Emma Barremyr

Tropisk smoothiebowl

God morgon ♥

Att mixa ihop en smoothiebowl till frukost har blivit en ny favorit på helgerna hos oss! Som t.ex. i lördags då vi åt smarriga äggsmörgåsar passade vi också på att servera oss själva en ljuvlig tropisk smoothiebowl som toppades med diverse godsaker. Smoothiebowlen gav oss en riktig vitaminkick med tanke på all frukt!

Men vad är en smoothiebowl egentligen?

För mig är det samma sak som en vanlig smoothie, bara i ett annat namn. Men för att ändå göra någon skillnad på det kan vi säga att smoothie är något vi ”dricker” medan en smoothiebowl äts med en god topping och en sked. Och jag gillar verkligen grejen med sked och topping! Det blir mycket mer matigt och mättande. Dessutom älskar jag ”crunchet” som blir av toppingen i form av diverse nötter och frön.

Yummiiiieeee!

IMG_3132

 

Ingredienser (1 person):

  • 1 frusen banan
  • 1/2 mango
  • 1/2 apelsin
  • 1 tsk passionsfruktspulver
  • 1 dl fet kokosmjölk

Mixa alla ingredienser ordentligt och häll upp i en skål. Toppa med det du gillar! Själv körde jag på chiafrön, pumpakärnor, kokosflingor och russin!

 

IMG_3131

Passar bra som både frukost och mellanmål!

 

Men berätta, vad käkar ni till frukost just idag?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Åh, ser alltid lika gott ut det du gör!

    Idag hade jag och pojkvännen en ledig morgon tillsammans så vi hade en mysfrukost ihop, guld!
    Jag kokade gröt på grahamsgryn och mjölk, hade pärlans fullkorns polarbröd till och en vitaminkick i form av en kiwi 🙂 Till det hela gjorde jag en god äggröra. Gjorde det enkelt på 4 ägg, 2 msk grädde, salt och peppar. Enkel men så god frukost som jag vet att jag blir mätt på. Frukost är verkligen favoritmålet och det är extra gott en lugn morgon som denna!

    Ha en bra dag Emma, kram!

    Jenny

    1. Emma

      Åh tack sötnos <3 Vilken underbar morgon ni fick en helt vanlig torsdag, livskvalitet och en smarrig frukost - så härligt! Hoppas du har en fin helg! Kram

  2. Cecilia

    Smoothies eller bowl blev det idag. Det blev en blandning av 1/2 banan, jordgubbar, acaipulver, kvarg och chiafrön. Granola brukar jag strö över.
    Passionsfruktspulver, det låter spännande!!!

stats