Hej vänner ♥
När jag gick i skolan var potatis- och purjolökssoppa min absoluta favoritsoppa och härom dagen blev jag så himla sugen på just den soppan. Den blev därför ett MÅSTE på veckans matsedel!
Och helt ärligt! Vad smakar bättre än en värmande soppa såhär när hösten börjar krypa på med sin kyla? Finns nog inte mycket som slår det just nu! Så himla gott och mysigt hönni ♥
Eftersom den gröna delen på purjolök funkar ganska så bra för min mage så IBS-anpassade jag den lite och tog enbart den gröna delen på purjolöken! Ett tips till er andra som har IBS alltså 🙂
Vi hade lite överblivna tortillabröd i frysen, så vi plockade fram dem och passade på att göra ostfyllda quesedillas som vi serverade till soppan – så fantastiskt gott!
Den här soppan får ni inte missa att göra i höst!
Ingredienser (4 personer):
- 10 delikatesspotatisar
- 1 purjolök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1/2 tsk dragon
- 2 tsk körvel
- 2 msk grönsaksfond
- 5 dl vatten
- 3 dl mjölk
- 2 dl créme fraiche
- 1 klick smör
- 1 par nypor färsk persilja
- salt och peppar
Skala och tärna potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull och tillsätt sedan potatis, timjan, rosmarin, dragon, körvel, fond och vatten. Låt soppan koka i ca 15 minuter. Stavmixa sedan soppan slät, häll i mjölk och crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över vid servering.
Njut med ett gott bröd eller quesedillas!
>> Här hittar ni mitt recept på världens godaste glutenfria quesedillas!
Mums!!!
Perfekt lyxig vardagsmat om du frågar mig!
Vad har ni för soppfavorit såhär på hösten?
Fler goda sopprecept:
>> Underbar fisksoppa med lax och räkor
>> Vegansk tomatsoppa med oregano och tofu
>> Pumpasoppa med sötpotatis ch kokos
Kram / Emma.
Men mums, så himla perfekt nu på hösten 🙂
Ja, extra mysigt med en varm soppa när kyla och mörker kryper sig på!
Soppa alltså, sååå gott ju 🙂
Broccolisoppa, morotssoppa, grön ärtsoppa..
Det är mina favoriter!
Gärna ganska tjocka i konsistensen och toppade med smulad fetaost, ruccola och rostade pumpakärnor 🙂
Håller med dig – tjocka och matiga soppor gillar jag också 🙂