Emma Barremyr

Fredagens tacksamhetslisa

God morgon ♥

Jag övar regelbundet på att känna tacksamhet. Det är en enkel liten sak vi kan göra för att ge oss själva lite mer välmående i vardagen. Stunder av tacksamhet är stunder av lycka. Lycka över det fina vi har i livet.

Det finns alltid något att vara tacksam för, även jobbiga stunder och dagar. För mig är det otroligt viktigt att ofta påminna mig om nuet, ta mig tiden att känna tacksamhet för för allt jag har. Visst kan jag alltid ha mer, men jag kunde också haft mindre.

Tacksamheten lär mig se det värdefulla i livet och lägga uppmärksamheten på det jag faktiskt har istället för det jag inte har.

Att lista och skriva ner saker är bra. Det förstärker och gör saker och ting tydligare! Själv älskar jag att skriva listor och idag känner jag för att dela min tacksamhetslista med er!

 

Idag är jag extra tacksam för:

>> Att jag ska få tillbringa halva helgen i sommarstugan med familjen. En trygg plats där jag bär med mig många fantastiska barndomsminnen från.

>> Att jag är frisk.

>> Min kropp som är helt fantastisk, stark och vacker! Jag är SÅ tacksam för min kropp och jag ska göra allt för att ta hand om den resten av livet ♥

>> Att jag varje dag får njuta av och äta mig mätt på massa god mat som dessutom ger min kropp näring och energi att orka med livet.

>> Allt som mindfulness och yoga lärt mig. Är så otroligt tacksam för att jag tagit mig själv tiden och gett det till mig själv det senaste året.

>> Min familj, Pelle, mina vänner, ni bloggläsare, kollegor och alla möten med fina människor jag får uppleva! Jag tror på godhet och är tacksam över att jag kan se det fina i varje människa!

 

Vad känner ni tacksamhet för just idag?

Berätta gärna i en kommentar eller skriv en lista för dig själv!

 

mn13-thankful-people-wall-decal

 

Läs mer om ”tacksamhet till dig själv” här!

 

Ha en underbar fredag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny Strandgården

    Mitt namn är Jenny och jag arbetar som lärare. Jag är tacksam och stolt över min fina barngrupp som gick på sommarlov idag. Barnen var så glada och dem har utvecklats enormt mycket under våren som gått. Det har varit en tuff termin men det slutade bra. Jag sitter även och ser fram emot träningspasset jag ska genomföra i morgon och den liter med jordgubbar jag ska äta nu!! 😀

    1. Emma

      Ja det där citatet är underbart! Älskar det verkligen 🙂 Hoppas du också haft en fin helg Marie! Kram

  2. Rebecca

    Wow, vilket bra citat. Har aldrig hort det innan, var tvungen att skriva ner det i mina telefonanteckningar! Himla viktigt att minans <3

stats