Emma Barremyr

Packlista för fjällvandring

Hej vänner ♥

Semestern närmar sig med stormsteg och på fredag ska jag och Pelle äntligen ut och vandra! Herregud vad jag längtar efter fjällen just nu. Är så otroligt glad över att Pelle tog tag i det här och planerade en resa ändå. Det ska bli så galet skönt att komma ut i friska luften i flera dagar, sova i tält, njuta av naturen, se nya platser och bara vara med min älskade Pelle. Och visst ska det blir spännande att se vad han planerat för något? Jag är jättenyfiken!

Norröver ska vi iallafall, så mycket vet jag. Eftersom det tydligen är lååååång väg att åka funderar vi på att åka redan på torsdag och mellanlanda hos mamma och pappa i stugan i Idre en natt. Skulle vara så härligt att få uppleva Idre för en kväll också ♥

All mat är färdigtorkad och packningen pågår för fullt. Eftersom ni är många som efterfrågat tips på inlägg om vandring delar jag därför med med av en packlista för fjällvandring i det här inlägget!

Hoppas det är till hjälp för alla er som ska ut och vandra i sommar!

IMG_5672

Sist ut i torkugnen låg plommontomater! De är söta och smakrika och blir därför extra goda när de är torkade.

PACKLISTA FÖR FJÄLLVANDRING

KLÄDER

>> Vandringsbyxor

>> Shorts

>> Varm tröja (fleece eller ull)

>> Underställ

>> T-tröja/ linne i funktionsmaterial

>> Underkläder (trosor, kalsonger, sport-BH)

>> Ullstrumpor (tunna och tjocka)

>> Regnkläder

>> Mössa

>> Handskar

>> Vandringskängor

IMG_5681

GÅ OCH BÄRA

>> Ryggsäck

>> Regnskydd till ryggsäck

>> Packpåsar

>> Vandringsstavar

IMG_5689

BO OCH SOVA

>> Tält

>> Liggunderlag

>> Kudde

>> Sovsäck

>> Pannlampa

IMG_5683

Packpåsar med olika färger är bra för att hålla reda på allt. Olika påsar för t.ex. underkläder, tröjor, byxor mm.

ÄTA OCH LAGA

>> Friluftskök

>> Bränsle till köket

>> Kåsa/ mugg

>> Bestick

>> Vattenflaska/ Camelbak

>> Kniv

>> Tallrik

>> Tändstickor

>> Diskmedel

>> Diskborste

>> Skräppåse

>> Kryddor

>> Torkad mat

>> Mycket snacks och choklad

IMG_5674IMG_5676

Ett tips är att lägga maten för respektive dag i en stor påse. Såhär har vi gjort:

I ”dag 1-påsen” har vi blandat ihop torra ingredienser till en kolbullesmet och lagt ner bacon som kommer bli lunch. Till middag blir det ris och en kycklinggryta med kokosmjölk.

I ”dag 2-påsen” har jag blandat ihop torra ingredienser till stekpannebröd och äggröra som vi äter till lunch och sedan pasta och tonfisk med kokosmjölk till middag.

I ”dag 3-påsen” ligger makrill i tomatsås och pasta till lunch och sedan laxpasta med spenat, tomat och pasta till middag.

IMG_5678IMG_5680IMG_5677

I ”frukostpåsen” har vi påsar med havregryn, kokosflingor, mjölkpulver och torkad banan. En annan påse är fylld med portionsförpackningar av cappuccino.

HITTA

>> Karta

>> Kompass

>> Vattenskydd till karta

IMG_5687

HYGIEN OCH SJUKVÅRD

>> Första hjälpen

>> Reseapotek

>> Skavsårsplåster

>> Smärtstillande

>> Snabbtorkande handduk

>> Tandborte och tandkräm

>> Necessär

>> Tvål

>> Ansiktskräm

>> Toapapper

>> Solskyddsfaktor

>> Myggmedel

IMG_5686

ÖVRIGT

>> Myggnät

>> Kortlek

>> Kamera

>> Solglasögon

>> Våtservetter

 

Vart kan man köpa all utrustning?

Mycket av utrustningen har jag och Pelle köpt på XXL. Där finns det mesta som du behöver till en vandring till ett bra pris!

 

Fler inlägg med tips och inspiration om vandring!

>> Mina bästa vandringstips

>> Förberedelser inför vandringsresa

>> Vandringsinspiration

>> Hur du förbereder maten inför vandring

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnéa

    Hej Emma!
    Jag och sambon ska upp till Abisko tillsammans under sensommaren, och vi kan inte komma överens om vilket kök vi ska ha med oss (det är första gången för honom där uppe). Jag är ”uppväxt” med spritkök, och det har alltid fungerat, så för mig kändes det självklart. Han däremot menar att ”nejnej, gaskök ska vi ju ha såklart!”. Hur har du och Pelle resonerat kring köksfrågan? Vad använder ni? Jag vill ju liksom inte sitta uppe i fjällen och helt plötsligt ha en tom gasflaska, och inte kunna laga mat.. Tack för all vandringsinspo!

    1. Emma

      Hej! Ledsen för sent svar, hoppas ni inte åkt än! Det där med kök är inte helt lätt men jag tror på att man ska köra på det man är van vid. Vi har gaskök och anledningen till det var att vi tyckte det verkade smidigt, rätt storlek på kastruller och förpackningslöning, väger lite mindre och ingen av oss var tilltalad av spritläckage i väskan (utan att någonsin ha hört talas om någon som haft läckage =)). Förr var det ju ofta så att spriten var att föredra när det var minusgrader då gasen kan bete sig lite konstigt vid dessa temperaturer. För några år sedan kom dock det ”specialgas” för detta och det problemet var löst. När det kommer till det börjar bli slut på gas så kan man börja märka det om du skakar gasbehållaren och det låter nästan som det är vätska blandat med sand haha lite svårt att förklara men om du testar gas någon gång så förstår du vad jag menar.

      Ta det ni känner er trygga med, aldrig roligt att börja krångla när det blåser lite snålt och hungern är påtaglig. Men om ni tar gas så kom ihåg att ta med en tändare då tändanordningen har krånglat någon gång för oss annars är vi väldigt nöjda med gaskök. Trevlig vandring!

  2. Erika

    Toppenbra inlägg Emma! Vi ska snart på vår första vandring ihop och jag är ju totalt rookie på sånt här. Sparar detta inlägget tills det är dags att packa 😉

stats