Hej vänner ♥
Oj, vad dagen har swischat förbi fort! Jag har haft så mycket att göra att jag knappt märkt att tiden har passerat, och nu är jag helt slut, phu! Jetlagen är också påtaglig och för tillfället mår både jag och Pelle dåligt för att vi är så trötta. Jag antar att det inte dröjer alltför länge innan vi kryper i säng.. hehe!
Idag är det vegetariska dagen och därför har vi såklart ätit vegetariskt här hemma! Jag har längtat så himla mycket efter att stå i köket igen, men ikväll var det ingen höjdare på grund av tröttheten. Då var det perfekt med en snabb och enkel soppa som bara tog några minuter att koka ihop!
Resten av veckan kör vi några gamla favoriter i repris, men även lite nya recept som ni självklart kommer få ta del av sen! Minna har bland annat gett mig inspiration till vegetariska biffar och i Christchurch fick jag inspiration till en ny sallad som jag tänkte försöka mig på till helgen.
På lördag kommer våra föräldrar hit och vi planerar att bjuda på lunch med efterrätt! Pelle fyller år nästa vecka, och jag fyllde ju år under resan (och det måste ju firas i efterskott, ellerhur?), så vi tänker att vi kör ett litet kalas ihop!
Veckans matsedel vecka 5:
Måndag: tomatsoppa med oregano och tofu + ekolimpa med ost
Tisdag: pasta carbonara
Onsdag: polentapanerade morotsbiffar med fetaostsallad
Torsdag: pannbiff, hirs och gräddsås
Fredag: halloumisallad med quinoa, pumpa och ingefärssås
Lördag: köttfärspaj + kanelbullekladdkaka med glass
Söndag: saffranspasta med lax
Mer receptinspiration:
Veckans matsedel – en favoritvecka!
Kram / Emma.
Åh, tomatsoppa var länge sedan. Tack för tipset!
Varsågod! Hoppas det smakar 🙂