Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Bakad sötpotatis med keso och jordnötssmör

Publicerad,

IMG_4969

SÖTPOTATIS!!!!

Alltså ÅH! Det är något av det godaste jag vet och jag skulle kunna äta det i evigheters evighet. Det går ju att variera i oändlighet och sötpotatisen har så otroligt många användningsområden att jag helt enkelt aldrig tröttar.

Sist vi åt sötpotatis gjorde jag en bakad variant som jag fyllde upp med kesojordnötssmörssås och ett par dustar kanel på toppen. En alldeles sagolik kombination om du frågar mig!

Att göra bakad sötpotatis är superenkelt. Jag gör min i micron och har då en färdig middag på 10 minuter. Bra snabbmat? Världens bästa snabbmat!

Självklart kan du även baka den i ugnen, men då tar det såklart längre tid.

IMG_4974

Recept (1 person):

1 stor sötpotatis

1-2 dl keso

1-2 msk jordnötssmör

1-2 msk mjölk

Kanel

Salt

Skrubba sötpotatisen och lägg den i en ugnssäker form. Stick massa hål i den med en potatissticka och kör sedan in i micron på full effekt i 8-10 minuter beroende på hur stor potatisen är. Fixa under  tiden en sallad på dina favoritgrönsaker och mixa ihop såsen. Blanda jordnötssmör och mjölk till lagom konstens och smaka av med en nypa salt.

När potatisen är klar skär du två snitt och ”öppnar” den så att du kan lägga i fyllningen – keso och jordnötssmör och eventuellt lite salt. Avsluta med att pudra över kanel och servera tillsammans med salladen.

Tips – jag gillar att göra mycket fyllning så att jag kan fylla på potatisen i omgångar under måltiden.

Superenkelt och supergott!

IMG_4972

 

Fler smarriga recept med sötpotatis som ni INTE får missa!

>> Tofu- och sötpotatisburgare

>> Lins- och sötpotatisgryta med oumph

>> Glutenfria tunnbröd med sötpotatis

>> Världens godaste sötpotatispuré

>> Hemgjorda sötpotatischips

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Men jag orkar inte, jäklar så gott!!!! 🙂

  2. Tokälskar tipset om att göra mycket fyllning och fylla på allteftersom, jag gör precis likadant 🙂

  3. Så enkelt men ändå så gott!

  4. Gjorde detta till frukost häromdagen och det blev sååå gott! 🙂 Färska jordgubbar istället för sallad vid sidan av fungerade utmärkt det med 😉 Tack för receptet, det kommer göra många gånger om här hemma!

    • Vad roligt att höra Jonna! Kul att du gillade receptet 🙂 kan tänka mig att jordgubbar var gott till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *