Emma Barremyr

Resåret 2015

Hej vänner ♥

2015 kan ha varit det bästa resåret någonsin!

Jag minns när jag publicerade resplanen här på bloggen i januari förra året, hur förväntansfull jag var inför året som skulle komma med alla äventyr! Jag minns också när vi bokade flygbiljetterna till Island och samtidigt bestämde oss för att vi skulle fortsätta äventyret från Thailand till Nya Zeeland. Overkligt och så spännande att få göra två drömresor på ett år! Det är fantastiskt att förverkliga sina drömmar ♥

Även om inte Nya Zeeland hör till 2015 års resor så har vi ändå som sagt under året som gått bockat av två av våra största drömresor – Island och Nya Zeeland. Så man kan väl säga att 2016 började ganska så bra det också, men nu vill jag inte fokusera på 2016, utan för en stund blicka tillbaka på det fantastiska resåret 2015.

2015 började på Loka Brunn! Där tillbringade vi ett dygn och firade in det nya året med massa goda mat, träning och spamys i Vattensalongen! Åh, jag älskar verkligen det stället!

IMG_5077 IMG_5079 IMG_5082IMG_3001IMG_5098IMG_5101IMG_5104 IMG_5108 IMG_5112

Läs mer om vårt nyår på Loka Brunn här!

I April bar det sedan av till Idre på den årliga skidsemestern med familjen! En hel vecka med massa mys, skidåkning, god mat, after ski, sol och härliga dagar! Alldeles, alldeles underbart (och snart är det dags igen, wiiiiieee)!

IMG_6122 IMG_6106 IMG_4517 IMG_6161 IMG_6154 8-4

Läs mer om resan till Idre här!

I april/ maj flyttade Pelle ner till Milano en månad för att jobba, och jag passade då på att hälsa på honom under ett par veckor. Jag plockade med mig jobbet och tillbringade mina arbetsdagar i lägenheten i kombination med mysiga stadsäventyr, parkträning samt goda utemiddagar, och blev även överraskad av Pelle med en helg med varning i Bellagio – den mest romantiska staden jag varit i, åh!

IMG_6676IMG_0175IMG_6611IMG_6693IMG_6762IMG_6654IMG_6689IMG_6770

Läs mer om resan till Italien här!

Sen kom resan till Island. Sommarens höjdpunkt och drömresan vi länge väntat på! Vi började med en helt otrolig vandring på Hornstrandir, fortsatte sedan med att bila runt hela ön under en veckas tid, och avslutade sedan resan med några dagar i Reykjavik.

Det var en fantastisk resa och Island vill jag verkligen åka tillbaka till!

IMG_7831IMG_8065IMG_8090IMG_0304IMG_7975IMG_8145IMG_8154IMG_8147IMG_8439IMG_8547IMG_8237IMG_8508IMG_8488IMG_8523IMG_8368

Läs mer om vår resa till Island här!

I oktober blev det dags för Idre igen! Jag och Pelle bokade in en långhelg med tid för vandring, träning och massa mys i fjällstugan! Oslagbart och massa energipåfyllning som för en stund botade hösttröttheten!

IMG_9416IMG_9432IMG_9435IMG_9452IMG_9459IMG_9458IMG_9379

Läs mer om helgen i Idre här!

I december blev det äntligen dags för mammas 50-årsresa till Thailand, och som vi väntat! Det kändes så overkligt att åka iväg på resan som vi alla längtat så mycket efter, men jag är så glad och tacksam för den underbara tiden och alla upplevelser vi fick tillsammans. 10 fantastiska dagar spenderades på Koh Chang och sedan firades det nya året in i Bangkok!

En oförglömlig resa ♥

IMG_0805IMG_1090IMG_0928IMG_0718IMG_0702IMG_1251IMG_1300IMG_1325IMG_1324IMG_0969IMG_0994IMG_1050IMG_1230IMG_0838IMG_1406

Känns lite overkligt att tänka tillbaka på allt såhär, vilket år det var! Och 2016 började inte dåligt det heller med en månad på Nya Zeeland! Frågan är nu bara hur det här året fortsätter? Vi har lite planer, men det tar vi i ett annat inlägg tycker jag!

Jag vill bara förtydliga att resa är en stor prioritering för oss i våra liv, och att resa berikar våra liv med just LIV. Ingen av oss är speciellt intresserade av att shoppa materiella ting (helt ärligt så var det nog i Milano som jag handlade vanliga kläder sist), vi har inga barn som kostar pengar i dagsläget, vi är inte ute och äter ofta, festar och slösar pengar på det som många andra lägger pengar på. Däremot så slösar vi gärna pengar på resor och äventyr så länge som vi har möjlighet till det. Vi gillar att spara till resor och jag antar att det alltid kommer vara något vi kommer prioritera högt, men jag förstår också att livet och förutsättningarna kommer att förändras och att pengarna kan behövas till andra saker. Som nu – när vi köpt hus, som också var en viktig prioritering för oss, så kommer inte lika mycket pengar kunna läggas på resor. Vi bor dyrare helt enkelt och det är ett val vi tagit. Nu vill jag också kunna lägga pengar på inredning och göra det mysigt i huset, skapa en trädgård o.s.v.

Ni förstår nog vad jag menar, ellerhur? Jag vill inte att det ska låta skrytigt med alla resor, utan för oss innebär resorna att följa våra drömmar. Alla kan vi följa våra drömmar, men ni kanske inte drömmer om resor? Kanske har ni andra drömmar att följa? 

Berätta om erat 2015. Reste ni? Vart reste ni? 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag har inte rest speciellt mycket 2015,men jag ser fram emot detta året då jag ska åka till USA och vara aupair 🙂 Det har varit min dröm i flera år och i år tänker jag förverkliga den! Jag har pojkvän och var väldigt osäker men först, men som tur är har jag en förstående pojkvän. Men jag har även kommit till insikt att om det inte skulle vara så så får ingen stå ivägen för ens drömmar eller säga att man inte kan göra något! Är glad att jag har detta att se fram emot och då kommer det nog bli en del resande 🙂 Var jätteroligt att följa dig under dina resor, men även på hemmaplan såklart! 🙂 Kram!

 2. Camilla

  Hej! Jag gjorde egentligen bara en resa 2015 och det var till New York en vecka med mina syskon.

  Åh förlåt men jag kan inte låta bli att känna irritation när jag läser dina/andras reseinlägg. Men inte för att jag är missunsam – absolut inte. Utan för att jag är såå avundsjuk. Jag har en syster också som reser mycket med sin kille och det är nästan allt hon pratar om. Och jag tycker att det är så orättvist…jag hade gärna rest om jag haft någon att resa med. En kille eller en kompis? Men mina vänner pluggar (och har varken tid eller pengar), eller har jobb men fortfarande varken tid eller pengar. Jag har jobbat i tre år efter studenten och haft förmånen att bo hemma (med liten hyra) och sparat mycket. Jag har alltså tid och pengar men ingen att åka med :/ Jag vill börja plugga till hösten men vet inte vad. Jag känner bara att jag vill göra något nytt innan jag börjar plugga men vill inte flytta för ett ”skitjobb” eller resa själv. Jag känner mig hemskt nog rädd att resa själv som tjej. Skulle aldrig göra det :/ Vad tycker du att jag borde göra? Hade du rest om du inte haft Pelle eller någon annan?

  Jag vill alltså hinna komma på vad jag vill plugga innan det är dags att söka i april. Men jag har liksom ingen motivation till något känns det som. Jag vill plugga för att ”få det gjort” så jag kan börja mitt riktiga liv. Få lite nya vänner och en riktning i livet. Få flytta och göra någonting. Förlåt för flummigt inlägg. Började med avundsjuka för partner som förenklar resande så mycket och avslutade med livsval…hehe.

 3. Emelie

  För mig blev det inte så många utlandsresor under 2015, det blev Florida i tre veckor under juli månad, men väl i USA gjorde vi lite mindre resor till t.ex. Key West. Sedan har jag varit i Åre där jag tränade massa utomhus och åt god mat med min gudmor, sedan var vi två plus en till tjej i Nikkaloukta/Abisko för loppet Tierra Arctic Ultra, och så har jag varit på landet i Halland, hos en kompis i Malmö, på Crossfit-tävling i Norrtälje – och flyttat till Uppsala!!! Det sistnämnda får nog räknas som största ”resan” jag gjorde under 2015 🙂

stats