Emma Barremyr

Åre chokladfabrik

Hej mina vänner ♥

Har ni hört talas om Åre Chokladfabrik?

Chokladfabriken som ligger så idylliskt uppe på höjden ovanför Åresjön en liten bit utanför Åre by. Deras populära choklad finns hos återförsäljare runt om i hela Norden, men är man på plats i Åre kan man ta sig en tur direkt in i fabriken och köpa rykande färsk choklad och få en inblick i fabriken där chokladen skapas!

Som på alla andra platser i Åre så förälskade jag mig i fabrikens omgivningar. Är vädret fint kan man passa på att ta sig en fika och sätta sig på uteplatsen som är fylld med vackra blommor och har en ljuvlig utsikt ut över Åresjön och de idylliska landskapen.

IMG_5992 IMG_5990 IMG_5991 IMG_5995 IMG_5999

I det mysiga kafét serveras det kaffe, te, glass och varm choklad med grädde. Chokladen kan du även smaksätta med något du gillar. Lakrits eller ingefära lät otroligt spännande! Tyvärr hade vi precis ätit lunch på Åre crêperie och var proppmätta, så någon fika blev det inte för oss. Den får stå kvar på listan till nästa Årebesök!

Däremot slank det ner en och annan smakbit av chokladen som stod framme! Bland annat så fick vi smaka på jordgubbspralinerna – och herregud säger jag bara – SÅ GODA!!!

Självklart köpte vi med en sån hem!

IMG_6001IMG_6002

Det fanns hur många smaker som helst på pralinerna och några jag tyckte verkade extra goda var salt mandel, viol/ lakrits, lime samt kokos!

Eftersom jag är så kokostokig köpte vi såklart även med en strut med kokospraliner!

Mmmm, min absoluta favorit!

IMG_6004IMG_6005IMG_6006IMG_6008

Förutom chokladpraliner i strutar fanns marshmallows med choklad, chokladbräck, kolor och chokladpluppar – så mycket gott, och jag hade kunnat sanna i en evighet och ätit choklad. Hihi!

IMG_6009IMG_6013

 

Blir du jättesugen på chokladen och inte hittar den någonstans i närheten av dig?

Kika in på deras webbshop där många av deras godsaker finns!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Choklad och vacker natur – närmare paradiset an nog inte jag komma iallafall 😀 Skulle också gärna tänka mig en sponsring där, hade varit heeelt fantastiskt 😀 hihi!

 1. Linda Assarsson

  Såg att det blev dubbla kommentarer, så då kan jag ju lika gärna dra till med en tredje 😉
  Kokostryffeln låter ju kanongod!!

  Har du några tips på bra fikaställen i Karlstad Emma? Ska dit med en kompis i höst och fika vill man ju såklart göra 🙂

  1. Emma

   haha, härligt! Kokostryffeln är gudomlig, mums!!! Redfellas och zest har raw fika, på Carli finns godaste chokladen och glassen och på Artisan godaste brödet 😀 Mina fyra favoriter när det kommer till fikaställen 🙂

stats