Hej vänner ♥
Mitt samarbete med Inekogruppen fortsätter och idag skulle jag vilja presentera Ecolomega för er.
Ecolomega är världens första ekologiska fiskolja, baserad på ekologiskt certifierad öring, närproducerad, färsk och hållbar!
Jag blir så otroligt glad av att upptäcka såna här produkter från företag som tar ansvar för hälsa, djur och miljö. Omega-3-tillskott är något som jag regelbundet äter, även om jag äter fisk ofta. Jag upplever att jag blir mindre torr i huden om jag ger kroppen mer Omega-3. Genom att mata huden med bra produkter både från insidan och utsidan så mår den mycket bättre, och jag är så himla glad att det äntligen finns en ekologisk fiskolja på marknaden!
Häng med så ska ni få lära er lite mer om varför vi behöver Omega-3 och vad som identifierar Ecolomega!
Ecolomega är gjord på ekologiskt certifierad fisk som dessutom är närproducerad (från Danmark), bara 50 km från produktionsanläggningen.
Läs mer om ekologisk certifierad fiskhållning här!
När fisken fångas i de danska insjöarna bearbetas fisken inom bara några timmar. Detta för att säkra en unik färsk fiskolja med miljövänlig profil, samt med ett CO2-avtryck motsvarande ungefär en tredjedel viltfångad fisk.
Inga kemikalier, alkoholer eller syntetiska antioxidanter används i produkten!
Några viktiga punkter i Ecolomegas koncept:
- Fullkomligt transparent och integrerad försörjningskedja
- Följer ett av världens hårdaste krav på djurhållning då fisken lever ett så natur-identiskt liv som möjligt
- 100% hållbarhet och spårbarhet
- Miljövänligt, ansvarsfullt och ekologiskt odlat
- Fullkomlig renhet
- Naturlig (ej koncentrerad) fettsyraprofil vilket ger ett identiskt avtryck av fiskens sammansättning
Ren, naturlig, ekologisk, spårbar, miljövänlig och socialt ansvarsfull ♥
Fet fisk är något som vi alla behöver äta minst 2-3 gånger i veckan för att vi ska få i oss essentiella fleromättade fettsyror. Att fettsyrorna är essentiella betyder att kroppen inte själv kan producera dem, och att de behövs för vår hälsa.
Ecolomega innehåller de huvudsakliga fettsyrorna ALA (Alfa-linolinsyra), EPA (Eikosapentaensyra), DHA (Dokosahexaensyra) och DPA (Clupanolsyra) i naturlig form – tillsammans med övriga viktiga fettsyror, samt vitaminer och mineraler, naturligt bevarade från fisken.
För den som inte äter fisk 2-3 gånger per vecka, är ett dagligt intag av Ecolomega ett bra komplement till kosten. Detta för att försäkra sig om att man får i sig de nyttiga fettsyrorna som vi behöver från fisken.
Jag själv kan också rekommendera fiskolja till er som är väldigt torr i huden. Ofta är det inte att smörja in oss vi behöver göra – utan ge kroppen lite extra fett från insidan!
Världens första ekologiska fiskolja finns både i kapselform och i olja med citronsmak!
Ni hittar Ecolomega till försäljning här!
Inlägget presenteras i samarbete med Inekogruppen.
Kram / Emma.