Emma Barremyr

Andra advent – tävling i samarbete med HELHETSHÄLSA

PT by Emma adventskaldenser 2015

God morgon vänner ♥

Andra advent har knackat på dörren och framför oss ligger en härlig söndag! Om du inte fått i dig frukost än vill jag tipsa om den här goda saffransgröten, som passar utmärkt såhär i adventstider för att få upp julstämningen och samtidigt njuta av en god och mättande frukost!

Nu är det dags för andra tävlingen i Adventskalendern 2015 och idag är det Helhetshälsa som tävlar ut ett paket med produkter som jag själv satt ihop! Se det som mina fyra favoriter från Helhetshälsa!

Jag är ett stor fan av Helhetshälsas produkter! Jag gillar tanken de har med sina kosttillskott, vilka är i stort sett de enda jag använder. Om ni inte visste det så har de har som idé att göra marknadens renaste kosttillskott genom att undvika tillsatser som bindemedel (därför använder de kapslar och inte tabletter), smörjmedel vid kapsling (smörjmedel är inte en ingrediens som behöver deklareras), klumpförebyggande medel (deras pulver får skakas lite extra för att de inte har klumpförebyggande medel) och färgämnen. De analyserar råvarorna för renhet och deras produkter tillverkas i Sverige. Det är bra produkter helt enkelt som jag gillar, och självklart känns det hur roligt som helst att få tävla ut en paket till en av er!

Det du kan vinna idag är psylliumhusk, D & K vitamin, glutenzymTM samt probioplex.

Häng med så berättar jag mer om dessa produkter!

 

IMG_0482

 

Psylliumfröskal är ett måste i glutenfri bakning! Jag använder det ofta för att få mina bakverk att binda ihop samt få i mig massa nyttiga kostfibrer.

Helhetshälsas psylliumfröskal är ekologiskt och består av ljust Indiskt psylliumfröskal med 98 % renhetsgrad, det vill säga med så mycket skal och så lite kärninnehåll som möjligt. Det är helt utan tillsatser och naturligt fri från gluten. Helhetshälsas psylliumfröskal innehåller 80 % kostfibrer som bildar en gel när man blandar det i vatten.

Ett juligt recept med psylliumhusk ni inte får missa!

Glutenfria saffransbullar!

 

IMG_0486

 

Probioplex innehåller levande mjölksyrabakterier som hjälper till att hålla magen i form! I och med min IBS kan magen ofta vara i obalans, men med hjälp av dessa bakterier blir det bättre och magen håller sig lugnare! Mjölksyrabakterier återställer tarmens normala bakterieflora, hämmar tillväxten av skadliga bakterier och stärker immunförsvaret. Probioplex innehåller fem olika stammar av levande mjölksyrabakterier, bland annat lactobaciller och bifidobakterier, som bevarar tarmens hälsa.

Det som särskiljer Helhetshälsas mjölksyrebakterier från andra är att de valt att använda bekteriestammar som är aktiva i olika delar av tarmen, att de deklarerar antalet bakterier som är kvar vid utgångsdaturm (upp till 30% av bakterierna kan hinna dö från kapsling till utgångsdatum) och att de mikroinkapslar varje bakterie så att de säkert överlever passagen ner till tarmen.

 

IMG_0487

 

GlutenzymTM är för mig ganska nytt, men jag är så glad som hittat det! 

Helhetshälsas Glutenzym innehåller en patentskyddad DPP IV (dipeptidyl peptidas IV) enzymblandning vars huvudsakliga funktion är nedbrytning av gluten, vilket innebär att vi som är känsliga kan inta små mängder av gluten utan att ha en mage som överreagerar. Enzymblandningen bryter även effektivt ner proteiner i mejeriprodukter, särskilt kasein och andra svårsmälta proteiner som många kan ha problem med.

GlutenzymTM hjälper alltså oss som mår bäst av att undvika gluten och mjölk, och kan t.ex. intas vid sociala sammanhang, restaurangbesök och liknande då vi ofta inte riktigt har koll på vad maten innehåller. Därmed kan vi undvika att bli dåliga i magen vid dessa tillfällen.

GlutenzymTM är för oss som är känsliga, det kan inte bota allergi eller svår kronisk överkänslighet mot mjölk eller gluten. Då rekommenderas istället att man helt undviker dessa livsmedel.

 

IMG_0492

 

D-vitaminbrist är vanligt här uppe i Norden. En av de viktigaste källorna till D-vitamin är solen, som hjälper huden på våra kroppar att bilda vitaminet. Men under vinterhalvåret då vi knappt ser solen här uppe i norr då? Att vi lätt drabbas av brist under de mörka vintermånaderna här uppe i Norden är inte konstigt.

D&K-vitamin är alltså extra viktigt såhär års under vinterhalvåret när vi sällan har solen på vår hud. Vitaminerna D och K har flera hälsoeffekter och bidrar bland annat till att bibehålla stark benstomme, normal muskelfunktion, starka tänder samt immunsystemets normala funktion.

Själv äter jag dagligen D&K-vitamin från september ända till maj för att vara på den säkra sidan med att få i mig tillräckligt!

 

IMG_0488

 

För att vara med och tävla:

  • Kommentera inlägget och berätta vad du använder för kosttillskott och varför!

Tävlingen pågår på fram till lördag 24.00 och vinnarna presenteras nästa söndag!

 

I samarbete med Helhetshälsa.

 

Vinnarna i förra veckans tävling blir kontaktade via mail under dagen!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Genus

    Jag använder Helazym från Helhetskänsla och tycker det är grymt bra! Detta tillskott har hjälpt mig mycket har aldrig mått så bra i min Crohn mage (både i tunn- och tjocktarmen) – dock får jag även nämna att jag undviker fodmaps i min kost också så det är väl både enzymerna och kosten som håller min mage lugn.

  2. Hanna

    Spännande produkter! Jag har själv kollat på Probioplex innan men har börjat äta en del surkål istället. Är det något du har tänkt testa/testat? Jag läste att ”en analys av probiotikainnehållet i surkål visade att ca 1,5 dl surkål innehåll över 10 biljoner bakterier. 4 matskedar surkål motsvarar mer än en hel burk probiotika”, låter ganska häftigt! Annars i dagsläget tar jag bara D-vitamin eftersom nästa alla i Sverige har brist av det under vintern och min mamma har fått benskörhet (vilket är genetiskt) och kan förebyggas genom att D-vitamin. Försöker dock få i mig det mesta genom en varierad kost men ibland kan det ju vara nödvändigt att komplettera med något!

  3. Josefine Fransson

    Vilka härliga produkter! I nuläget äter jag inga kosttillskott, förutom någon sked spirulina och chlorella i smoothien ibland. Skulle vara jättekul och spännande att få testa dessa kosttillskott för att se om det är något att fortsätta med!

  4. Molly

    Jag använder vitlökskapslar och omega 3. Vitlökskapslarna är för att jag ska hålla mig friskare, men det är något jag började använda för ett tag sedan för att jag fick med det när jag handlade på en hälsokostbutik! Omega 3 är för att jag just nu inte fisk enormt sällan då jag snart är vegetarian, när omega 3 är slut ska jag se till att jag får i mig tillräckligt från vegetarisk mat! 🙂

  5. Isabel

    Hej!
    Jag äter inga kosttillskott, men försöker äta mångsidigt för att få i mig allt det som kroppen behöver. Men exempelvis K- och D-vitamin är ju sånt som säkert skulle vara bra också för mig! Ha en bra dag!

  6. Amalia

    Åh vilket bra paket ☺ Jag äter inga kosttillskott men har länge funderat på att göra det. Jag är vegetarian och vet att jag inte får i mig all näring o vitaminer jag behöver men jag tycker det är svårt att veta vilka kosttillskott jag ska äta ☺

    Ha det gott!

  7. Stina

    En sked psylliumfrön i gröten varje morgon är som balsam för min mage, dessutom blir det himla fluffigt och gott. När jag har mycket runt mig tar jag även probioplex. Verkligen en kanonprodukt! Skulle vara så roligt att vinna detta!

  8. Minna

    Jag använder D-vitamin & Magnesium.
    D-vitamin för att det är så oerhört behövligt både för psyket & kroppen, speciellt i Sverige där vi inte får den dos vi egentligen behöver.
    Ett intag av D-vitamin kräver mer magnesium och det är en orsak till varför jag fyller på även där!

  9. Maria

    Jag äter D-vitamin för att hålla mig pigg, blutsaft då jag har kraftig järnbrist och magnesium för musklerna. Jag tar även proteinpulver i perioder då jag tränar hårt.

  10. Fanny

    Åh vilka bra produkter!
    Jag använder mig av d-vitamin nu under vintern och även järn i perioder. Men även dessa vore ju super! 🙂

  11. Caroline

    Härligt paket! Från att ha gått och sett lite snett på alla som handlar på hälsokostaffärer har jag själv börjat knapra i mig både det ena och det andra kosttillskottet när jag insett att jag faktiskt inte får i mig allt genom kosten. De jag märket störst skillnad på är omega 3, som gör min hy mjuk och smidig, samt D-vitamin, som gjort att jag känt mig mycket piggare och gladare nu på vintern. Ibland äter jag även magnesium och zink samt probiotika för att komplettera kosten. Har tidigare testat helhetshälsas produkter och gillar dem verkligen! Jag försöker nämligen äta så rent som möjligt och då gäller det ju även kosttillskotten. Trevlig söndag! 🙂

  12. Liza Bengtsson

    Nu när det mörkt i Norden är
    Vi äter D-vitamin här
    Ett måste för många
    Enda sättet att ljuset fånga
    Man mår så bra
    En daglig tablett vi bör ha

  13. Sanna

    Just nu äter jag inga kosttillskott, tar endast en aloevera-shot varje morgon mot IBS, men har länge funderat på att börja med vitamin D (då jag blir så himla trött under hösten, har t ex sovit bort hela den här helgen) och sedan vore det bra med kosttillskott som hjälper till att bryta ner mat som kan vara lite svårare för oss med IBS (var på julbord igår och min mage har varit kaos hela den här dagen, har inte alls haft någon matlust). Så att få testa dessa tillskott vore superkul! Kanske nåt jag kan fortsätta med efter om det fungerar bra 🙂

  14. Elin L

    Eftersom jag slarvar med maten emellanåt (pga stressig vardag) så tar jag en wholefood multivitamin- och mineraltillskottstablett varje dag. På så vis vet jag att kroppen får i sig det den behöver varje dag. Dessutom kan mycket av vår mat sakna viktiga mineraler och vitaminer eftersom de är odlade på marker som är ”sönderodlade”. På vinterhalvåret kompletterar jag med d-vitamin eftersom jag haft konstaterad d-vitaminbrist och inte mådde så bra då. Tar även omega3 från Eskimo för att det är bra för hjärnans funktion.

    Skulle bli jätteglad om jag vann, för då skulle jag ge produkterna till min sambo som har problem med sin mage.

  15. Emilia pettersson

    Hej! Jag äter dagligt intag av d-vitamin under vinterhalvåret samt omega 3 och zink/magnesium året om. Ser det som ett bra kompliment till en varierad kost! Tack för en härligt inspirerande blogg!

  16. Kajsa

    Vilka fina produkter!

    Jag äter en hel del på grund av stora magproblem som nu börjar bli bättre. I vitaminväg äter jag tillskott av magnesium samt B-vitamin för att stärka hår hud och naglar. För matsmältningen äter jag MSM. Varje morgon äter jag även probiotika och inulin (mat för probiotikan). Pga obalans i de goda magbakterierna utvecklade jag för två år sedan en mildare överväxt av candida som i sin tur har orsakat glutenkänslighet. För att återfå balansen äter jag olivbladskapslar, kaprylsyra, undecynsyra…ja du hur ju, en hel del! Men det har fungerat riktigt bra tillsammans med tillförsel av probiotika (balanserar ut candidan) och nu har min glutenkäsnlighet förbättrats vilket är jätteskönt! Hur som helst är de produkter du tävlar ut precis vad jag skulle behöva, det nya glutenenzymet vore särskilt spännande och Helhetshälsas probiotika skulle vara kul att testa!

  17. Emma Vuckovic

    Använder magnesium för muskelåterhämtning, d-vitamin för skelettet,muskler & energi, chlorella tar jag för att rensa ut gifter ur kroppen

  18. J

    Detta vore det perfekta paketet för mig med känslig mage. Just nu använder jag d-vitamin, just för att vi inte får det genom solen nu, samt svartavinbärskapslar för min torra hud.

  19. Johanna

    Vilken drömmig tävling! Jag äter Digest och Probioplex från Helhetshälsa för att det gör att min ibs-mage mår strålande. Dem är de bästa jag provat och har ätit mig igenom det mesta på marknaden! Dessutom äter jag D-vitamin nu under vintern för att boosta kroppen och hålla mig frisk 🙂

  20. Lise-Lotte Larsdotter

    Jag använder multivitamin kvinna och extra D-vitamin nu på vintern. För att få i mig extra näring och för att få extra D-vitamin när man inte kan tanka sol under vinterhalvåret!

  21. Emelie Lundqvist

    Vilken julklapp!

    Jag äter idag d-vitamin för mörkret samt magnesium mot senadrag och för muskelåterhämtning. Sedan innehåller mina bakverk och bröd alltid psylliumfröskal då även jag är glutenkänslig.

    I helgen har jag fuskat med gluten lite grann och det får jag verkligen betala för idag…Illamående, ont i magen… Tänk om jag fick prova glutenzym!!

    Kram på dig och God Jul

  22. Caroline

    Hej! Kul tävling, älskar helhetshälsans produkter! Idag tar jag psylliumfröskal, vitamin d3, magnesium och ibland järn. Jag har registrerat mina matintag i ett superbra program skapat för dietister och på så sätt kunde jag se vad jag fick i mig för lite av. Jag kom också fram till att jag åt för lite protein men istället för proteinpulver har jag börjat äta mer proteinrika livsmedel. Jag är riktigt sugen på att prova probioplex, hoppas jag vinner!

  23. Petra

    Jag äter D-vitamin som tillskott under vinterhalvåret då det är svårt att få i sig tillräckligt av solen. Förutom detta använder jag inga kosttillskott i nuläget, då jag tror att jag får i mig det mesta genom kosten. Det enda som jag tar är proteinpulver ibland, antingen som en snabb och enkel lösning efter träning eller som ingrediens i vissa nyttigare bakverk! Psylliumfröskal är även något jag ofta använder i bakning! 🙂

  24. Maria

    Jag har adhd som jag ”lindrar” m hjälp av Magnesium diasporal 300, c vitamin complex c o d-vitamin kapslar m kokos olja för ett optimalt upptag. Detta är särskilt viktigt för mig nu på vintern. Kram

  25. Sofia Häger

    De kosttillskott jag använder mig av idag är B12, Omega 3 och D vitamin. Men eftersom jag inte tål gluten och tror jag kan ha symptom på IBS så skulle denna vinsten va toppen för mig. Det skulle ge mig chansen att testa både Glutenzym och Probioplex som förhoppningsvis kan minska mina magproblem!

    Kramar

  26. Elin

    Jag äter D-vitamin och har gjort det sen början på oktober. Tar även Lactrase då jag är känslig mot laktos. Men glutenzymet hade varit toppen att få prova, då jag även är känslig mot gluten!

    Ha en bra andra advent!

  27. Ida

    hej!
    Jag använder inte så mycket tillskott eftersom jag som före detta friidrottare fått höra mycket om att man inte ska äta konstgjorda ämnen. På senare tid har jag insett att det faktiskt inte är så dåligt som man hört, det finns fördelar med det. Äter för tillfället D-vitamin för att kompensera för den saknade solen, järntabletter för att öka de värdena och även omega-3 för att få i sig ännu mer än från fisken man äter. Har märkt förändring speciellt med D-vitamin där jag inte känner mig lika nedstämd och trött som innan jag började.
    Kram!

  28. Michelle

    Jag äter D-vitamin, främst under vinterhalvåret. Det är svårt att få i sig D-vitamin genom endast maten. Jag mår även mycket bättre när jag kompenserar med kosttillskott eftersom det får mig på piggare humör!

    Ha en bra dag!

  29. Malin

    Det enda jag ätit i form av kosttillskott är D-vitamin, främst på vinterhalvåret. Jag är dåligt påläst om kosttillskott och jag tycker det är svårt att veta vad som kan vara bra för en. Men tummen upp för D-vitamin, jag tycker att jag presterar så mycket bättre och jag är mycket piggare och gladare under vinterhalvåret.

    Ha en bra andra advent! Kram

  30. Bella

    Idag äter jag inga kosttillskott alls, men har länge tänkt att jag ska börja med D-vitamin eftersom jag nästan alltid blir nedstämd och inte alls mår bra under vinter halvåret. När jag mår dåligt har jag lätt att gå ner i vikt och det har kroppen tagit stryk av, därför vill jag gärna boosta den lite extra och försöker ta extra bra hand om min kära lilla kropp, ska ju faktiskt hänga ihop med den resten av livet 🙂 <3

  31. Josefin

    Det enda jag anväder mig av är Lactrase mot laktos men är även glutenkänslig så det vore ju fantastiskt att få prova Glutenzym! Tänk att få slippa stoppa i sig 2-4 tabletter av olika kosttillskott och bara ta från en! Sen lär ju vi ju verkligen behöva lite D-Vitamin efter både stormen Helga och Gorm!

  32. Ellinor

    Fantastiska produkter alla fyra och jag kan inte annat än att varmt rekommendera dem och Helhetshälsa i stort <3

  33. Jonna

    Hej!
    Åh vilket drömpaket!
    Själv äter jag enbart D-vitamin och Omega-3 just nu, för att vara på den säkra sidan att få i mig ordentligt av dessa! D-vitaminbrist är ju som du säger vanligt här i norr på vintern, och det känns ju himla onödigt att behöva bli sjuk och hängig varje vinter. Omega-3 tar jag bara som komplement, då jag redan äter mycket fet fisk och till exempel ägg, chiafrön och andra frön och nötter med mycket omega-3, men det kan ändå bli lite snålt ibland och jag vill gärna vara på den säkra sidan! Att ett stort intag av omega-3 för med sig massa fina effekter är ju inget minus direkt 🙂

  34. Emmy

    I nuläget äter jag enbart d-vitamin för att kompensera den mörka årstiden men tror säkert att det hade varit bra med några ytterligare.

stats