Hej vänner ♥
Veckans bästa dag är här och det är dags för fredagsfika!!!
Idag tänkte jag bjuda er på en supersmarrig glutenfri morotskaka. En morotskaka sötad med sega dadlar och söta, saftiga morötter. Mandelmjöl som ger en nötig smak och kokosolja som även den bidrar med en ljuvlig saftighet!
Det här är inte vilken kaka som helst, utan jag lovar er en helt underbart saftig och och god morotskaka full med näring och bra energi! Mellanmål eller fika? Den smakar garanterat fika, men passar också väldigt bra som mellanmål.
Testa!
Ingredienser:
- 15 färska dadlar
- 4 rumsvarma ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
- 300 g mandelmjöl
- 100 g havremjöl
- 150 g finriven morot
- 1 dl smält kokosolja
Sätt ugnen på 180 grader. Stavmixa dadlar och ägg till en fluffig smet och rör i kokosoljan. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sist morötterna. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter.
Låt kakan svalna innan du skör den i bitar.
Njut av en underbar fikastund ♥
Ta hand om er och ha en alldeles underbar fredag ♥
Kram / Emma.
Åh så god den ser ut, ganska perfekt bakväder här också. Tack för tipset 🙂 Kram
Åh, vad perfekt! Hoppas du gillar om du testar 🙂 Kram