Hej vänner ♥
I senaste numret av Mer Smak från Coop hittade jag och Pelle ett recept på Halloumi Stroganoff som vi blev sugna på att testa, halloumiälskare som vi är, hehe!
Vi bestämde att Pelle skulle laga det på tisdagen när jag körde kunder i gymmet fram till middagsdags och skulle bli sen hem. Vid sjutiden kom jag sedan hem till dukat bord och en fantastiskt god vegetarisk middag som också räckte till matlådan dagen efter!
Tomat och halloumi är en underbar kombination om ni vill veta ♥
Yummiiieee!
Ingredienser (4 personer):
1 dl torra röda linser
300 gram halloumi
4 små morötter
2 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl passerade tomater
1 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
1 nypa salt och peppar
4 portioner quinoa
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Skär halloumi i strimlor och morötterna i tunna stavar. Stek sedan halloumi och morot. Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, vinäger, timjan och smaka av med salt och peppar. Rör ner linserna, koka upp och låt allt sjuda några minuter.
Servera med quinoa och en sallad!
Kram / Emma.
Mums! Detta skall jag prova. Älskar också halloumi och stroganoff kommer även att uppskattas av mannen i hemmet 😉
Kul 🙂 Jag mete göra det snart igen, för det var SÅ gott!!!
Men hallå vad gott detta verkar! Halloumi är såå sagolikt gott att grilla, och det är endast så jag ätit den. Men nu vet jag vad jag ska göra med halloumin jag har i kylden hemma, mums!
Ja det är ljuvligt! Hoppas det smakar Linda 🙂