Emma Barremyr

Vegetarisk grillmiddag – grillad tofu och quinoasallad med kokos- och jordnötssås

Hej mina solstrålar ♥

Nu är helgen nära igen och jag är så himla pepp på att åka hem till mamma och pappa ett par dagar för att umgås, hänga i trädgården, leka med hunden, njuta av långa middagar, hjälpa pappa med garagebygget, gå i skogen och bara ha det allmänt gött.

Mest av allt ser jag fram emot att sitta på terassen i ljummen kvällsluft och äta med familjen. Det ger mig så mycket sommarkänslor, och att duka upp hela bordet med massa mat är ju alldeles extra lyxigt och gott ♥

På tal om grillmiddag så tänkte jag att vi skulle prata lite mer om förra helgens VEGGOGRILL vi hade här hemma jag och Pelle! Jag har märkt att jag den senaste tiden allt oftare väljer att laga vegetariskt, och tycker det är så himla roligt att få experimentera fram nya recept och smakupplevelser från växtriket!

Vår vegetariska grillmiddag bestod utav marinerad tofu som serverades med en quinoasallad samt kokos- och jordnötssås. Utöver detta mixade jag ihop en bön- och kronärtsdipp med ingredienser som Risenta skickat till mig som vi dippade nachochips i.

En sån där typisk middag där vi satt och plockade, åt långsamt, lyssnade på musik och bara pratade i en evighet ♥

Rekommenderas!

IMG_4874 IMG_4878 IMG_4877IMG_4880IMG_4881

Jag gillar verkligen Risenta och deras produkter och blev väldigt glad över pressutskicket som kom från dem. Nu innehöll ju det mesta av paketet ingredienser till bönköket, och eftersom min mage inte är så förtjust i bönor var det inte mycket jag kunde laga. Jag testade ändå en av böndipparna och den var ju såååå himla god! Jag önskar verkligen att jag kunde äta mer bönor, men magen gillar det inte alls.

Läs mer om bönköket och se goda recept här!

Receptet på bön- och kronärtsdippen hittar ni på bilden nedan, rekommenderas varmt till alla som tål bönor och vill testa ett gott veggorecept!

IMG_4870IMG_4886

Marinerad tofu (2 personer):

  • 270 g tofu
  • 1/4 dl soja
  • 1 msk smält kokosolja
  • 1 msk agavesirap
  • 1 pressad lime
  • 1 tsk curry

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i avlånga bitar och lägg sedan ner dem i marinaden. Låt marinera 30-60 minuter och trä sedan på bitarna på ett grillspett. Grilla sedan lätt på båda sidor. 

IMG_4883 IMG_4884

Quinoasallad (2 personer):

  • 1 dl okokt quinoa
  • 1/4 gurka
  • 1/2 paprika
  • 6 babyplommontomater
  • 1 näve bladspenat
  • kokoschips
  • pumpakärnor
  • torkade tranbär

Koka quinoa enligt anvisning på paketet och låt sedan svalna. Hacka grönsakerna och blanda ihop med quinoan. Toppa med kokoschips, torkade tranbär och pumpakärnor.

IMG_4887 IMG_4888

Kokos- och jordnötssås:

  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1 dl krämig kokosmjölk
  • 1 msk agavesirap
  • 1/2 pressad lime
  • 1 tsk riven ingefära
  • salt och peppar

Blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylen tills det är dags att servera.

IMG_4894

 

Njut av helgen mina fina läsare ♥

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    Woow! Ska verkligen testa den där dippen och såsen! Eller egentligen allt detta, men blev extra nyfiken på såserna 🙂

stats