Emma Barremyr

Förväntningar på tiden som höggravid

Hej vänner ♥

Jag fick ett önskemål från en läsare att skriva om mina förväntningar på tiden som höggravid. Kul tänkte jag – för det här med förväntningar är intressant!

Jag är generellt sett en väldigt positiv person och tänker därför positivt om det mesta.

Jag tänker bara på hur det var innan jag var gravid och hur jag då fantiserade om hur min graviditet skulle bli. Jag trodde aldrig att jag skulle må dåligt och bli äcklad av mat – jag trodde tvärt om – att jag skulle bli hungrigare och gilla att äta ännu mer än vad jag gjorde innan. Jag tänkte helt ärligt att jag skulle må bra och att jag skulle kunna äta och träna på som vanligt. Gissa om jag fick en chock när illamåendet kom som ett brev på posten? Hehe. Den enda ”krämpan” jag tänkte på var trötthet (självklart visste jag att jag skulle bli tröttare och ha mindre ork när en ny människa skulle skapas inom mig), och tänkte därför att jag skulle få ta det lite lugnare en period. Men att jag skulle bli sjukskriven i två månader och må så dåligt som jag mådde fanns inte i min värd innan jag blev gravid.

Jag är lite osäker på från och med vilken vecka man räknas som höggravid, men efter att ha googlat runt lite så verkar det som att de flesta skriver från och med vecka 35. Då är det är alltså inte många veckor kvar till förlossningen, och tänker vi på mig i vecka 35 så kommer det att vara i början på mars.

Eftersom jag är positivt lagd så tänker jag på tiden som höggravid som en väldigt mysig tid med mycket förväntningar. Jag som tycker om att vara hemma och pyssla kommer älska att förbereda bebisens ankomst med att tvätta kläder, pyssla i bebisrummet, packa BB-väskan, förbereda skötbordet och allt sånt som ska göras innan hen kommer.

Jag tror att jag fortfarande kommer att jobba som höggravid. Jag tänker att jag ska jobba så länge jag bara kan och mitt mål är att vara kvar i gymmet med PT-klienter till mitten av mars iallafall, och längre om det går. Jag förstår ju att det är kroppen som bestämmer, men tänker att det går att hitta lösningar till det mesta. Bloggen och PT-online kommer jag hålla igång hela vägen fram till förlossningen, och även under mamma-ledigheten (även om det i början kommer bli mindre jobb med det).

Träningen tänker jag består av lättare styrketräning, cykel, simning och kanske en och annan promenad om fogarna tillåter. Över lag så kommer jag försöka att ge kroppen så mycket rörelse som jag bara kan fram till förlossningen, men såklart anpassat till kroppen och hur den mår. Jag tänker också att jag kommer göra mycket yoga och meditation här hemma för att behålla lugnet inför förlossningen och öva på andningstekniker.

Över lag tror jag att jag som höggravid kommer att må bra (även om jag räknar med småkrämpor lite här och var, sämre sömn mm) och att jag känner enrom tacksamhet gentemot min häftiga kropp och vad den går igenom ♥

Det blir väldigt spännande att följa upp det här inlägget när jag väl är där, höggravid!

img_7853 img_7858

Och som avslut på det här inlägget måste jag bara visa er kläderna som jag och bebis fick i present från Moa när jag var hos henne i Stockholm förra helgen. Så himla gulliga, jag blir så känslosam av allt det pyttelilla!

Jag hade redan gått och kikat på den söta bodyn på Lindex tidigare i veckan (ÄLSKAR Lindex bebiskläder) och blev därför så himla glad över att få den i present. Både bodyn och strumporna är gjorda i ekologisk bomull och jättemjuka och sköna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Veronica

    Jag kände mig höggravid i 2 månader sist 🙂 Tungt och segt tyckte jag mest… Man är ju så otålig!! Men bra av dig att tänka positivt och njuta av tiden! Profylaxkurs var himla bra, det vill jag tipsa om. Kul att gå en kurs ihop och teknikerna hjälpte verkligen. Även om man själv tränar avspänning och andning så är det himla bra att göra det ihop så att man får stöd när det gäller 🙂

    1. Emma

      Oj, så länge! Haha 🙂 Ja profylaxkurs verkar grymt, det ska vi gå på har vi tänkt! Sen tänkte jag ta med Pelle på en förlossningsförberedande yogakurs också där man jobbar mycket med andning och hur partners kan stötta!

  2. Alexandra

    När jag var gravid kommer jag ihåg att dom sa att höggravid är man när man känner sig höggravid haha. Det är alltså ingen klinisk term eller vad man ska säga, utan mer en känsla. 🙂 Hoppas du får må bra fortsättningen av graviditeten nu och grattis till syskonbarnet!! Kram

    1. Emma

      Åh, ja så kanske det är! Förstår ju att det måste vara väldigt olika eftersom alla graviditeter är så olika och att man får så olika magar 🙂 Tack för din omtanke och för grattiset! Kram

stats