Hej vänner ♥
I söndags stod Flygande Jacob på middagsbordet här hemma – en riktigt smarrig söndagsmiddag vill jag lova!
Jag har faktiskt aldrig tidigare gjort flygande jacob, men är glad att jag äntligen fick tummen ur – så himla gott ju! Jag älskar banan i mat och är väldigt förtjust i kombinationen banan, kyckling, jordnötter och chili – så det var en rätt som föll mig helt i smaken!
Enkelt, festlig och så himla gott!
Istället för chilisås som det brukar vara i flygande jacob tog jag ketchup med balsamvinäger och chili. Den är jättegod och gav en härlig hetta till gratängen.
Ingredienser (4-5 personer):
- 500 g strimlad kyckling
- 1 paket bacon
- 1 banan
- 1 dl chilisås
- 3 dl matgrädde
- 1 dl salta jordnötter
- Salt och peppar
- Ris/ hirs/ quinoa
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingen i strimlor och bryn den i smör eller olja i en stekpanna, krydda med salt och peppar. Lägg i en smord ugnssäker form. Stek sedan baconet, skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen. Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar, och häll över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter och fixa under tiden tillbehören. Avsluta med att strö jordnötterna över kycklingen och servera!
Vi serverade med kokt hirs och ett gäng krispiga grönsaker!
Kan varmt rekommendera den här ljuvliga kycklingratängen till helgens middagar då den är både enkel att göra, men samtidigt ger en festlig känsla!
Fler goda recept med kyckling:
>> Kycklingsoppa med tomat, kokos och curry
>> Kyckling cordon bleu med sötpotatispuré
Kram / Emma.
Oh, den var länge sedan! Älskar den mamma gör 🙂
Kan tro det, mammas mat brukar vara bäst 🙂
Men så gott!
Den får jag testa med quorn istället för kyckling 🙂
Ja det borde bli minst lika gott 🙂
åh denna klassiker alltså! tusan så gott <3
Ellerhur! Älskar den 🙂