Hej mina solstrålar ♥
Nu är helgen nära igen och jag är så himla pepp på att åka hem till mamma och pappa ett par dagar för att umgås, hänga i trädgården, leka med hunden, njuta av långa middagar, hjälpa pappa med garagebygget, gå i skogen och bara ha det allmänt gött.
Mest av allt ser jag fram emot att sitta på terassen i ljummen kvällsluft och äta med familjen. Det ger mig så mycket sommarkänslor, och att duka upp hela bordet med massa mat är ju alldeles extra lyxigt och gott ♥
På tal om grillmiddag så tänkte jag att vi skulle prata lite mer om förra helgens VEGGOGRILL vi hade här hemma jag och Pelle! Jag har märkt att jag den senaste tiden allt oftare väljer att laga vegetariskt, och tycker det är så himla roligt att få experimentera fram nya recept och smakupplevelser från växtriket!
Vår vegetariska grillmiddag bestod utav marinerad tofu som serverades med en quinoasallad samt kokos- och jordnötssås. Utöver detta mixade jag ihop en bön- och kronärtsdipp med ingredienser som Risenta skickat till mig som vi dippade nachochips i.
En sån där typisk middag där vi satt och plockade, åt långsamt, lyssnade på musik och bara pratade i en evighet ♥
Rekommenderas!
Jag gillar verkligen Risenta och deras produkter och blev väldigt glad över pressutskicket som kom från dem. Nu innehöll ju det mesta av paketet ingredienser till bönköket, och eftersom min mage inte är så förtjust i bönor var det inte mycket jag kunde laga. Jag testade ändå en av böndipparna och den var ju såååå himla god! Jag önskar verkligen att jag kunde äta mer bönor, men magen gillar det inte alls.
Läs mer om bönköket och se goda recept här!
Receptet på bön- och kronärtsdippen hittar ni på bilden nedan, rekommenderas varmt till alla som tål bönor och vill testa ett gott veggorecept!
Marinerad tofu (2 personer):
- 270 g tofu
- 1/4 dl soja
- 1 msk smält kokosolja
- 1 msk agavesirap
- 1 pressad lime
- 1 tsk curry
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Skär tofun i avlånga bitar och lägg sedan ner dem i marinaden. Låt marinera 30-60 minuter och trä sedan på bitarna på ett grillspett. Grilla sedan lätt på båda sidor.
Quinoasallad (2 personer):
- 1 dl okokt quinoa
- 1/4 gurka
- 1/2 paprika
- 6 babyplommontomater
- 1 näve bladspenat
- kokoschips
- pumpakärnor
- torkade tranbär
Koka quinoa enligt anvisning på paketet och låt sedan svalna. Hacka grönsakerna och blanda ihop med quinoan. Toppa med kokoschips, torkade tranbär och pumpakärnor.
Kokos- och jordnötssås:
- 1/2 dl jordnötssmör
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 1 msk agavesirap
- 1/2 pressad lime
- 1 tsk riven ingefära
- salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylen tills det är dags att servera.
Njut av helgen mina fina läsare ♥
Kram/ Emma.
Woow! Ska verkligen testa den där dippen och såsen! Eller egentligen allt detta, men blev extra nyfiken på såserna 🙂
Ja gör det! Såserna var jättegoda, speciellt böndippen 😀
Ser jättegott ut!! Tror att jag ska ta inspiration av salladen till kvällens grillmiddag 🙂
Tack 😀 Hoppas ni gillade salladen 🙂
Till och med vegansk ju, dina egna recept alltså! :))))
Ja till och med vegansk 🙂 Hihi! Hoppas du gillar! Kram
Vilken inspirerande mat! Såg himla gott ut och vilka underbart fina blåa skålar.
Vad roligt att du gillar det! Ja visst är de blå skålarna fina, älskar dem!!! 😀