kväll på hotellet med en lång dusch och sedan mellomys i sängen med choklad, färska bär och torkad mango. Jag var verkligen inte på topp så det var ett skönt avslut på lördagen!

Söndagen började med en rejäl hotellfrukost och jag var så lycklig över att äntligen må bättre i magen så jag kunde njuta av maten. Efter frukosten tog vi en promenad runt Gärdet innan vi gjorde oss iordning, packade ihop oss och åkte in till stan för lunch.

Vi gjorde ett nytt försök på Hälsocafét, och till min stora lycka var det mindre folk än på lördagen. Vi hittade ett bord och kunde sedan sitta ner och njuta av en riktig drömlunch! Jag hade hört så mycket gott om Hälsocafét och maten där, och blev absolut inte besviken. Det var verkligen hur gott som helst och jag har fått en ny favoritrestaurang i Stockholm! All mat var vegansk, gjord på ekologiska råvaror med mycket kärlek för miljön och djuren. Det fanns så mycket gott på menyn som jag ville testa och jag längtar redan tills vi åker till Stockholm nästa gång så vi kan käka där, haha!

Efter en långlunch begav vi oss sedan mot Cirkus ute på Djurgården där vi skulle se Phantom of the opera. Och WOW vilken bra musikal det var! Jag var så otroligt imponerad över hela föreställningen – scensättningen, danserna och musiken – vilken fantastisk show de bjöd på alltså! Har ni möjlighet att se den – SE DEN!!!

Min systemkamera krånglar en hel del just nu så här kommer ett häng iphonebilder från helgen!

IMG_3732

Magen som gjorde sååå ont under bilresan till Stockholm. Såna stunder längtar jag verkligen efter att inte vara gravid längre!

IMG_3738

Stockholm bjöd på solsken och vackra vyer!

IMG_3736

På Organico käkade vi smarriga vegetariska quesedillas till lunch! Jag åt en med mozzarella, tomat, spenat och sötpotatis – så gott!

IMG_3740

När vi gick mot Gamla stan var solen på väg ner och bjöd på en vacker utsikt!

IMG_3745

Glutenfri skagensemla var otroligt gott! Måste göra något liknande här hemma känner jag!

IMG_3750

Lördagsmyset på hotellrummet ♥

IMG_3754

Och hotellfrukosten!

Åt soygurt med hemgjord jordgubbskompott, russin, nötter, bananchips och frön, glutenfra mackor med en ljuvlig äggröra, ost, kalkon, keso, grönsaker, melon och cappuccino. Mums!

IMG_3763

Det blåste halvt storm under morgonpromenaden på Gärdet, men solen strålade igenom molnen och bjöd på sin värme. Känslan av solens värmande stålar alltså – så efterlängtat!

IMG_3767

Så tacksam för livet med Pelle!

IMG_3772

Åt en helt fantastisk acaíbowl med jordnötssmör, hallon, blåbär, kokos och granola till lunch på Hälsocafét! Passade mig utmärkt som för tillfället är så förtjust i smoothiebowls!

IMG_3775

Lycklig!!!!

IMG_3778

Till efterrätt blev det en raw chokladceesecake och en matchalatte!

IMG_3783

Vi tog en promenad ut till Djurgården från stan. Den blåste även här, men solen värme skönt ändå och vårkänslorna infann sig minsann ♥

IMG_3784

 

Hoppas ni orkade läsa ända hit. Det blev ett långt inlägg av det här, vilket egentligen inte var meningen! Är väldigt nöjd med Stockholmshelgen trots att jag inte mådde så bra i lördags, och jag känner mig så tacksam över att ha fått spendera lite mysig kvalitetstid med Pelle ♥

Nu ska jag ta tag i måndagen här hemma! Ska packa upp resväskan, sätta igång en tvättmaskin och sedan åka och handla. Ikväll ska vi på förlossningsutbildning på centralsjukhuset. Ska bli så spännande och jag är grymt pepp på den här måndagen!

 

Hoppas att ni mår bra och att ni haft en fin helg mina vänner!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. marie andersson

  Så roligt att läsa detta inlägg och att er efterlängtade Stockholmsresa blev så bra, den får ni tänka tillbaka på många gånger 🙂
  Kram <3

  1. Emma

   Ja jag är också glad och nöjd över att det blev så bra till slut 🙂 Som du säger blir det något att minnas och tänka tillbaka på framöver 🙂 Hoppas att även du hade en fin helg Marie! Kram <3

 2. Ellinor

  Vilken underbart fin, mysig och härlig helg ni haft. Tråkig start där på lördagen men skönt att höra att du mådde bättre under söndagen och kunde njuta av söndagen till fullo.
  Vi åker upp i samma ”ärende” på lördag – en weekend på tu man hand med Fantomen på operan som helgens höjdpunkt. Ser även fram emot ett besök på Fotografiska samt en massa god mat så klart 🙂
  Kram

  1. Emma

   Ja det var verkligen skönt att magen mådde bättre under söndagen så jag kunde njuta av dagen 🙂 Åh, ni har en så fantastisk helg att se fram emot! Musikalen var så himla bra! Hoppas du får en fin vecka så länge 🙂 Kram

 3. Janina

  Vilken underbar helg det ser ut och låter som! Jag har fortfarande inte testat Hälsocaféet men ju mer jag hör och ser bilder därifrån desto mer sugen blir jag. Ska definitivt dit nästa gång jag är i Stockholm. Hoppas du har en bra måndag! 🙂

  1. Emma

   Åh, du har något att se fram emot om du inte testat än 🙂 Rekommenderar det varmt! Hoppas att du får en fin vecka <3 kram

stats