Hej vänner ♥
Tacos är gott, men tacogratäng är ännu godare!
En av Pelles specialiteter är just tacogratäng, och i lördags när det vankades tacos här hemma bestämde vi oss för att göra den tvisten för att göra middagen lite extra god!
Vår variant på tacogratäng är väldigt enkel och samtidigt anpassad till oss med lite känsliga magar. Tacokrydda innehåller massvis med lök (vilket ju är rena rama döden för en känslig mage) och därför gör vi den lökfri, och jag lovar – det blir inte mindre gott för det!
Godaste tillbehören till tacos enligt mig är majs, sallad, tomat, gurka, paprika, banan och jordnötter! Och så majschips eller mjukt bröd till det – mums alltså!
Ingredienser (4 personer):
500 g köttfärs
2 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
1 tsk torkad oregano
1/2 krm chilipulver
Salt och peppar
2 dl créme fraíche
200 g phiadelphiaost
100 g riven ost
1 påse tacochips
Grönsaker
Jordnötter
Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärs och krydda med salt, peppar, chilipulver, oregano och spinskummin. Tillsätt tomatpuré och lite vatten och låt puttra ihop. Smörj en ugnssäker form och lägg i köttfärsen. Blanda ihop créme fraîche och phiadelphiaost och bred ut över köttfärsen. Avsluta med att strö över riven ost och kör in i ugnen i 15-20 minuter till gratängen får lite färg.
Servera gratängen med hackade grönsaker, jordnötter och tacochips!
Tacos är verkligen något som ser olika ut i olika familjer!
Jag är nyfiken – vilka är era favorittillbehör till tacos?
Kram / Emma.
Vilket mumsigt tips du kommer med, ska testas!
Hemgjord guacamole eller bara tärnad avokado, sharonfrukt (när det är aktuell säsong) och mango finns alltid framdukat till tacosen här 🙂
Åh, avokado och önskar jag att jag kunde äta (min mage tål inte det) – sååå gott ju!! Men mango låter smarrigt, det ska jag testa!
Men hallå vad tokgott detta låter!!
Vi älskar tacos och äter det minst en gång i veckan 🙂
Har till och med ätit det på julafton, påskafton och midsommarafton senaste året 😉
Vitlöksstekta champinjoner älskar jag som tillbehör och gärna färsk mango oxå!
Ja det är verkligen TOKGOTT! Du får buda killen på det nästa gång 🙂 Kan tänka mig att mango är gott till också, det ska jag testa nästa gång (vitlök och champinjoner kan jag tyvärr inte äta pga av min mage) 🙂