Hej vänner ♥
I tisdags drog jag ÄNTLIGEN igång med julbaket, och först ut på tur stod glutenfria saffransmuffins!
Jag älskar verkligen saffranssmak på bakverk! Dessa små muffins blev så goda och saftiga, och kommer helt klart vara en favorit nu i jul. Åh, vad jag ser fram emot glöggkvällar, avdentsfrukostar, julfikor och allt annat underbart som julen innebär i matväg!
Jag bakade med kokossocker (vilket är ett mer näringsrikt alternativ till vanligt vitt socker) och gjorde dem glutenfria med hjälp av mandel- och kokosmjöl. Kokosoljan gjorde dem riktigt saftiga och jag kan riktigt tänka mig hur goda de blir tillsammans en en kopp varm glögg!
Otroligt enkla att svänga ihop om ni vill ha något gott till helgens fikastunder!
Ingredienser (8-10 st):
- 1 dl kokosolja
- 0,5 g saffran
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1 dl kokossocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och blanda med saffran. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner kokosolja och ägg. Blanda till en jämn smet och klicka sedan ut i muffinsformar. Grädda dem i mitten av ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalnad något!
Servera gärna med en kopp glögg eller varm choklad!
Det var veckans fredagstips!
Hoppas att ni alla får en underbar helg ♥
Kram / Emma.
Mums!
Jag har redan tjuvstartat med pepparkakor men längtar dom en tok efter saffransbullar! Kanske att dessa muffins blir ett gott mellanting. Spar receptet för framtida bak.
Kram
Åh, och jag längtar efter pepparkakor 😀 Ska bara det snart tror jag! kram
åh så passande! är så sugen på allt som smakar jul just nu! ska köra första lussekatten snarast 😉
Då är vi två 😀 Lussekatter alltså, så himla gott!!