Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Kalvfärsbiffar i plommongräddsås

Publicerad,

img_7314

Hej vänner ♥

Min mage har varit otroligt trög sedan jag blev gravid. Det beror både på hormoner som gör att tarmrörelserna förändras, men jag tror också att det beror på att jag inte rört mig så mycket eller druckit kaffe (som i vanliga fall får fart på min krångliga mage).

Jag har hela tiden vart på jakt efter tips och råd på hur man får bukt på trög mage och något som har funkat toppen för mig är katrinplommon och torkade fikon!

Härom veckan kom jag över ett recept med kalvfärsbiffar i plommongräddsås hos Ica och tänkte att det var en kul variation på att få i sig katrinplommon, och skrev därför snabbt upp det på matsedeln!

Resultatet? Det var så himla gott! Den gräddiga såsen med de söta katrinplommonen passade otroligt bra till de salta biffarna med senapssmak. Mums!

img_7312

Ingredienser (4 personer):

  • 1/2 dl ströbröd 
  • 1 1/2 dl vatten 
  • ca 500 g kalvfärs 
  • 1 tsk timjan 
  • 1 tsk salt 
  • 2 krm peppar 
  • 1 msk senap 
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde 
  • 1 dl mjölk 
  • 1/2 tsk majsstärkelse 
  • 10 katrinplommon 
  • 1 msk soja

Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt stå i några minuter för att svälla. Vänd ner färs, timjan, salt, peppar och senap. Blanda väl. Forma till 8 biffar och bryn dem på båda sidor i olja i en stekpanna.

Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och häll i stekpannan med biffarna. Låt sjuda ca 10 minuter. Vänd biffarna några gånger under tiden. Strimla plommonen och lägg ner i stekpannan tillsammans med sojan och smaka eventuellt av med lite salt.

Servera biffarna i såsen med potatis och grönsaker!

img_7321

Receptet funkar såklart toppen även om du inte har en trög mage! Det var riktigt gott och jag rekommenderar det starkt!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Marie Andersson

    De ser riktigt gott ut. Min första tanke när jag såg översta bilden, innan jag hunnit läsa det du skrivit, var precis det du skrev i slutet (att det ser riktigt gott ut) 😀
    Blir nog till att ta upp lite färs ur frysen sen när jag kommer hem från jobbet så jag kan prova receptet 🙂
    Kram på dig <3

  2. Ser gott ut! Och toppen att det hjälper magen lite. Sen gör ju järntabletterna sitt till för att göra det ännu värre… Själv kör jag både Proviva och katrinplommonjuice under graviditeten (och efter förlossningen). Inte det godaste som finns, men det gör livet lite lättare och man vänjer sig. Och jag höll på att glömma – grattis till graviditeten!

    • Tack för ditt grattis! Ja all mat som får fart på magen nu är toppen känner jag 🙂 tack för tipsen om juicerna! Jag har testat katrinplommonpuré också (barnmatsburk), vilket har varit toppen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *