Hej kompisar ♥
I helgen gjorde Pelle halloumi- och morotsbiffar till lördagsmiddag. Biffarna serverades med en yoghurtsås med ingefära och lime, ugnsrostad potatis och grönsaker.
Åh, halloumi alltså – godaste osten någonsin!
Vi lånade receptet från Ica och har nu en ny favorit till den vegetariska samlingen. Lättlagad lyxmat som passar lika bra till helgen som till vardags!
Ingredienser (4 personer, 8 biffar):
- 250 g morötter
- 1 halloumiost (à 200 g)
- 2 ägg
- 3/4 dl majsströbröd
- 1 tsk chiliflakes
- salt
- 1 krm svartpeppar
- olja
Sätt ugnen på 250°C. Skala morötter och riv sedan morötter och halloumi grovt på ett rivjärn. Blanda morötter, halloumi, ägg, majsströbröd, chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka av med salt. Forma till 8 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Sås: riv ca 2 cm ingefära och blanda med 2 dl matlagningsyoghurt och saften från 1/2 lime. För den med IBS som klarar fruktos är det gott att tillsätta 1 tsk honung också.
Servera biffarna med yoghurtsås, ugnsrostad potatis och sallad.
Fler recept med halloumi:
>> Krämig quinoasallad med halloumi och salta mandlar
>> Spenatbiffar med halloumi och myntasås
Kram / Emma.
De där biffarna är gudomligt goda! Hittade receptet på Ica för några veckor sedan och de har redan kommit att bli en favorit här hemma. Får det nog bli i helgen 😉
Ja visst är de ljuvliga! Så kul med så mycket nya och spännande vegetariska recept 🙂
Mums, halloumi. Såg riktigt gott ut!
Mmm ellerhur, halloumi är så gott!
men åh vad gott det där vore. Halloumi är ju en himla god grej <3
JA! Älskar halloumi <3
Hej.
Tror du man kan ta vanligt majsmjöl istället?
Det kan du säkert göra 🙂