Hej vänner ♥
När vi äter grönsaker till maten snöar vi lätt in på de gamla klassikerna tomat, gurka, paprika och något salladsblad. Enkelt och gott, men rätt trist i längden. Variation är ju alltid roligt.
Till julbordet som vi åt på annandagen hade en av mammas kusiner blandat ihop en härlig grönkålssallad som var så otroligt fräsch och god, och det gav mig ny salladsinspiration!
Grönkål som är så gott! Varför äter vi inte det oftare tänkte jag?
Till varmrätten på nyår gjorde vi därför en sån där härlig grönkålssallad som blandades ihop med lite söt och fräsch frukt, valnötter och russin. Och den har varit standard här hemma sedan dess. Har jag någon gång nämnt för er att jag lätt snöar in på saker och ting? Hehe.
Här kommer ett riktigt gott salladstips!
Grönkålssallad med apelsin, äpple och valnötter
Ingredienser:
- 2-3 nävar hackad grönkål
- 1 apelsin
- 1 äpple
- 1 näve russin
- 1 näve valnötter
Skär apelsin och äpple i mindre bitar och blanda ihop med grönkålen. Toppas sedan med hackade valnötter och russin.
Jag mätte inte ingredienserna så noga, utan gick lite på känn, därav alla nävar, hehe!
Rekommenderas varmt!
Kram / Emma.
hej! ser supergott ut!
Har själv mycket problem med magen, och upplever att det blir ännu värre av grönkål. Får precis som beskriver kramper i magen och tänkte om du någon gång har provat att utesluta kål för att testa om magen blir bättre?
kramis
ja kål kan verkligen ställa till det för magen. Jag äter sällan kål då jag upplever att jag blir dålig, men just grönkål funkar bättre 🙂 Kram