Emma Barremyr

Förberedelser inför en vandringsresa

Hej vänner ♥

Idag flyger vi äntligen mot drömresan på Island jag och Pelle, och det har varit mycket förberedelser, precis som det är innan en vandringsresa! Vad jag har förstått så är ni många läsare som också är och ska ut på vandringar i sommar och i samarbete med Coldzyme skriver jag därför ett inlägg med mina bästa tips INFÖR vandringsresan!

 

Vad är det allra viktigaste att tänka på inför en vandringsresa?

Här kommer min lista:

 

  • Förbered maten!

Som ni vet så har vi under en månads tid torkat olika livsmedel och förberett för alla måltider vi ska äta. Vi började med att köpa en bok innehållande massa recept på friluftsmat och skrev sedan en matsedel för veckan. Därefter gjorde vi en handlingslista, handlade och började torka maten i torkugnen. Köttfärs, sötpotatis, lax, kyckling, tomater, banan, ananas, mango, morot mm har torkats i omgångar och sedan placerat i påsar som nu ligger redo i väskan att tillagas på plats!

 

IMG_7327

 

  • Coldzyme!

Alltså det allra viktigaste inför resan måste ändå vara att hålla sig frisk, för blir man sjuk, ja då är det liksom kört!

Coldzyme är en munspray som hjälper till att förebygga och skydda mot förkylning, och kan också i ett tidigt stadium förkorta en förkylning om man är snabb att börja använda munsprayen. Det finns också ColdZyme OneCold, som är speciellt framtagen för att räcka till EN förkylning, eller för att förebygga vid ETT tillfälle då man inte vill bli förkyld, t.ex. som nu inför resan. Genom att ta två sprut Coldzyme munspray i svalget varannan timme/upp till 6 ggr per dag får man ett effektivt förkylningsskydd då den lägger sig som en barriär och hindrar att förkylningsviruset får fäste. Och enligt min erfarenhet funkar det grymt bra!

Jag upptäckte Coldzyme för över ett år sedan och har sedan dess förbrukat ett x antal flaskor av denna fantastiska munspray! Jag har bara varit sjuk en gång sedan dess och det var under träningshelgen på Idre Fjäll förra året då jag helt glömde bort Coldzyme i all stress. Med andra ord så har den funkat för mig i alla lägen, så även denna gång då jag sprayat förebyggande inför resan för att hålla mig frisk!

 

IMG_7667

 

  • Checka utrustningen!

Har du allt med dig?

Mitt tips är att göra en lista med allt som behövs och att du allt eftersom checkar av listan när du packar, så att du kan vara helt säker på att allt kommer med. Hur packlistan ser ut beror ju lite på vandring till vandring, men generellt kommer här en lista på de allra vikigaste sakerna du bör ta med:

Tält, liggunderlag, sovsäck, mat, kök, bränsle till köket, kniv, tändare, ficklampa, regnkläder, vandringskängor, camelbak, vandringskläder (varma om så behövs), mealkits, underkläder, strumpor, första-hjälpen-kit, karta, regnskydd till ryggsäck, reseapotek, kamera, telefon (om något skulle hända), laddare och myskläder! 

Kom ihåg att packa allt i en riktigt skön ryggsäck som du kan ha på ryggen hela dagarna!

 

IMG_7662

 

  • KARTA!

Kartan är superduperviktig om du ska ut på vandring i vildmarken! Även om du följer en led som är markerad är det bra att ha en karta ifall du skulle gå bort dig. Detta hände oss när vi gick Kungsleden och hade vi inte haft en karta till hand då hade vi kunnat gå vilse ordentligt! Se till att skaffa en karta i tid och markera gärna vägen du ska gå på kartan så att du har koll!

 

2-58

 

Om du har en vandringsresa på gång eller någon annan viktig resa som du vill hålla dig frisk till så rekommenderar jag dig att testa Coldzyme! Munsprayen finns på de flesta apotek och även online hos t.ex. Apoteket hjärtat!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Coldzyme.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats