Emma Barremyr

Glutenfri kyckling cordon bleu och sötpotatispuré

Hej kompisar ♥

Har ni hört talas om kyckling cordon bleu?

Det hade inte jag förrän jag en morgon satt och såg på Mitt Kök på Tv4 när Jenny Walldén lagade ihop just den rätten. Hon serverade sin kyckling cordon bleu med spenat och vitlöksmos vilket såg ljuvligt gott ut, och jag blev så sugen på att göra en variant på vad som såg att att vara en helt fantastisk måltid!

Sagt och gjort!

Jag panerade min kyckling i majsmjöl och majsströbröd för att få en glutenfri variant och serverade sedan kycklingen med en krämig sötpotatispuré. På så vis blev det snällt och bra mot magen!

Det blev succé och här kommer veckans höjdarrecept som ni måste lova att testa i helgen!?

IMG_3677IMG_3678

Nötkött och älgkött har vi fullt av hemma i frysen från nära gårdar och skogar, men kyckling och skinka är sånt vi brukar köpa i butik! Det mesta finns i krav-ekologiskt idag och vill man så kan man i stort sett handla helt krav-ekologiskt. Men är det något som är viktigt att köpa just krav-ekologiskt så anser jag att det är produkter från djuren. Kött, mjölkprodukter, fisk, fågel och liknande! Dessutom smakar det krav-ekologiska köttet så himla mycket godare!

IMG_3690 IMG_3687

Ingredienser (2 personer):

 • 300 gram kycklingfilé
 • 40 gram rökt skinka (2 skivor)
 • 4-6 ostskivor
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 ägg
 • 1/2 dl majsmjöl
 • 1/2 dl majsströbröd
 • salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Banka ut kycklingfiléerna så de blir så tunna som möjligt. Bred på dijonsenap på varje skiva, salta och peppar, fyll sedan med skinka och ost. Vik dubbla. Vänd den fyllda kycklingen först i mjöl, sen ägg och till sist ströbröd. Stek den panerade kycklingen i olja till gyllene på båda sidor i några minuter. Lägg sedan i en ugnssäker form och kör in i ugnen i 10-15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera med sötpotatispuré och färska grönsaker!

 

>> Recept på min ljuvliga sötpotatispuré hittar ni här!

 

IMG_3694

Perfekta fredagsmaten – lyxig och, men väldigt enkel!!! 

 

Njut och ha en fin torsdagskväll vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Julia

  Hej Emma!

  Först och främst vill jag tacka för en jättefin blogg som inspirerar och motiverar mig jättemycket!

  Sen har jag också en liten fråga om jordnötssmör haha…Jag älskar jordnötter i alla dess former men man har ju hört att jordnötssmör inte är det nyttigaste? Men ändå använder du dig av det väldigt mycket och jag skulle gärna också vilja göra det. Men vad är det som man säger inte är nyttigt med det? Finns det olika varianter? Vilka märken ska man köpa som finns i vanliga mataffärer? Kan man säga att det är nyttigt eller är det bara i små mängder?

  Tack på förhand, du är grym!

stats