Hej vänner ♥
Jag är ett stort fan av enkel vardagsmat, men jag är också ett stort fan av vardagslyx!
Det ska inte vara för avancerat, och det ska samtidigt vara gott och lyxigt, helst varje dag. Hehe. Jag älskar att njuta så mycket jag kan varje dag, och mat är något som ger mig den njutningen!
Att göra sötpotatis och lax på en plåt är både enkelt, gott och lyxigt! Därför kan jag inte annat än att älska just sötpotatis och lax som är en sån himla underbar kombination ♥
Sist satte jag varmluftsugnen på 225 grader. Skalade och strimlade ett gäng sötpotatisar som jag sedan ringlade olivolja och strödde sesamfrön och flingsalt över. På andra plåten la jag laxfiléer som kryddades med salt och peppar och körde sedan in båda plåtarna i ugnen. Laxen blev klar lite tidigare än sötpotatisen så den tog jag ut och lät svalna lite under tiden som sötpotatisen gräddades klar!
Såsen till denna ljuvliga skapelse blev en sås gjord på turkisk yoghurt, philadelphiaost, lime, ingefära, salt och peppar. Mums! En underbar och syrlig sås som passar bra till de söta sötpotatisstipsen och den salta laxen!
Recept:
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1 dl philadelphiaost
- 1 lime
- 1 msk riven ingefära
- salt och peppar
Blanda ihop turkisk yoghurt och philadelphiaost. Riv skalet från limen och blanda ner tillsammans med ingefäran + salt och peppar efter smak.
Salladen till maten bestod här av egenodlad ruccola och spenat, hemodlade jordgubbar (lyckan i hemodlat alltså ♥) samt gurka och tomat från butik.
Så ljuvlig, gott och lyxigt!
Denna rätt rekommenderas varmt om i vill ha något snabbt, enkelt och gott till middag vare sig det är vardag eller helg!
Nu blev jag hungrig också när jag satt och skrev ihop inlägget! Dags att laga ihop middag, hihi!
Ha en fin kväll mina vänner ♥
Kram / Emma.
Så fina dina pommes blir! Mina blir ALDRIG bra:(
Tycker du?! Jag gör mina ganska tjocka, tycker att de blir bättre då 🙂 Ett tips!