Emma Barremyr

Mellanlandar i Reykjavik

Hej vänner ♥

Här kommer första uppdateringen från resan! Vi sitter i Reykjavik och väntar på planet till Isafjördur och vad passar då bättre än att ge er en liten uppdatering om starten på resan? 🙂

Ni som hängt med ett tag i bloggen vet att min och Pelles resa till Tanzania för ett och ett halvår sedan fick allt annat än en bra start. Läs updaten från Kilimanjaro här om ni vill veta!

Det är någonting med oss när vi är ute på resor, alltid något som blir galet. Haha! Den här gången har själva resan hittills gått supersmidigt, men började trots det lite katastrofalt! Förra veckan ”råkade” Pelle sätta staven i benet när han gick stavgång i backen och just igår blev såret riktigt illa och symtomen han fick liknade nästan blodförgiftning. Vi fick därför börja resan med att åka direkt till akuten uppe i Torsby, och blev sedan kvar där (eller iallafall Pelle, jag åkte hem till mamma och pappa för att försöka sova lite) ända till halv tre inatt. Om det nu hade varit blodförgiftning hade hela resan fått ställas in och eftersom provsvaren dröjde så länge och akuten var överfull fick vi inget klartecken att åka förrän just halv tre. Om jag kunde sova? Inte en blund….

Men det var inte blodförgiftning som tur var, utan bara en infektion som antibiotika kunde råda bot på. Så efter ett gäng sprutor kunde han till slut åka hem. Direkt Pelle kom hem från akuten satte vi oss i bilen och körde mot Gardemoen och flyget som väntade på oss (hade han kommit senare han det blivit tajt med tid och förmodligen ett missat flyg – så den här gången hade vi tur).

Utan någon som helst sömn inatt har vi alltså nu varit på resande fot hela dagen. Vi anlände till Reykjavik klockan nio i morse och har spenderat dagen med att strosa runt lite i staden, ätit lunch, druckit kaffe och njutit av solen. Ja solen skiner faktiskt på oss och även om det inte är någon sommarvärme kan jag tycka att det är en ganska skön luft – friskt och härligt!

Det är verkligen vackert här! Jag har redan förälskat mig i staden och ser så mycket fram emot att få utforska resten av landet de kommande två veckorna ♥

 

IMG_7793IMG_7792IMG_7755

Ja såhär ser jag ut när jag är helt osminkad, inte har duschat på över ett dygn, inte sovit på en hel natt och rest hela dagen. Jag bjuder på den helt enkelt 🙂

IMG_7761

Till lunch åt vi en varsin underbar fiskrätt på The Fish Company! Jag LOVAR att berätta mer om den restaurangen när jag kommer hem! Kan vara den godaste fisken jag någonsin ätit 😀

IMG_7762

 Kaffe för lite energi ♥

IMG_7776IMG_7782IMG_7788

Överallt är det så himla mycket vackra blommor! Och jag älskar blommor! Det är färgglatt, ger energi och är fridfullt att titta på!

 

Nu väntar ungefär 45 minuters flygning upp till Isafjördur! Jag längtar så galet mycket efter sängen nu så ni anar inte! Och så längtar jag såklart tills imorgon då vi äntligen får ge oss ut på vandringen! Hoppas vi får sova riktigt gott inatt och vakna utvilade. Det behövs nämligen så att vi har krafter till att bära runt på våra tunga ryggsäckar 🙂

 

Hur mår ni? Vad gör ni idag?

Berätta gärna!

 

Bamsekram till er ♥ / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Åh vilken tur att det inte var blodförgiftning ju! Jag hade heller inte sovit en blund, haha. Där ser helt otroligt vackert ut på Island. Ha en fantastisk resa 😀

    1. Emma

      Vad kul att höra! Hoppas jag kan inspirera dig lite till nu då! Kommer berätta mycket mer om resan när jag kommer hem sen 🙂 Kram

stats