Emma Barremyr

Gravid vecka 25

Hej vänner ♥

Vi är inne i vecka 25 nu, mer än 60% av graviditeten har passerat och vi har idag 110 dagar kvar till beräknad förlossning! 

Julen har varit lite som en milstolpe för oss! Vi har med flit avvaktat med att köpa saker (med undantag för lite kläder) då det känts lite tidigt innan, men nu börjar tiden dra iväg och jag vill gärna göra och få klart så mycket som möjligt innan jag blir tung och höggravid. Vem vet vad man orkar med då? Hehe…

Som jag berättat tidigare är tanken att vi den här veckan ska börjat inreda bebisrummet (som i dagsläget är mitt kontor). Kontoret ska flyttas till ett annat rum, tapeter och färg ska bestämmas och upp på väggarna, säng och annan inredning ska in, ett skötbord ska köpas och lite sånt. Vi planerar även en tur till Ullared i slutet av januari för att fylla på med lite saker vi behöver. Även om det inte är superviktigt att allt sånt är klart tills bebis kommer så känns det viktigt för mig. När hon väl är här vill jag inte stå med renovering av ett rum eller behöva ge mig ut på shopping, skruva möbler och liknande. Nej, då vill jag bara kunna njuta av tiden med vår älskade lilla dotter och av att ha allt klart här hemma. Och jag ser så mycket fram emot att pyssla och fixa den närmsta tiden ♥

I morse kunde Pelle höra bebis hjärtljud när han la örat mot magen. Så himla häftigt! Vi läste om det i gravidappen igår och var tvungna att testa (där bebisen har sin rygg kan man höra, och jag vaknade av att hon ryckte ut ryggraden mot höger sida av magen). Åh, jag vill också höra, men får vänta till nästa vecka då jag ska på mitt första besök hos barnmorskan sedan inskrivningen i september. Helt sjukt att det gått så lång tid sedan jag var där sist. Nu kommer det bli regelbundna träffar framöver och det ser jag verkligen fram emot!

I övrigt mår jag som jag gjort tidigare (magproblem, foglossning, nästäppa, dålig sömn och allt det där), fast nu med en förkylning på det också. Lite typsikt såhär mitt i ledigheten, men å andra sidan är en förkylning något som går över och för varje dag som går har jag klarat ytterligare en dag av graviditeten. Jag försöker tänka positivt och fokusera på det fina som kommer att komma av den här jobbiga tiden. Det är tur att belöningen är så stor och att jag älskar den där lilla människan i min mage så mycket. Hon är värd varenda liten jobbig sekund ♥

gravid-vecka-25

Magen vecka 25 (24+0)

Magen fortsätter att växa och blir mer och mer rund för varje vecka som går! Sen tycker jag den ser lite olika stor ut på bilderna (ibland är den större ena veckan och mindre nästa vecka), men jag tror det har med att göra hur hon ligger vid fototillfället. Vecka 23 tycker jag att magen sett störst ut hittills, men det känns också som att min mage växer mera uppåt än utåt 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats