Emma Barremyr

Egentid i ovädret

Hej vänner ♥

Ett alldeles galet oväder drog in över Hammarö och Karlstad igår! Ja jädrar alltså! Det hällregnade och åskande så att det skakade i hela huset och skallrade i fönsterrutorna. Hua! I fyra timmar cirkulerade ovädret ovanför oss, och jag trodde nästan att det aldrig skulle ta slut.

Och hemma satt jag alldeles ensam eftersom Pelle var iväg på kurs. Jag är inte rädd för åska i vanliga fall (tycker tvärtom att det är ganska mysigt), men igår var det obehagligt och inte kul alls.

Skillnaden mellan att bo i lägenhet och hus är ju att vi inte har någon åskledare i huset och därför måste alla kontakter dras ut när det åskar ifall blixten slår ner. Jag hade planerat en myskväll med mig själv och en serie, men både telefonen och datorn var slut i batteri, och tv:n kunde jag ju inte sätta på.

Eftersom telefonen var död kunde jag inte heller lyssna på Nextory (som jag i vanliga fall gör). Jag fick helt enkelt plocka fram en riktig bok istället. Och så försökte jag göra det så mysigt jag bara kunde till mig själv för att känna mig lite tryggare. Jag tände massa levande ljus, efter middagen plockade jag fram lite kvällsfika i form av dadlar, melon och bananchips, och så kokade jag ihop en kopp te och kröp upp i soffan under filten med boken ”Lär dig leva – mindre stress mer närvaro”.

Lär dig leva är en helt fantastik bok som jag redan läst en gång, och lärt mig så otroligt mycket av! Den ger så mycket värdefulla tankar om hur vi behandlar oss själva, tips på hur vi hanterar stress och hur vi kan bli lugnare och mer närvarande inombords ♥ Boktips alltså! (även den finns hos Nextory – ljudböcker online, där jag har möjligheten att ge er en hel månad helt gratis)

Så hörrni, såhär mysigt hade jag det i ovädret igår!

IMG_4801 IMG_4806 IMG_4805 IMG_4808 IMG_4813 IMG_4814 IMG_4816 IMG_4817

Älskar verkligen alla fina citat och peppen i den här boken! 

 

Vad gjorde ni igår? ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Skönt att kunna ta tillvara på kvällen även om det inte riktigt blev som det var tänkt.
  Har en kollega som var i Karlstad igår och även hon vittnade om ett enormt oväder när det var dags att åka hem. Här nere brakade åskan lös en liten stund under eftermiddagen. Hade väntat mig mer men den lämnade i alla fall ny och frisk luft efter sig.
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!

  1. Emma

   Ja man får göra det bästa av situationen 🙂 Luften som följer efter åskoväder är ju så himla skön! Skönt att det inte blev så illa hos dig! Njut av torsdagen fina du. Kram

  1. Emma

   Åh, det låter verkligen som en alldeles underbar kväll 🙂 Förstår att du fick ny energi! Kram

 2. Ulrika

  Älskar din blogg Emma! Får mig att må så bra 🙂 boken ska jag kolla upp, verkar väldigt lovande!

  1. Emma

   Åh, vad glad jag blir av din kommentar! Tack snälla, det betyder så mycket när ni berättar att bloggen gör skillnad <3 Hoppas boken kan ge dig lika mycket som den gav mig! Kram

stats