emmabarremyr

Emma Barremyr

Frukostbägare med overnight oats och kanelstekta äpplen med frötopping

IMG_4735

God morgon vänner ♥

Effekterna från lördagens tysta heldagsretreat suttit i hela helgen. Jag känner mig lugn inombords och medveten om det som händer både runtomkring mig, men även inom mig. Tänk vad tystnad och medveten närvaro kan göra alltså! Wow, den där dagen gav så otroligt mycket mer än vad jag hade kunnat ana och nu vill jag bara omge mig av ännu mer tystnad. Jag ska beta av lite jobb nu under förmiddagen och sedan sätta mig med 40-minutersmeditationen som jag längtat efter ända sedan igår. Jag trodde ALDRIG jag skulle kunna längta efter att meditera, haha!

En ny vecka har anlänt och måndagen har jag startat med en alldeles ljuvlig frukost i form av en frukostbägare – något som det var alldeles för länge sedan jag åt!

Igår kväll fixade jag iordning en burk med overnight oats – havregryn som blandades ihop med sojayoghurt och smaksättning fick stå över natten och varvades idag med kanelstekt äpple med diverse frön och hunong.

Mums alltså! 

IMG_4736IMG_4745IMG_4738

Ingredienser (1 person):

1 dl havregryn

1 dl naturell ekologisk sojayoghurt

1 tsk kanel

1 nypa salt

1 msk mandelsmör

1 krm vaniljpulver

1/2 krm kardemumma

1 äpple

1 msk kokosolja

1 msk honung

pumpakärnor, solroskärnor, kokosflingor

På kvällen: Blanda ihop havregryn, sojayoghurt, mandelsmör, kanel, vaniljpulver, salt, kardemumma och 1/2 rivet äpple. Låt stå över natten.

På morgonen: Skiva resterande halva av äpplet och stek i kokosolja. Tillsätt frön och ringla över honung och stek ihop allt en stund. Varva sedan den kalla gröten med kanelstekta äpplen och frön!

IMG_4747IMG_4740

Åh, färska blommor på bordet ger ännu mer njutning till den här fina morgonen ♥

 

Hur mår ni? Har ni haft en härlig helg?

 

PS. Vinnarna i tävlingen är utsedda och tack alla som deltog. De lyckliga är Isa, Hanna och Sandra – ni är kontaktade via mail. DS.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats