Emma Barremyr

Effektivare promenader med Bungypump + RABATTKOD

God morgon vänner ♥

Att gå stavgång är något jag haft en förkärlek till sedan länge! 

Som barn tränade och tävlade jag i skidåkning och då var det alltid stavgång och löpning med stavar som gällde vid barmarks-träningen. Även som gymnast brukade vi ha fysträning med stavar under sommarhalvåret för att bygga upp styrka och kondition, och kombinerade då stavgången med olika styrkeövningar i skogen. Jag tokälskade det passet som varade under alla torsdagskvällar på sommarlovet.

Stavgång är en väldigt enkel form av motion, kan utföras i stort sett vart som helst samtidigt som det är otroligt effektivt och skonsamt för kroppen! Att vara utomhus och träna ger dessutom frisk luft, ny energi och ett härligt välmående. Ni håller väl med om att det inte finns något som är så skönt som att komma in efter att ha varit ute en stund och rört på sig?

Många av mina klienter som jag möter i mitt yrke som PT gillar inte löpning. Det är helt enkelt inget som passar för alla. Till dem som vill förbättra/ hålla igång konditionen med enbart promenader brukar jag rekommendera stavgång, och många fastar för det! Jag har både tjejer och killar, gravida kvinnor, pensionärer och överviktiga klienter som håller igång sin kondition med stavgång, och de flesta älskar det!

Jag själv har nästan alltid med mig stavarna ut på mina promenader nu för tiden, och sedan en tid tillbaka har jag ett par nya stavgångskompisar, nämligen mina BungyPumps som jag gått och tokförälskat mig i. Det är stavar med EXTRA BRA träningseffekt, och därför är jag väldigt glad att i samarbete med Bungypump få skriva det här inlägget där jag kommer berätta lite mer om BungyPump och hur du på ett säkert och effektivt sätt kan träna med dem!

IMG_3517 IMG_3527

Vad är BungyPump kanske ni undrar?

BungyPump är en unik träningsstav med cirka 20 centimeters fjädring och inbyggt motstånd. Träning med Bungypump aktiverar cirka 90% av kroppens muskler och forskning har visat att förbränningen och träningseffekten ökar upp till 77% jämfört med en vanlig promenad.

Motståndet i stavarna gör att hjärta, muskler, vävnader och skelett får jobba lite hårdare och därför blir man på sikt starkare i dessa organ. Den fjädrande effekten innebär att stavens nedslag mot marken blir mjukare och skonsammare för axlar och armbågar jämfört med traditionella stavar samtidigt som fot-, knä- och höftleder avlastas.

Ett par superstavar med andra ord!

Och stavarna passar de flesta. Alltifrån vanliga motionärer till pensionärer, elitidrottare och överviktiga personer har använt BungyPump med goda resultat. För t.ex. elitidrottarna är det varit ett bra komplement till övrig träning och det är inte för inte som Biggest Looser-deltagarna får gå med BungyPump i programmet!

IMG_3522 IMG_3524

BungyPumps passar att gå med både inomhus och utomhus, på asfalt inne i stan eller i skogen längs ett motionsspår. När jag går i skogen behöver jag vassa stavar för att få fäste i spåret (övre bild) och när jag går på asfalt sätter jag på små gummifötter på stavarna (nedre bild), vilket ger mig bra fäste även där.

IMG_3521

Stavarna är även justerbara på längden och därför kan du ställa in dem just efter dig själv! Stavarna ska justeras så att de går upp till någonstans i bröst, och armhålehöjd. Där brukar det kännas bekvämt och sedan är det bara att sätta igång att gå!

Collage_Fotor

Tips på hur du trär på dig dina BungyPumps! För att få ett bra grepp om stavarna trär du in handen underifrån som på bilden till vänster här ovan. Sen tar du bara ett grepp om staven så att remmen hamnar i handflatan – bild till höger! Även remmarna är justerbara för att ge en skön passform runt handleden.

IMG_3514

Psssst! Att gå stavgång med BungyPump är också en fantastiskt bra träningsform för alla er som ska ut och vandra i sommar!

 

RABATTKOD:

Nu hoppas jag kunna göra några av er stavgångssugna glada! För tack vare mitt samarbete med Bungypump har jag möjlighet att ge er 15% rabatt på den stavgångsmodellen som jag använder – Bungypump Number One, med ett motstånd på 4 kg. Ange koden ”EMMA” så får ni rabatten på stavarna!

Ni hittar stavarna här!

 

Inlägget är ett samarbete med BungyPump, men alla tankar och åsikter är mina egna.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats