emmabarremyr

Emma Barremyr

Grönt kort för topprepsklättring inomhus

Hej vänner ♥

Jag skulle vilja prata lite om klätterkursen, för alltså shit vad roligt det var!

Jag var dock mycket mer höjdrädd än vad jag trodde att jag skulle vara. Väggarna var ju sjukt höga och jag kan meddela att jag har en del att jobba på framöver (det är tur att rädslor är till för att övervinnas). I helgen vågade jag inte klättra ändå upp, så det kommer bli mitt första mål framöver. Lite högre för varje gång, precis som i helgen, hehe.

IMG_0911

Jag kan inte påstå att jag är någon erfaren klättrare, för jag har inte klättrat många gånger i mitt liv. Men de gånger jag gjort det har det varit jäkligt roligt och en riktig adrenalinkick. Klättring är därför något jag velat börja med sedan länge. Jag och Pelle har pratat i fler år om att vi ska börja klättra, men aldrig kommit till skott. Nu äntligen har vi grönt kort och det känns så jäkla bra!

Utbildningen för att ta grönt klätterkort varade i 2 dagar ungefär 2 timmar per tillfälle. Första tillfället som var på lördagen gick vi igenom grunderna i topprepsklättring, fick lära oss hur vi hanterar utrustningen samt vikten av en korrekt genomförd kamratkontroll och hur vi tar ett fall.

Söndagen ägnades åt en timmes repetition innan vi sedan gjorde ett teoretiskt prov och en uppklättring! Inga konstigheter, utan ganska enkelt med tanke på hur noggrant vi gått igenom alltihop!

IMG_0897 IMG_0898

Jag har länge känt att jag velat ha något nytt inom träning att fokusera på och klättringen känns som helt rätt väg att gå. Det är ju en grym träningsform som inte ens känns som träning! Jag förespråkar att vi ska ägna oss åt rörelse som vi tycker är roligt och just nu känns klättringen som den rörelse jag vill göra!

När vi klättrar behöver vi vara starka och smidiga. Vi använder hela kroppen och även hjärnan då det krävs mycket fokus och koncentration! Bra träning? GRYM TRÄNING!!!!

Och det känns så himla roligt med något nytt!

IMG_0908 IMG_0905

Nu är det ju tyvärr så att vi även behöver rött klätterkort för att få klättra här i Karlstads klätterhall. Eftersom de inte har några rep uppsatta där kommer vi behöva lära oss att ledkättra, vilket innebär att vi sätter upp våra egna rep.

När vi tar rött kort så är det just ledklättringen vi lär oss, och därför är det snart dags att boka in ytterligare en Stockholmstur i schemat!

Åh, jag som är så pepp vill ju börja klättra nu på en gång! Det känns lite frustrerande, men det är bara att hålla ut lite till. Förhoppningsvis så kan vi ta det röda kortet innan sommaren!

IMG_0910

För övrigt så var jag så sjukt imponerad av alla små barn som klättrade – både över deras styrka, men också modet att övervinna den där höjden!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmi i Spanien - explorista.se

    Åhh vad kul det låter! Själv har jag både grönt och rött kort, men funderar på att ta om led-kursen eftersom jag inte har klättrat nåt sen dess. Ska se om det finns möjlighet att ta en kurs utomhus här i Spanien!

  2. Ellinor

    Grattis till det gröna kortet!
    Ni får komma ner till Göteborg istället när det är dags att ta det röda 😉

stats