Emma Barremyr

Svar på frågor

Lina – Vad har du/ni för framtidsplaner/drömmar både på kort och lång sikt? Privat och yrkesmässigt? Hur länge planerade ni för er resa till NZ och vilken budget hade ni? Vad kostade det att hyra husbil? Vad får man absolut inte missa i NZ och finns det något som var mindre sevärt?  Tack för en underbar blogg. Du är SÅ inspirerande och verkar ha en så sund och hälsosam inställning till livet. Stor kram!

Hej Lina! Vilka fina och värmande ord du ger mig, jag blir så glad, tack snälla! Åh, jag har många framtidsdrömmar! Mycket hände 2015 och flera drömmar gick i uppfyllelse – jag började jobba med mitt företag på heltid och försörjer mig numera på det. Vi flyttade till parhus och gjorde flera drömresor! Jag började på yoga och gick många timmar i terapi, vilket utvecklade mig som person enormt mycket!

Nu är drömmen att få njuta av tiden vi har framför oss i huset. Jag ser fram emot att få skapa en egen liten trädgårdodla mina egna grönsaker och bara få bo här helt enkelt. Jag drömmer även om att få gå en yogalärarutbildningutveckla företaget och jobba mer med holistisk hälsa (har många tankar och idéer) och utmed vägen också njuta av att få göra det jag gör. Såklart vill jag också resa mer, skaffa barn i framtiden och fortsätta göra sånt som jag mår bra av och som ger livet en mening för mig. Inget märkvärdigt kanske, men det viktigaste för mig är att få må bra och njuta av livet här och nu! Samtidigt som jag drömmer mycket vill jag inte tänka alltför mycket på framtiden utan leva i nuet ♥

Jag svarade på massor av frågor om resan i det här inlägget är du också hittar svar på dina frågor!

IMG_1401

Cecilia – Hej Emma! Jag har lite frågor till dig…

Jag tränar själv ca 5 dagar i veckan, både kondition och styrka. Problemet är att jag inte ser några resultat utan resulterar bara i att jag blir hungrig och äter mer. Det är inte en liten hunger som man kan förbise utan helt slut och hungrig. Har som dig IBS och svåra problem med magen så måste röra på mig ofta.

Har nu ett jobb som gör att jag inte kan träna mer än ca 3 dagar i veckan och får lite panik över detta. Jag äter i princip bara bra och näringsrik mat och unnar mig någon gång ibland men gått upp mycket i vikt på senaste. Blir ledsen och frustrerad då jag haft lätt och både gå upp och ner förut men detta verkar ha stannat av..

Undrar hur mycket du tränar i veckan och hur hårt du kör dina pass? Blir så frustrerad när allt det slit jag gör inte syns och känns som jag nu kört fast… Räcker det och endast köra 3 pass för och se resultat eller vad är dina tips?

KRAMAR

Hej Cecilia! Först och främst – hunger ska du ALDRIG förbise – det är en signal från kroppen som talar om att den vill ha något som den behöver för att må bra. Jag tycker att det är lite synd att du hänger upp dig på vikten och panikar över träningen. Hjälper det verkligen dig att må bättre? Om det här hänger över dig som en mental stress riskerar du dessutom att göra din IBS värre. IBS påverkas nämligen väldigt negativt av stress.

I olika perioder i livet kommer vi kunna träna olika mycket och är det tre gånger du hinner med nu så tycker jag att du ska acceptera att det är bra nog. Var snäll mot dig själv, sträck på dig och beröm dig själv för att du faktiskt tränar tre dagar i veckan! Det är alltid bättre än inget alls!

Att du skulle gå upp i vikt väldigt mycket av att minska på dina träningspass från fem gånger i veckan till tre gånger i veckan känns inte riktigt rimligt. Fundera på om det sitter mentalt för dig? Är du verkligen överviktig så att du behöver oroa dig? Känner du dig större för att du rör dig mindre, eller är du faktiskt större? Försök att se realistiskt på det och kom ihåg att hälsan inte sitter i dina kilon ♥

Träningen är självklart otroligt viktig i våra liv, men ska vi prata HÄLSA behöver vi inte träna varje dag. Jag tycker det är dumt att vi stirrar oss blinda på just träning när det finns så mycket annat vi kan göra som ger oss gratis vardagsmotion! Gå eller cykla till jobbet/ skolan och ta trapporna när du får chansen. Hör med din chef om du kan få ett höj- och sänkbart skrivbord? Lek med barnen/ hunden, gå ut i skogen/ parken, spela brännboll med vännerna och låt rörelsen bli en tid för avkoppling! En aktiv livsstil gynnar hälsan och får du till vardagsmotionen räcker det gott och väl med 3 träningspass per vecka för bibehållen hälsa. DET ÄR OKEJ! Okej? 🙂

Var snäll mot dig själv! Kram

DSC_2348

Lina – När jag är ute och springer får jag ofta problem med magknip, sk löparmage. Det kommer särskilt när jag springer intervaller och jag tycker inte det spelar någon roll oavsett hur och vad jag ätit innan. Har du något tips för att underlätta/minska besvären eller i de bästa av världar bli av med dom helt?

Usch, magproblem är inte roligt, och speciellt inte när en ska ut och springa! Även om det kanske inte är det du vill höra, så skulle jag ändå rekommendera dig att lyssna på din kropp och testa dig fram. Alla är olika och det som funkar för mig kanske inte funkar för dig, så du behöver lära känna din egen mage.

Fiberrik mat och gasbildande mat, som bönor, lök, spannmål, frukt och sallad dagen före du ska springa och i samband med dina träningspass. Fiberrik mat säter igång tarmrörelserna. Om du springer varje dag får du lära dig att hitta den mängd fibrer din mage kan hantera. Undvik koffeinhaltiga drycker och artificiella sötningsmedel, sockeralkoholer som ofta finns i sockerfritt godis, tuggummi och glass. Sen kan det nog vara bra att inte äta alldeles för tätt inpå träningen/ tävlingen, undvik fast föda 2-3 timmar innan. För många andra vet jag att det funkat bättre att springa direkt på morgonen på tom mage, men då krävs det att man laddar ordentligt dagen innan.

Om inget hjälper skulle jag rekommendera dig att springa kortare sträckor eller minska intensiteten på dina träningspass, kanske helt undvika intervaller ett tag!

Hoppas du blir bättre! Kram

 

2

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats