Emma Barremyr

Träningskläder för gravida

everydaystories-partner-promotion

IMG_8823

Hej vänner ♥

Nu har jag varit gravid i över sex månader, och även om magen inte blev direkt stor på en gång så gick det ganska snabbt då träningskläderna började kännas för små, sport-BH:arna blev tighta över brösten som plötsligt exploderade i storlek, och byxorna spände obekvämt över magen.

Att hitta snygga och bekväma träningskläder med funktioner särskilt anpassade till perioden då man är gravid eller ammande visade sig sen inte vara det lättaste. Det slutade med att jag köpte ett par vanliga gravid-leggins som jag sprang omkring med i gymmet de första månaderna. Varken snyggt eller speciellt skönt – men det klämde iallafall inte på magen!

När jag för ett par månader sedan fick ett pressmeddelande från det nystartade företaget Active by Sweden som berättade att de lanserat kollektionen Active9 – träningskläder helt anpassade för gravida och postgravida kände jag hopp och glädje!

Kläderna hade massa smarta funktioner och var dessutom otrolig snygga!

IMG_8813 IMG_8812

Tjejerna bakom Active9 har utefter egna erfarenheter tagit fram träningskläder med massa smarta funktioner som både ger extra trygghet och komfort för oss gravida och postgravida. Active9 träningskläder är helt enkelt framtagna för att förbättra blivande och nyblivna mammors möjligheter till träning och här nedan berättar jag mer om dessa smarta funktioner.

Smarta funktioner hos under graviditetskläderna:

  • Graviditets-tightsen har resår runt midjan för ge stöd och support åt mage och nedre ländrygg.
  • Ett förstärkt meshtyg över nedre delen av magen gör att tightsen hålls på plats och inte glider ner, vilket är lätt hänt när magen växer. 
  • I byxorna finns även en extra padding mellan grenen för att skydda synlighet om man har problem med urininkontinens och möjligtvis camel-toe.
  • I linnet finns silikon undertill som motverkar att linnet åker upp över magen när man tränar.

Smarta funktioner hos efter graviditetskläderna:

  • Tightsen har bred mudd med förstärkt tyg för extra support för mage och rygg. De håller in magen och ger stöd utan att vara för hårt, vilket ska vara mycket uppskattat när man gjort kejsarsnitt eller är nyförlöst. Även i dessa tights finns det en extra padding i grenen som är designad för att osynliggöra camel-toe och förhindra att eventuellt urinläckage syns. 
  • Amnings-bh:n har en dold dragkedja för att underlätta amning samt fickor för amningsinlägg, så att de inte åker runt överallt under träningen.
  • Linnet är a-format då magen är mjuk och man gärna inte vill ha tighta kläder på sig efter graviditet. 

IMG_8825 IMG_8820

Mina egna tankar är att jag fullkomligt ÄLSKAR stödet runt magen, det är en av de bästa funktionerna hos gravidtightsen om du frågar mig. Eftersom jag har haft en del foglossning är det där extra stödet väldigt skönt för både rygg och bäcken, dessutom gör stödet att byxorna hålls på plats, vilket jag också uppskattar.

Knäppningen i ryggen på BH:n är också väldigt skön. Den gör att axlarna dras bak lite och det ger ett skönt stöd för de övre ryggmusklerna runt skulderbladen – muskler som man som gravid kan bli väldigt trött i när brösten växer.

Linnet finns dessutom i två snygga färger – blått och rosa – och jag gillar dem båda! Det där silikonet som sitter i linningen är verkligen grymt bra för att hålla linnet på plats nedan för magen.

IMG_8817IMG_8824

Nu ser jag förresten bara hava fötterna när jag tittar nedåt. Känslig känsla ändå, och ännu konstigare att de förmodligen snart försvinner helt och hållet, hehe!

 

Är du gravid eller nyförlöst och vill ha snygga och bekväma träningskläder på dig rekommenderar jag dig att kika in hos Active by Sweden.

>> Du hittar deras hemsida här!

I samarbete med Active by Sweden.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rosanna

    Superfina träningskläder! Blir sugen på att köpa. Jag är själv gravid i vecka 27, tycker tiden går långsamt. Har du/ska du vaccinera dig mot influensan? Det rekommenderas ju för gravida men jag tycker det är svårt att ta ställning till.

    1. Emma

      Superfina och så sköna!! Rekommenderar dem varmt 🙂 Angående influensasprutan så vaccinerade jag mig i november. Kände mig också himla kluven, men bestämde mig till slut för att ta sprutan, man vet ju aldrig och jag tyckte det ändes dumt att chansa och sen kanske bli jättesjuk. Jag åkte ju på en rejäl och långdragen förkylning runt jul som jag gissar skulle varit influensa om jag inte vaccinerat mig, så nu i efterhand är jag glad att jag tog den 🙂 Kram

  2. Malin

    Tack för bra tips! Jag har precis fått reda på att jag är gravid och kommer behöva sköna kläder framöver till jobbet. Jag jobbar som idrottslärare och jobbar alltid i träningskläder.

  3. jessica

    Hej!

    Vill tipsa om en jätte bra ljudbok om utbrändhet, hälsa, stress, lycka och livsfrågor:
    Ljudboken ”Bränn inte ut dig” av Barbro Bronsberg, Nina Vestlund.

    Mvh Jessica

stats