Emma Barremyr

Mindfulness under graviditeten

God morgon vänner ♥

Att starta upp dagen i lugn och ro är verkligen magiskt och ger en så himla skön känsla i kroppen resten av dagen!

Idag gick jag direkt från sängen till yogamattan, gjorde en 10 minuters andningsmeditation och avslutade sedan med lite skön stretch till ljudet av lugn musik. Den starten på dagen var så helande och gav mig så mycket välmående. Närvaron i nuet, tillsammans med kroppen och mina långa djupa andetag – aaah!

Varje gång jag startar dagen på det här sättet får jag påminnelsen om hur mycket välmående det faktiskt ger mig – såhär borde varje dag starta!

Den lugna träningen och avslappningen känns dessutom extra viktig nu när jag är gravid, och även om jag inte börjar varje dag med mindfulnessträning så försöker jag göra någon eller ett par mindfulnessövingar under varje dag – en kroppsscanning, lite stretch, någon meditation eller lite lugn yoga med fokus på nuet och det som händer inom mig. Bara jag gör något så är det bra! Det får mig att slappna av och känna inre lugn, samt släppa stress och orostankar. Lugnet övningarna ger gör mig dessutom glad och trygg i mig själv samt hjälper mig att knyta an till bebisen, vilket är otroligt mysigt!

Att bara ligga i soffan, hålla handen på magen och känna små buffar från bebis är också en form av meditation just nu. Faktiskt den bästa och mysigaste meditationen ♥

img_2858

Minns ni att jag i somras berättade för er att jag skulle utbilda mig till mindfulnessinstruktör?

Tyvärr har jag fått ställa in utbildningen eftersom jag blev så otroligt dålig av min graviditet och därför varit sjukskriven hela hösten. Jag vet att mindfulness verkligen är något jag verkligen vill jobba med i framtiden och det känns lite tråkigt att inte utbildningen blev av. Jag var ju så otroligt peppad på det steget i yrkeslivet! Men det var nog inte meningen nu helt enkelt, och jag är trygg i att när det är meningen, då kommer det bli av ♥

 

Vill du läsa mer om mindfulness?

>> Klicka här för att komma till tidigare inlägg om mindfulness och yoga

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats