Emma Barremyr

Glutenfria piroger med fetaost och spenat

IMG_4696

Hej vänner ♥

Jag hittade ett recept på vegetariska glutenfria piroger hos Anja som jag tyckte verkade himla goda, så jag bestämde mig därför för att prova dem.

Resultatet blev supersmarriga, frasiga och mättande piroger med en krämig fyllning! Fetaost och spenat är verkligen en härlig kombination som jag älskar!

Piroger är också perfekt picknickmat och något jag kommer göra mycket av till sommarens alla utflykter och dagar på stranden! Ett tips är att baka och frysa in dem – då är de bara att plocka fram när ni behöver något snabbt och gott i fikakorgen! Gör en sallad till så har ni en komplett smarrig lunch eller middag!

IMG_4700 IMG_4702

Ingredienser (4 personer, 8 piroger):

  • 3 dl havremjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 2 msk smält kallpressad kokosolja
  • 2 msk laktosfri kvarg
  • 3 ekologiska ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 5 cm purjolök (den gröna delen vid FODMAP)
  • 250 gram hackad spenat
  • 200 gram fetaost

Sätt ugnen på 200 grader och blanda därefter alla torra ingredienser i en matberedare. Rör sedan ner ett ägg i taget, kokosolja och kvarg och blanda till en jämn smet. Ställ degen i kylen några minuter så blir den lite lättare att hantera. Gör fyllningen under tiden genom att steka alla purjolök, spenat och fetaost i kokosolja. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.

Forma degen till 8 små bollar. Kavla ut en deg åt gången mellan två bitar bakplåtspapper så att inte degen ska fastna på kaveln. Ta bort det överst bakplåtspappret och lägg fyllning på lite mindre än halva sidan av pirogen. Vik sedan över andra halvan och tryck till kanterna med en gaffel. Upprepa tills du är klar med alla piroger som du sedan lägger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med äggula och grädda i mitten av ungen i cirka 15 minuter eller tills pirogerna får en gyllene och fin färg.

Är och njut av alldeles underbara piroger!

IMG_4709

 

TIPS!

Här hittar ni recept på mina glutenfria piroger med köttfärs!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Minna

    åh! håller med ovanstående, fetaost och spenat är en oslagbar kombo! även passande i lasagne.
    Måste pröva på dessa, de var verkligen fotogeniska. Tack för inspon Emma 😀

stats