Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

En underbar gröttalltik ♥

Publicerad,

img_7548

God morgon ♥

Hoppas att ni njuter av en riktigt härlig lördagsmorgon, att ni unnar er en god frukost, tid för vila och omtanke till er själva. Att bara vara här och nu en stund är viktigt för välmåendet, och just lördagsmorgnar tycker jag är extra bra för såna stunder!

Jag har startat lördagen med en sovmorgon följt av en stor gröttallrik till frukost! Mjölkkokt gröt verkar vara nya favoriten (om ni frågar mina gravida smaklökar) och har under veckan som gått tagit över smörgåsfrukostarna. Jag tokälskar verkligen mjölkkokt gröt, och med ett ägg i blir det extra krämigt och gott.

Morgonens gröt serverades med skivad banan, hallon, blåbär och mammas nötgranola (som jag äntligen haft ork till att göra själv nu – tur det, för jag har typ haft abstinens sen burken jag fick av mamma tog slut för ett par veckor sedan) som gav en härlig crunchighet till det hela.

Åh, alltså mums ♥

img_7546

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 banan
  • 1 näve hallon
  • 1 näve blåbär
  • 1 näve hackade nötter/ granola

Koka ihop havregryn, mjöl och salt. När gröten nästa är klar drar du kastrullen från plattan, knäcker i ägget och rör runt ordentligt.

Häll upp i en djup tallrik och servera med banan, hallon, blåbär, granola och mjölk!

img_7552

 

Berätta! Vad äter ni till lördagsfrukost?

 

Nu ska vi göra oss iordning och packa in oss i bilen för en dag i Sunne jag och Pelle. Vi börjar med en tur till Mårbacka julmarknad och sedan blir det familjemys, bebisgos (Pelles bror har nyligen fått barn) och middag för hela slanten tillsammans med Pelles familj. Som jag längtat!

Ha en fin lördag mina sötnosar ♥

 

Kram / Emma.

14 Kommentarer

  1. Såg riktigt gott ut! Själv åt jag pannkakor med hallon, kokos och banan!

  2. Gröt hör verkligen hösten och vintern till och sedan några veckor tillbaka har detta varit min ”helglyx”. Favoriten just nu är en blandning av havregryn och rågflingor som får koka tillsammans med rivet äpple, kanel och russin. Serveras sedan tillsammans med en (stor) klick jordnötssmör – mums! Värmer gott en morgonfrusen kropp och håller en dessutom mätt länge.

    Hoppas att ni får en fortsatt fin helg <3

    • Ja det gör det verkligen! Låter som du har en riktigt god helggröt, tack för tipset! Jordnötssmör funkar ju verkligen alltid, älskar det! Kram

  3. Underbara gröt. Själv kokar jag den på havremjölk. Sedan har jag i banan, frysta blåbär och frysta hallon. Mmmmm!

  4. men wow, vem kunde tro att gröt kan bli sån festmåltid va? ser supergott ut <3

    • Ja visst ser det festligt ut?! Gröt kan verkligen bli riktigt gott och mättande om man lägger ner sig lite 🙂 <3

  5. Hotellfrukost imorse 🙂
    Galet gott!

    Din gröt ser kanongo ut!

    Kram!

  6. Vad god din gröt ser ut! På mitt matschema stod det också gröt till frukost imorse med mjölk och kanel 🙂

  7. Denna veckan har jag startat med varm frukost, havregröt med blåbär! Jag vill gärna ha lite varmt i magen när det är kallt ute 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *