emmabarremyr

Emma Barremyr

Recept glutenfria pepparkaksscones

img_7748

God morgon mina solstrålar ♥

Jag tänkte att vi startar upp den här torsdagen med några mysiga frukostbilder från i måndags då jag överraskade mamma med att duka upp en julig frukost innehållande nybakade pepparkaksscones, ädelost, marmelad och te/ kaffe. Jag skulle jobba hemifrån och mamma började inte förrän nio, så att lägga lite extra tid på en mysig frukost tillsammans kändes som bästa starten på dagen och veckan!

Scones är verkligen världens bästa alternativ när man vill ha nybakat bröd på morgonen – det går snabbt och enkelt. Jag älskar när doften av nybakat sprider sig i huset och gillar juldofterna extra mycket! Den här morgonen luktade det nybakade pepparkakor hela förmiddagen och julkänslorna började smyga sig på minsann. En sån här frukost är helt klart ett av de allra bästa sätten att lysa upp en mörk novembermorgon på ♥

För övrigt är jag otroligt lycklig över att ha fått veta att vi gravida kan äta ädelost på tub! TJOHOO! Den är pastöriserad, och därmed säker att äta! Det innebär att jag ändå har en ost som jag kan njuta av i jul till alla scones och pepparkakor som väntar. Det är lycka för en ostälskare som mig kan jag säga, hihi!

img_7749 img_7760

Recept glutenfria pepparkaksscones ♥

Ingredienser (2 personer, 4 scones):

50 g smör

2 dl mjölk

1 dl havregryn

2 dl rismjöl

1 dl havremjöl

1 msk kokossocker

1 tsk fiberhusk

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 tsk mald kardemumma

1/2 tsk mald ingefära

1 krm mald nejlika

1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa och blanda sedan ner mjölken och rör ihop till en deg. Forma degen till fyra kakor, lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda sedan i 10 minuter. Ta ut och låt svalna något innan servering!

Servera med en god ost och marmelad!

img_7751 img_7754

Fler goda juliga frukostrecept!

>> Pepparkaksknäcke

>> Pepparkakslatte

>> Saffransscones

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ano

  Grattis till bebis! Eftersom jag känner igen mig mycket i hur jag tänkte kring bebisen i magen så vill jag bara, verkligen i all välmening, säga att livsmedelsverket avråder från mögel- och kittost även om den är pastöriserad, när man är gravid. Tror inte att det skadar att äta sådär lite då och då ändå, men när jag var gravid så var jag så noga, så noga. Det hade varit fruktansvärt för mig om jag i efterhand hade fått veta att jag ätit massa saker jag inte borde ha ätit och ingen sagt till mig. Så jag säger det till dig nu, så vet du i alla fall. Inget dömande från mitt håll oavsett http://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/kostrad-och-matvanor/gravida/)

  1. Frida

   Enligt mamma finns det flera, men t ex President och Kolibri! Hoppas du hittar de så att du kan få njuta av brie som är så gott 🙂 Kram!

 2. Linda Assarsson

  Men så mysigt!! Håller med om att scones är superduper till frukost!
  Idag startade jag dagen med frukost (iofs kl11.. ;)) med saffransscones 🙂
  Hemma sjuk och utan matlust, men scones funkade faktiskt!
  Både saffran och pepparkakskryddor ger ju julfeeling alltså, härligt!!

  1. Emma

   ja det är det verkligen! Saffransscones är också en favorit 🙂 Stackare, hoppas du kryar på dig fort! Ta hand om dig <3

stats