Emma Barremyr

Smoothiebowl med ingeäfra

God morgon ♥

Den här veckan blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag som trodde att jag var på bättringsvägen från förkylningen i måndags trodde helt fel – för istället har jag bara blivit sämre och sämre för varje dag som gått under veckan. Och som om en förkylning inte vore nog så har magen varit helt katastrof den här veckan och jag har mått så otroligt illa.

Jag är fruktansvärt less på att må dåligt och känner mig så deppig just nu. Imorgon är det nyår och mår jag inte bättre då får vi ställa in våra nyårsplaner och stanna hemma istället. Det är väl inte hela världen egentligen (och jag är så tacksam som alltid har Pelle vid min sida) men det är tråkigt att ställa in roliga planer, och dessutom känner jag att jag behöver få göra lite roliga saker för att bli lite glad igen. Att bara ligga hemma och må dåligt är så trist!

Jaja, livet är inte så roligt just nu helt enkelt, men det kommer ju bli bättre! Jag ska inte klaga mer, men var bara tvungen att få ur mig känslorna. En positiv sak med förkylningen är iallafall att jag varit tvungen att ta nässpray för att ens kunna andas, vilket gjort att jag sovit som en stock den här veckan. Det var länge sen vill jag lova! Sen hur jag ska kunna vänja mig av med nässprayen efter förkylningen är en annan fråga, hehe…

img_8458

Frukosten just nu består av en smoothie – som är det enda jag får ner på morgonen med tanke på illamåendet. Jag längtar otroligt mycket efter att få njuta av ugnsbakad gröt, goda smörgåsar och kaffe, men det funkar inte för magen tyvärr. Det som funkar bäst är att äta lättsmält mat lite och ofta!

Smoothien är dock gudomligt god, så den måste ni testa!!

Ingredienser:

 • 1 banan
 • 1 näve hallon
 • 1 näve blåbär
 • 2 dl (soja) yoghurt
 • 1 liten bit ingefära
 • 1 nypa vaniljpulver

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Häll upp i en skål och toppa med mer färska bär, nötter och frön!

Ingefäran i smoothien är perfekt mot illamående!

img_8459

Nu ska jag fortsätta att kurera mig och hålla tummarna för att jag piggnar till tills imorgon!

 

Hur mår ni just idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Hoppas du mår bättre när förkylningen släpper! Nu blir det ljusare och innan vi vet ordet av så är det februari, mars, april och då är det inte långt kvar! Kram och gott nytt år!!!

  1. Emma

   Tack <3 Ja visst är det underbart att det går mot ljusare tider nu! Så glad att 2017 äntligen är här, vilket spännande år det kommer att bli för oss båda 😀 Kram och gott nytt år

 2. Rebecka

  Du, det är HELT OKEJ att du klagar. Du verkar ha det riktigt tufft och det måste du få kunna säga också. Dessutom tycker jag att det är uppfriskande att du berättar hur en graviditet också kan vara. Jag försöker själv bli gravid och uppskattar att få läsa om någon som är ärlig och öppen med graviditetens baksidor. Ofta framställs det som så oerhört rosenskimrande, vilket jag har svårt att tro på att det alltid är. Och vem tjänar egentligen på att vi döljer för varandra hur vi egentligen mår? Ingen, tror jag. Så klaga på du! 🙂

  1. Emma

   Tack snälla du! Det är skönt att höra att du uppskattar att jag är ärlig. Tror också att graviditeter framställs som mer rosaskimrande än vad de egentligen är, även om många mår mycket bättre än mig så kommer det ju ändå en hel del krämpor 🙂 Vi tjänar inte alls på att dölja hur vi mår så jag kommer fortsätta att vara ärlig! Önskar dig lycka till med ett plus på stickan och ett fint 2017 <3 kram

 3. Frida

  Vet du något om hur mycket ingefära som är ok vid graviditet? Ska vara bra för illamående men har också hört att det kan påverka kontraktioner i livmodern? Något som du fått information om av någon bra pålitlig källa?

  1. Emma

   Tyvärr vet jag inget om det, och det är inget jag heller känt av när jag ätit ingefära nu under graviditeten. Det är ju aldrig bra att överkonsumera något, så i rimlig mängd funkar nog ingefära bra 🙂

stats