Emma Barremyr

Hemgjord glutenfri ravioli med chevrefyllning och rödbetskräm

IMG_4726

Hej vänner ♥

För ett par helger sedan gjorde jag egen pasta här hemma för första gången!

Och som pappa skulle sagt – ”det här har du inte gjort för sista gången” (det är hans standardfras när det bjuds på något gott), haha! Chevre, rötbetor, pinjenötter, ruccola och parmesan var en alldeles ljuvlig kombination som passade utmärkt till pastan.

Ni bara MÅSTE prova!

Dessutom har vi nu ytterligare ett underbart veggorecept till samlingen! Inspirationen till receptet hittade jag här, men gjorde såklart en egen variant med en glutenfri pasta. Nu är inte jag någon pastaexpert, så jag googlade runt lite på hemgjord glutenfri pasta och hamnade hos 56kilo där jag fann en spännande variant som jag bestämde mig för att prova.

Egentligen är det nog bäst med pastamaskin för våra bitar blev ganska tjocka (mer som dumplings än som pasta) eftersom jag kavlade ut själv, men ändå supergoda i smaken. Till nästa gång ska jag försöka få dem ännu tunnare!

IMG_4719 IMG_4721

Ingredienser (2 personer):

 • 88 g rismjöl
 • 52 g tapiokamjöl
 • 20 g bovetemjöl
 • 88 g quinoamjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1/2 tsk salt
 • 3 hela ägg
 • 1 msk olivolja
 • 2 stora rödbetor + 2 msk phiadelphiaost
 • 100 gram chevre
 • 50 gram phiadelphiaost
 • 1/2 dl pinjenötter
 • 2 nävar ruccola
 • 1 liten bit parmesan

Skala och skiva rödbetorna tunna. Hoka dem sedan mjuka i saltat vatten och mixa därefter ihop till en puré tillsammans med phiadelphiaost + salt och peppar efter smak.

Blanda ihop phiadelphiaost och chevre till en krämig smet – ställ åt sidan och gör pastan.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olivoljan, knäck i äggen och blanda försiktigt runt. Arbeta sedan ihop en smidig deg och kavla sedan ut den så tunt som möjligt (eller använd pastamaskin om du har en sådan). Jag oljade in två bakplåtspapper och kavlade ut degen mellan dem för att slippa klet och att degen skulle fastna i kaveln. Det funkade även om det blev lite tjock pasta.

När degen är så tunn som möjligt – tryck ut runda pastabitar genom att använda en pepparkaksform eller ett glas. Lägg en liten klick chevrefyllning på hälften av pastabitarna, och lägg sedan över de andra pastabitarna och tryck ihop längs kanterna så att ingen luft kommer in när de kokas. 

Koka upp en rejäl kastrull med saltat pastavatten (3-4 liter). Lägg i pastan och lår sedan koka 4-6 minuter. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr pannan tills de får lite färg.

Lydt sedan upp raviolibitarna och låt dem rinna av. Lägg upp på två fat och servera med ruccola, rödbetskräm, pinjenötter och riven parmesan. 

IMG_4723

 

Och jag lovar, det är inte alls så komplicerat som receptet kanske låter! Jag trodde att det skulle vara mer avancerat, men det var faktiskt tvärt om, över förväntan enkelt och väldigt roligt att göra egen ravioli. Ni vet, allt blir godare när man gör det själv!

Ett recept att testa i helgen kanske?

 

Kram/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Mathilda

  Hej Emma!
  angående Tapioka mjölet, det utvinnas ju utav Kassava roten och jag har läst att den kan vara riktigt giftig. Är det någonting man ska tänka på innan man använder detta? Vanliga kassava roten ska väl tillagas ordentligt innan den kan ätas för att få ort giftet. Mins inte riktigt hur det var med den där sorten.

  För övrigt tack för en super bra tränings inspirerande blogg !

  Med vänliga hälsningar

stats