emmabarremyr

Emma Barremyr

TÄVLING – vinn Glutenzym från Helhetshälsa

IMG_3049

God morgon mina sötnosar ♥

För ett par veckor sedan berättade jag för er om hur Helhetshälsas Glutenzym hade förändrat mitt liv till det positiva. Det är inte alltid lätt att ha problem med magen och ofta ställer det till det i sociala sammanhang eller vid restaurangbesök. Jag har undvikit gluten på grund av IBS i flera år nu, och har tack vare det blivit mycket bättre i magen! Hemma är det ju inga problem att äta glutenfritt, men när jag är bortrest, bortbjuden eller är ute och äter är det både tråkigt och krångligt att inte kunna äta det jag vill. Men nu äntligen är problemet löst och tack vare Glutenzym kan jag numera äta gluten då och då om jag vill.

 

Läs mer om mina upplevelser av Glutenzym här!

OBS – Glutenzym är för oss som är känsliga, det kan inte bota allergi eller svår kronisk överkänslighet mot mjölk eller gluten. Då rekommenderas istället att man helt undviker dessa livsmedel.

 

Nu mina vänner!!! I samarbete med Helhetshälsa kör jag en tävling där 5 av er läsare kan vinna en burk Glutenzym. Jag hoppas att ni är sugna på att vara med!

 

För att tävla:

 • Kommentera inlägget och berätta varför du undviker gluten!

Tävlingen pågår på fram till söndag 24.00 och vinnarna presenteras på måndag!

 

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa.

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anita Svensson

  För lite mer än 2 år sedan fick jag ett tips om en blogg och böcker som tog upp ämnet gluten. Detta tips har idag gjort att mitt liv tagit en ny vändning från ständig värk och trötthet och jag har även fått en del förståelse för de sjukdomar vi har i min släkt. Mvh Anita. Här är tipset jag fick: http:/gluten-celiaki.blogspot.com

 2. Erika

  Jag undviker gluten då jag (precis som du) har IBS. Och jag håller helt med, hemma är det absolut inga problem att äta glutenfritt, men när man är bortbjuden eller bortrest så tycker jag att det är hemskt jobbigt att behöva säga till att jag inte vill ha gluten då jag faktiskt inte är intolerant, bara överkänslig. Vill inte vara till något besvär! Så skulle vara intressant att testa detta för att se om det kan hjälpa till! 🙂

 3. Emma Åström

  Så länge jag kan minnas har jag haft en mage som krånglar. Illamående varenda dag och besvärande smärtor. Har lärt mig att leva med detta och låter det inte påverka min vardag. Senaste året har jag märkt att jag mår bättre om jag äter mindre gluten. Klarar av det i mindre mängder men för mycket mjölmat kan förstöra en hel dag. Tack för all inspiration du ger!

 4. Moa Ljung

  Jag har alltid haft problem med vissa livsmedel, som gör magen uppblåst och gasig, något som varit jobbigt framförallt i mina yngre tonår, då det var mycket tighta klänningar osv som gällde. För några år sedan drabbades jag dessutom av svår anorexi, och efter inneliggande behandling och kämpande upp till normalvikt och försöka äta “normalkost” uppmärksammade jag att jag blir väldigt dålig av gluten. Detta visar sig genom
  en gasig mage som svullnar och får mig att se gravid ut. Typiskt, med tanke på att jag älskar fika, såsom bullar, kladdkaka osv. Även om det glutenfria utbudet är bättre på restauranger nuförtiden är det fortfarande tråkigt att inte kunna välja mellan flera alternativ. Typiskt också när jag kämpat mig förbi ätstörningen med alla förbud, att känslighet mot gluten ska begränsa en istället.
  Tack för en grym blogg med massa inspiration!

 5. fanny

  Jag undviker inte gluten själv, jag älskar pasta och surdegsbröd och njuter av det ofta vilket jag är oerhört tacksam för ! Däremot har min närmsta vän svåra magproblem. Vissa dagar tar hon sig inte upp ur sängen och hon undviker vissa sammanhang just för att undvika sådant hon vet att hon inte mår bra av vilket är allt innehållande gluten och mejeriprodukter. Hon är diagnostiserad med IBS och har berättat skräckhistorier om gastro- och rektoskopi men läkarna säger inte mycket mer än att hon ska undvika sådant hon inte mår bra av. Jag lider med henne och önskar verkligen att hon skulle kunna njuta av en riktigt god surdegstoast tillsammans med oss andra som inte är lika känsliga.

 6. Sofia Haglund

  För att jag känner mig fräshare, piggare i kroppen och min mage är mindre bråkig och svullen. Jag har även med hormonrubbningar och då är naturlig glutenfrihet en del av bra kost!

 7. Caroline

  Jag undviker gluten för att jag får problem med magen av det. Jag blir gasig och så uppsvälld att jag ser gravid ut. Nu tycker jag det är jättefint att vara gravid men jag vill helst inte att det ska se ut som jag är det när min mage är väldigt barn-fri hehe. Ibland äter jag gluten ändå t.ex. vid kalas när jag också vill kunna äta tårta eller en bulle. Detta är lite TMI-varning men en gång när jag gjort det skulle jag ut och springa i skogen (vilket jag älskar) och bara efter någon km började jag känna mig väldigt nödig. Till slut gick det inte längre utan jag började gå hemåt igen och fick hela tiden stanna för att inte bajsa på mig. Till slut gick det inte längre utan jag fick helt enkelt sätta mig där i skogen, göra mina behov och bara hoppas på att ingen skulle se mig. Hemskt var det även om jag idag kan skratta (lite) åt det också :). Jag skulle så gärna vilja prova glutenzym för att se om det skulle fungera för mig, vore härligt att kunna äta det man vill på t.ex. kalas eller vid restaurangbesök.

 8. Sofie L

  Jag själv är glutenintolerant och får hålla mig till helt glutenfri kost, men det vore så kul att få överraska en kär vän med denna vinst, jag tror att hon hade haft så stor nytta av den:)

 9. Linn

  Hej!
  Jag fick diagnosen IBS för ca 10 år sedan och har sedan dess laborerat med kosten för att lindra mina symtom så gott som möjligt. Det jag har kommit fram till under alla dessa år, det är att mina stora bovar i dramat är laktos och gluten.
  Laktos- & glutenfritt i all ära men att kunna avnjuta en god middag ute på restaurang med pojkvännen/kompisarna utan att vara den jobba personen som ska minutiös gå igenom varenda livsmedel på menyn, hade varit underbart.
  Det är få gånger som jag “fuskar”, eftersom jag vet att straffet är fosterställning och mer toabesök än en turistmage.
  Men min stora svaghet i livet är mjukt, saftigt, INTE GLUTENFRITT bröd. Framför allt när det vankas födelsedagar och smörgåstårtan står där uppdukad, då är jag inte sen att sukta efter en bit eller 3.
  Därför hade jag blivit enormt glad om jag vann och kunde för en gångs skull äta den där pasta Alfredon eller med gott samvete ta del av livets gåva (dvs bröd, om inte framgått)!

 10. Helena Stålberg

  Enligt doktorn är det IBS jag har, men mår (oftast) bra av att undvika både laktos och gluten. Och det går ju för det mesta bra. Men ÅH vad jag saknar spaghettiköttfärssås ibland! För seriöst, det är ju gaserna jag vill undvika och bönpastan…ja ehrm…
  Så att poppa en tablett och droppa in på Pasta Etc? Ja tack!

 11. Nadia

  Jag har IBS och har nu undvikit gluten i två år. Fick kraftiga kramper och diarré när jag åt det så att utesluta det har gjort stor skillnad i mitt liv och förbättrat min livskvalité! Har dock ett stort intresse av mat och är ofta ute och äter, tack och lov blir det lättare och lättare att få glutenfria alternativ men det vore SÅ skönt att få vara “normal” för en kväll. Ska fira min sambos examen i april och ska då ut och äta på en fantastisk restaurang som dock inte har möjlighet att ge mig glutenfria alternativ utan då får jag välja bort rätter istället… Skulle vara kul att kunna sitta vid bordet och njuta av maten istället för att fira hans examen från toaletten. Tror verkligen glutenzym skulle vara perfekt för mig då jag inte är glutenintolerant utan har “bara” en väldigt känslig mage!

 12. Sofia

  Jag har varit väldigt allergisk hela mitt liv, haft en krångel mage & panikångest på det. Min allergi har som tur blivit mycket bättre. Men min krångliga mage har jag alltid haft och panikångest har kommit & gått som “ångesten har velat”. När jag var yngre var jag allergisk mot vissa spannmål men det var inte så allvarligt som att jag fick diagnosen celiaki. Spannmåls allergin växte bort efter några år. Men jag har alltid känt att min mage har krånglat väldigt mycket när jag fått i mig för mycket vete eller råg. Så för två år sedan bestämde jag mig för att sluta helt med gluten. Min mage blev så mycket bättre & jag har inte haft några som helst panikångest på hela två år. Vissa kanske tycker att det är en slump att jag inte har fått ångest sen jag slutade med gluten. Men jag är då väldigt säker på att det faktiskt har mycket med gluten att göra att jag hade panikångest..
  Dock reser jag väldigt mycket och då kan det vara väldigt svårt att undvika gluten till 100%, men jag brukar försöka göra mitt bästa att inte ta pasta/bröd osv. Men ibland får man ändå i sig lite gluten & jag får problem med min mage på en gång som väldigt uppsvullen mage. Vilket inte alls är kul om man är i ett land där man ska sola & bada, när man går runt och ser ut att vara gravid i 9e månaden.. Haha. Så dessa tabletter skulle hjälpa mig en hel del när jag är på resande fot och ska äta ute på en resturang, där det kan Vara svårt att utesluta gluten helt.
  🙂

 13. Sofia Häger

  Jag har undvikit gluten i 3 år nu just pågrund av att jag ofta mådde dåligt. Både huvudvärk och uppblåst mage, samt kramper i magen med jämna mellanrum. Var en kompis som sa åt mig att testa utan gluten en månad för att se om det blev bättre, vilket det blev! Märkte också att jag fick mycket enklare att fokusera i skolan och mådde bara så mycket bättre! Men precis som du säger så är det svårt att hålla det helt glutenfritt när man äter ute eller åker på resor utan att vara för krånglig. Så Glutenzym skulle vara ett grymt tillskott i min kost! Håller alla tummar och tår för denna tävlingen!

  Kramar
  (@sofiahager på instagram)

 14. Elin

  Jag har haft problem med min mage i 6 år nu. I början var jag bara förstoppad, men sen började nästan alla Ibs-symptom komma fram. Då testade jag att utesluta gluten och laktos, då blev det bättre.
  Dock försvann inte alla symptom, därför pratade jag med en dietist och nu äter jag också enligt FODMAP. Är inne på tredje veckan av elimineringsfasen nu och kan ärligt säga att, även om den låter ibland ännu, så kommer jag inte ens ihåg när den senast känts såhär lugn.
  Så därför har jag tänkt testa dessa tabletter (för de gånger man blir bortbjuden eller äter på restaurang), men har inte haft råd ännu då jag är arbetslös och måste spara så mycket som möjligt. Så det hade varit perfekt att vinna dessa och få prova dem! 🙂

 15. Michelle

  Hej Emma!
  Jag lider av IBS och undviker gluten helt men det kommer tillfällen då jag följer med vänner och familj ute på restauranger, eller när jag är hos kompisar och de inte har andra alternativ än mackor med pålägg eller vill steka pannkakor. Känslan när man bland alla i familjen/restauranger ska sitta med sin egna mat eller frukt är inte alltid kul, jag vill också kunna njuta av den maten de äter ju! Men så fort jag äter något med gluten börjar min mage direkt att krångla och jag bara hickar, hickar och hickar, det tar aldrig slut!! När jag är utomlands är det som värst vilket du säkert vet eftersom man ofta äter på hotell och restauranger. Detta påverkar mitt liv eftersom jag faktiskt inte längre alltid tackar ja när jag erbjuds längre eftersom jag inte vågar längre…

  Jag hade blivit så glad om jag hade haft chansen och vinna detta magiska enzym för min mage, det hade kunnat göra mitt liv enklare på så många olika sätt! Tack för en fantastisk och inspirerande blogg, Emma!
  Kram!

 16. Tina Henriksson

  Hej Emma! Till att börja med så vill ja tacka för en bra blogg. Du har inspirerat mig i matväg i flera år nu 😀 Det är så svårt att hitta recept på glutenfria saker, men du har gjort det mycket lättare för mig 🙂

  Mitt problem med magen började för ungefär 16 år sedan, när jag var 11år. Då fick jag kraftiga smärtor & levde med en kronisk smärta som till och från även var krampaktig. Men smärtan försvann aldrig, läkarna trodde att det var mensvärk, gav mig mediciner & struntade sen i mig. Jag minns även att jag till och från hade diarréer, men också var väldigt hård i magen – vilket antagligen startade vid ännu lägre ålder.. De senaste åren har jag fått diagnosen IBS men också ganska nyligen endometrios . Idag äter jag som du, enligt fodmap. Och magen mår mycket bättre! Men mitt problem är att jag arbetar på en förskola (vilket jag älskar), men eftersom jag inte är allergisk så har jag inte rätt till att få annan mat än den som serveras, vilket betyder att jag i stort sett måste äta lite gluten då och då. Då reagerar magen självklart & det känns som kaos direkt: gaser, diarré och ytterligare smärtor är vanligt dessa dagar. Det är ju också ett problem då man blir, som du skriver, bortbjuden på mat eller ska gå på restaurang (även fast många har alternativ). Dock är det ju himla gott med till exempel ett nybakat bröd – och det finns nog i stort sett aldrig glutenfritt på en restaurang.
  Med Glutenzym så tror jag att min vardag skulle underlätta, så jag har redan beställt mig en burk. Men de var ju ganska dyra & det är alltid kul att vinna – så därför vill jag vara med & tävla ändå 🙂
  Tack än en gång, och fortsätt kämpa på med allt precis som du gjort förut! Ta hand om dig.

 17. Sandra

  Jag försöker att undvika gluten så mycket som möjligt då jag känner att magen mår bättre av det och för att jag slipper ha svullen mage. Trots att jag inte har fått det bekräftat av någon läkare eller så gissar jag nog att jag är överkänslig mot gluten. Det märks när jag får i mig gluten när jag besöker mina föräldrar där det bjuds på bröd, kex, potatis och pasta till middagar och mellanmål. Det bästa av allt är just att jag inte saknar dessa livsmedel som innehåller just gluten eller stärkelse, utan jag äter gärna bönpasta, broccoli, sötpotatis, zucchini eller blomkål som tillbehör!

 18. Emma S

  Hej Emma! Jag vill vinna Glutenzym så otroligt mycket, men inte till mig själv, utan till min underbara och helt fantastiska mamma. För ungefär ett år sedan upptäckte började hon få väldigt ont i magen när hon åt mat, var tvungen att springa på toa direkt och kände sig dessutom trött mest hela tiden. På grund av det började hon undvika laktos och gluten för att testa om det skulle göra att hon mådde bättre, och det hjälpte. Utan gluten och laktos har hon inte längre ont i magen och känner sig mycket piggare. Genom att undvika dessa blev inte mat en sådan börda för henne längre, vilket mat självklart inte ska vara för någon, mat är en gåva! På hemmaplan fungerar det jättebra att undvika laktos och gluten då det idag finns så många bra alternativ, precis som du själv skriver. Men när hon äter på restaurang, blir bortbjuden eller suget efter en riktig brödskiva kryper sig på är det inte lika roligt längre, speciellt eftersom hon älskar bröd mer än något annat.

  Efter att ha läst om Glutenzym på din blogg fick jag upp ögonen för detta fantastiska piller och tänkt att mamma borde skaffa det för att slippa att lida vid de tillfällen det inte är lika enkelt att undvika gluten och laktos, men har aldrig tagit tag i det och beställt en burk. Nu när jag såg den här tävlingen tänkte jag att det vore ett perfekt tillfälle att i alla fall försöka att vinna en burk så att jag kan överraska henne och förhoppningsvis underlätta hennes vardag på något sätt, det förtjänar hon, hon är verkligen världens bästa mamma!

  För övrigt vill jag tacka för en väldigt bra och inspirerande blogg med härliga och beundransvärda värderingar, det är ett nöje att följa dig! Kram på dig 🙂

 19. Anna

  Jag skulle vilja vinna denna till min pojkvän som har en väldigt känslig mage. Han har gjort gluten och laktostest på sjukhuset men det visar inget. Ändå får han springa på toaletten stup i kvarten :/ Jag är rädd säker på att han har ibs eller nån ryp av laktos/glutenintolerans då flera av hans släktingar är laktosintolerant. Hade blovit jätteglad om jag vann detta till honom, då jag ändå hade tänkt köpa o prova! Man vill ju ha en nöjd pojkvän 😉 Kram Emma!

 20. Lisa

  Jag plockade bort gluten från min kost för ca 1,5 år sedan då jag under längre tid haft problem med min mage. Jag började med att utesluta laktos för ca 5 år sedan och tyckte det blev mycket bättre men sen började problemen smyga sig på igen. Sen jag plockade bort gluten så mår jag såå mycket bättre! Dock finns det ju tillfällen då gluten är svårt att undvika. Jag ska tex snart iväg på en 2 veckors resa till USA och då tror jag att glutenzym skulle va bra att ha med precis som mina laktostabletter.

 21. Alexandra

  Jag kan inte komma ihåg ett liv utan krånglande mage, det har hållt på alltför länge. Jag vet att jag inte är allergisk, men oj vad mycket bättre det har blivit av att undvika gluten och mjölkprodukter – det är främst gluten som är boven och i din blogg hittar jag många bra recept och tips! Mår bättre fysiskt; känner mig piggare och magen inte behöver jobba så mycket, samt att jag slipper magknipen!. Och psykiskt: eftersom jag inte behöver tänka lika mycket på eller anpassa mitt liv efter min mage. Men jag håller med dig, inga problem att äta glutenfritt hemma men det är få restauranger som har bönpasta-carbonara till exempel! 😉

 22. Nathalie

  Försöker undvika gluten i den största möjliga mån då jag känner att det är vad min mage mår allra bäst av. Min mage har alltid varit något av ett orosmoln och till viss del också ganska ångestframkallande, efter år av stress och press har min mage tagit stryk vilket till viss del begränsar mig i min vardag. Magen ska som bara finnas där och jag hatar tanken om att känna sig begränsad pga spänd och svullen mage, vilket tyvärr är den effekt som gluten har på mig. Till stor del klarar jag mig utan gluten men ibland hade det varit så fint om man utan problem hade kunnat få njuta av den där goda frallan eller pastan i stora mängder.

 23. maia

  Jag har inte ätit gluten på snart 2 år. Har IBS precis som du, och hade väldigt mycket problem innan. Innan jag fick träffa en dietist som föreslog att jag skulle testa utesluta gluten, så hade jag så fruktansvärt ont i magen efter varje måltid. Men eftersom jag kunnat äta gluten innan jag fick ibs så saknar jag ju självklart vissa saker, och som du säger är det väldigt svårt när man går ut Och äter eller blir bortbjuden. Så denna produkt skulle vara väldigt intressant att få testa.

 24. Sara

  Jag slutade med gluten för lite mer än ett år sedan. Slutade under en detox och mådde så bra av det att jag aldrig börjat igen. Har haft problem med akne hela mitt liv och testat allt, den är som bortblåst nu! Tänk att det var så enkelt 🙂 Har också alltid haft en långsam mage, tills jag slutade med gluten. Känner även att jag mår allmänt bättre och älskar att man aldrig blir äckligt mätt på samma sätt som man blir av allt som innehåller vetemjöl.

  1. Ann-Christine Reimer

   Håller med! Jag slutade med kossor för 2,5 år sedan (har dock inte ätit kött och fågel på 35 år) och gluten för två år sedan. Ingen förlust. Ren vinst. Och på köpet slipper jag fikabröd i traditionell bemärkelse.

 25. Ann-Christine Reimer

  Om någon undrar om jag blivit bättre av att utesluta gluten och kossor? JA!!! Jag kan inte fuska – det märks direkt i ansiktet – det känns som om någon skrubbat med svinto i fejjan – men jag inget behov av att fuska heller. Bananer, körsbär, choklad och ananas är inte heller bra. Sardiner funkar inte heller, men har du rosacea – ta bort gluten och kossor. Gluten är inte svårt att utesluta, kossor lite värre för det är mjölkpulver i mycket. Men det går.

 26. Ann-Christine Reimer

  jag har sköldkörtelsjukdom sedan 2002, RA (reumatoid artrit) sedan 2012 och rosacea sedan 2013. Det var först när jag fick rosacea som jag började kolla på det här med gluten på riktigt. Det är en produkt vi absolut inte behöver. Hade någon sagt att jag äter inget som innehåller järn hade det varit läge för protester, men GLUTEN?! Det är inget annat än skräp. Man betalar för att bära hem mer luft. Galet! Gluten, kossor och en hel del annat är inflammatorisk mat och jag som har en hög med inflammatoriska sjukdomar ska inte äta sådant oavsett om Glutenenzym är bra eller inte. Tycker egentligen inte att det är produkt som behövs. Sluta är gluten helt oväsentligt i vår kost oavsett anledning och genom att vägra äta det tvingar vi bagerinäringen att tänka om. Detta inlägg är inte ett inlägg om att vinna Glutenenzym. Det är ett inlägg om elände med gluten och att det är en helt onödig grej som alldeles för många stoppar i sig.

stats