Emma Barremyr

MÅ BRA I VARDAGEN – MINA TIPS

Hej mina söta vänner ♥

Jag tänkte prata lite mer om det här med att må bra i vardagen. Det är förstås väldigt individuellt vad som oss att må bra, men jag har några knep som jag tar till för att göra min vardag lite bättre, och de knepen tänkte jag dela med mig av i hopp om att ge någon annan lite mer välmående.

Jag har på senare år insett (eller snarare accepterat) att jag tycker det är väldigt skönt med lugna kvällar, och att jag efter långa dagar med jobb och fläng är i stort behov av att landa hemma i lugn och ro och bara ta igen mig resten av kvällen.

Det kallas återhämtning och den återhämtningen är grunden för att jag ska må bra.

IMG_2858

Självklart är det kul att hitta på grejer efter jobbet ibland, men är schemat fullt kan jag istället bli stressad även om det är roliga saker på gång. Jag låter alltså medvetet flera kvällar varje vecka vara helt oplanerade för att jag ska få chans att vila och återhämta mig.

Detta har lett till att jag ofta säger nej och att jag inte hinner med allt roligt jag skulle vilja göra. Men, den mentala återhämtningen är en väldigt viktig del i mitt liv och här handlar det mycket om att jag faktiskt vågar prioritera mig själv och ser till att ha oplanerad tid.

IMG_3470

Så här ser återhämtningen ut i vardagen för mig:

>> Jag gillar att bryta av arbetsdagen med en lång, varm dusch. En av alla saker jag lärde mig på mindfulnesskursen var att duscha medvetet (det var en läxa vi hade) och det försöker jag alltid göra nu. Det blir en stund att landa i nuet, släppa jobbet och bara vara. Lite som en duschmeditation. Jag tvättar håret långsamt, tar bort smink, skrubbar in kroppen och får den där rena och fräscha känslan som jag älskar.

>> Efter duschen smörjer jag in mig noga och njuter av en liten massage till mig själv. Ger kärlek till kroppen. Jag sprayar ansiktsvatten i ansiktet och smörjer sedan in ansiktet med en fet kräm eller kokosolja som får verka under kvällen och natten. Aah, den känslan!

IMG_91471

>> Sen hoppar jag i mjukiskläder som jag fullkomligt älskar! Lediga byxor, en stor slapp tröja och tofflor är ett viktigt måste för att jag ska kunna slappna av och må gott under kvällen.

>> Därefter brukar jag landa en stund i soffan för att scrolla igenom mina sociala kanaler och läsa bloggar, något jag sällan hinner med under dagarna. En skön, och framför allt medveten stund med telefonen. Därefter brukar jag stänga av eller iallafall sätta telefonen på ljudlös och så lägger jag bort den resten av kvällen.

>> Sen är en god middag ett måste! Det bästa jag vet är att äta frukostmiddag, vilket vi gör ibland, men för det mesta lagar vi vanlig middag som vi ofta avnjuter i soffan. Vi båda älskar att krypa upp i soffan med en filt och tallriken i knät. Även om vi hänger i soffan under middagen är det sällan vi har tv:n på, utan vi försöker njuta av maten och ha fokus på varandra. Äta medvetet helt enkelt ♥

IMG_8746

>> Så ofta jag kan ser jag till att ha färska blommor på bordet som jag kan njuta av! Finns få saker som gör mig så glad som blommorna gör ♥

>> Efter middagen såhär års hänger vi ofta ute på altanen och spelar kort eller pysslar i trädgården. Är vädret dåligt så kör vi igång en film/ serie eller om det lyckligtvis råkar vara något bra på tv:n som vi kikar på en stund. Vardagslyxet består ofta av en mörk chokladbit tillsammans med en kopp te! Jag tokälskar att bara njuta såhär, och det är så himla enkelt och så lite som behövs ♥

>> Det bästa jag ger till mig själv innan läggdags är en stund på spikmattan. Under tiden som jag ligger på spikmattan brukar jag göra en kortare kroppsscanning (ni hittar den här på youtube). Det är värsta sömnpillret och sen brukar jag somna som en stock!

IMG_7406

 

Om ni vill dela med er om vad ni gör för att må bra i vardagen får ni gärna göra det!

Jag tycker alltid att det är så himla intressant att ta del av andras tips och här tror jag att vi kan ha mycket att ge till varandra ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jessica

  Jag borde ta mig tid till kvällar som den där oftare! Tyvärr brukar det vara svårt när det är en hög med läxor som måste göras… Men jag kanske kan få in en sådan vana nu när jag har sommarlov och ta med mig den till skolstarten igen 🙂

  1. Emma

   Jag förstår att det kan vara svårt att hitta den tiden med en hög läxor, men någon gång ibland kan det nog vara bra att prioritera dig själv. Då kommer du säkert ladda dig själv med lite ny energi till läxorna nästa dag <3 Njut av sommarlovet! kram

 2. Matilda Berlin

  Åhh sånna bra tips! Håller helt och hållet med och dusch-punkten! Jag har länge left efter livsfilosofin att en tillräckligt varm och lång dusch kan lösa alla världens problem, haha!
  Kram

 3. Klara

  Jag försöker träna på att inte ”jag ska bara…” utan istället följa mina impulser. Om jag känner för att göra en solhälsning, ja men då kan disken faktiskt vänta. Om hunden kommer och vill kela, då vill jag kunna släppa det jag håller på med. Jag tror att det är det spontana som blir de härligaste stunderna. 🙂

  1. Emma

   Åh, vilka fina tips! tack för att du delar med dig 🙂 tror också på att det spontana blir de härligaste stunderna 🙂

 4. Ann-Christine Reimer

  Bästa återhämtningen är att skrota runt och inte prata med en människa.
  Spikmattan! Lysande uppfinning! Om jag vaknar under natten tar jag den och sedan somnar jag om bums. Jag tar den alltid med på resor också. Tidsomställningar kan vara mäkkigt, men med spikmattan blir det enklare med sömnen. Jag har tagit bort vadderingen i den för att den ska ta så lite plats som möjligt i resväskan. Vadderad är ju sängen ändå. Numera kan jag även ligga på sidan på den, det kunde jag inte i början. Huden blir härdad 😉

  1. Emma

   Kul att jag också har med mig spikmattan överallt! Den var med till både thailand och nya zeeland i vintras och det är ett MÅSTE för mig! Smart att ta ur vadderingen, så långt har inte jag tänkt, så tack för tipset 🙂

 5. Mari

  Känner så igen mig i det du skriver. Jag tackar också väldigt ofta nej till saker, under veckorna. De stunder jag kan få hemma är guld värda. Återhämtning och tid jag verkligen behöver. Så viktigt!

  1. Emma

   ja det är verkligen viktigt att kunna göra så 🙂 Skönt att du kan prioritera dig själv på det viset. Grym är du! Kram

 6. Jasmine

  Något som jag mår bra av och som har varit en process för mig att acceptera, är att om jag i vardagen känner för att äta något extra gott så är det okej att göra det. Precis som dig kryper jag gärna upp i soffan på kvällen, och blir jag då sugen på några bitar mörk choklad eller en skål med glass och färska bär så är det okej. För mig handlar det om att må bra i själen och det gör jag när jag inte begränsar mig. Mitt vardagliga liv innehåller håller god kost och regelbunden träning, så lite mörk choklad, glass i alla dess former eller en nybakad kanelbulle en tisdagskväll är sunt för själen och skapar balans.

  1. Emma

   Åh, det är verkligen BALANS du beskriver här! tack för att du delar med dig och sprider hälsa, ett jättebra må-bra-tips ju <3 Kram

stats