emmabarremyr

Emma Barremyr

Christinas tid som PT-kund

Hej vänner ♥

För nästan två år sedan fick jag äran att börja hjälpa Christina, 70 år med att komma igång med styrketräningen! Det bästa med mitt jobb är att jag får möta så många olika slags människor, och Christina är en av flera pensionärer jag tränat de senaste åren och som visat vad viljan kan göra. Trots artros i knän och frozen shoulder i omgångar har jag aldrig hört henne klaga, utan bara sett henne göra framsteg. Jag har anpassat övningar, men mycket har gjort ont, och när hennes inställning är “det är bättre att jag gör det och att det gör ont, än att jag inte gör det alls” blir jag glad. I den åldern är det så otroligt viktigt att inte lägga sig ner och ge upp, för då kan det gå fort, och jag beundrar Christina för hennes kämparglöd! Att vid den åldern dessutom komma på att man vill styrketräna och ge sig in i gymmet trots att det känns obehagligt och läskigt visar vilken sann inspiration hon är!

Jag bad Cristina skriva några rader om tiden vi haft tillsammans. Det gjorde hon så gärna och här kommer hennes berättelse:

 

Under ca två års tid har jag haft förmånen att träffa min PT – Emma.

Varför valde jag Emma? Jag letade på nätet för att se vad det fanns i min närhet och efter mycket letande, läsande och funderande, så bestämde jag mig för att få ett möte till stånd med denna unga dam, som via sin hemsida hade en sån utstrålning.

Jag sa till Emma när vi träffades – om inte personkemin stämmer direkt – så väljer jag inte dig. Hårt och brutalt kanske, men ärligt.

Men ett ödmjukt, lugnt, avslappnat och informativt samtal gjorde att jag bestämde mig – Emma var den som skulle få introducera mig i styrketräningens mysterier.

Maskiner, maskiner överallt och hur i hela friden skulle jag fixa allt detta? Man skulle ställa om dessa maskiner på olika vikter, det var dunka, dunka, ljudnivån var inte trevlig, tatueringar och flås runtomkring.

Emma mätte mig, tog kort och pratade och så skred vi till verket. Lugnt och metodiskt fick jag värma upp och Emma stod bredvid. Sen fortsatte vi med olika övningar – en del maskiner, men balansplatta, rep och bollar ingick också.

Varje gång vi har träffats har det varit ett nytt program även om många övningar återkommer. Med andra ord variationsrikt men igenkännande och aldrig tråkigt. Och hela tiden har Emma peppat mig, hejat på med glada tillrop, när jag känt att ”nej nu fixar jag det inte”…. Då har de glada hejaropen gjort att jag klarat av även de sista repetitionerna.

När jag väl ”gått i mål” varje gång så har det känts så bra att tillsammans med Emma göra stretchövningar.

Varje vecka deltar jag i vattengympaaktiviteter och traditionell gympa men går också med stavar, så varför skulle jag hålla på med styrketräning? Styrketräningen har gjort att jag får upp pulsen, blir rejält svettig och så insåg jag att det fanns muskler i kroppen som styrketräningen ”hittade”, som ingen annan träning gjort.

Det gjorde att styrketräningen med en PT fick en annan dimension än tididgare.

Emma har med andra ord lotsat mig runt bland muskelgrupperna i kroppen, områden som jag inte hade en aning om fanns. Maskinerna är inte farliga längre men fortfarande uppskattar jag inte den höga ljudnivån på gymmet.

Jag har känt mig trygg, när jag legat på bollen, när jag stått på balansplattan. Balansplattan som jag inte kunde stå på utan stöd från första början. Nu står jag på balansplatten på ett ben i 50 sekunder. En seger!

Så jag kan säga – om jag inte ramlar så bryter jag mig inte heller – så det har varit mitt motto. Och nu när jag fått bättre balans och styrka i benen, så ramlar jag förhoppningsvis inte heller.

Jag har fått program som jag kunna göra hemma.

Jag har fått peppande sms.

Att vi dessutom haft trevliga samtal om livet från olika perspektiv – en 25-åring och en 70-åring har förgyllt varje timma.Varje gång har jag gått med lätta steg till träningen.

Jag tränar för att leva…….”

Tant

(Bild lånad från Google)

Tusen tack Christina för att du ville dela med dig! Du inspirerar mig så otroligt mycket och jag hoppas att NI, mina underbara läsare inspireras av att fortsätta träna för livet, och för att kunna bli gamla ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Men åh så gulligt av dig 🙂 Jag är lika känslig jag så jag förstår dig! Ja det är jättehärligt och det är så fint att se alla äldre träna!

stats