Emma Barremyr

Älskade promenader

Hej vänner ♥

Alltså promenaderna!

De älskade underbara promenaderna! I vått och torrt. I regn och solsken. I värme och kyla. I friska vindar och stilla luft. I ljus och mörker. I tidigt morgon eller sen kväll. I skogen eller inne i stan. Med en vän eller i ensamhet.

Oavsett när, var och hur så är promenaderna något som alltid gör mig gott på många sätt!

Promenaderna är som en present till mig själv som jag unnar mig nästan varje dag, oavsett om den blir kort eller lång, och för mig gör den sor skillnad i mitt välmående. Jag tänker ofta på hur mycket positivt de där promenaderna ger mig varje dag, och hur mycket ny energi jag får. Det är ingen PW direkt, utan fokus ligger på ett skönt tempo. Jag jobbar alltid med att lägga fokus på nuet – njuta av stunden som är och försöker uppmärksamma allt som är runtomkring mig i den vackra miljön. Det är som mindfulness, vilket laddar mig med mental energi ♥

IMG_0281

 

Morgonpromenaderna är min största favorit! Jag älskar att kliva rakt upp från sängen och ge mig ut i lugnet innan alla andra vaknat. Väcka både kropp och knopp med frisk luft och rörelse. Känna tacksamheten över att ha en frisk kropp som gör att jag kan röra mig ♥

Jag lever, jag njuter och jag är här och nu!

 

IMG_4850

 

Har du funderat på att unna dig en morgonpromenad någon dag?

Det innebär att du startar dagen på ett positivt sätt! Du får njuta av rörelse och frisk luft i dina lungor. Kroppen vaknar till liv, hjärnan piggas upp, du blir glad och får energi för dagen!

Du kommer känna att du vinner över mörkret och när du kommer hem smakar frukosten alldeles ljuvligt ♥

Testa!!!

 

IMG_9452

 

Men de allra bästa promenaderna jag vet är på fjället! Att få traska runt en hel dag i tystnaden där, med en vacker utsikt är så uppskattat att det ger mig rysningar! Skulle jag välja en form av motion att göra resten av livet så är det just fjällvandring jag skulle ägna mig åt ♥

 

2-3

 

Vill du ha tips på hur du kan få ut mer av dina promenader i vinter?

Klicka här!

Jag gjorde nämligen en intervju med Sportamore Magazine förra veckan där jag delade alla mina tips! Jag hoppas ni gillar det 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Fantastiska bildet! Jag saknar mina morgonpromenader och tänker ofta att jag skall ta upp dem igen. Förr började jag alltid dagen med en timmas runda. Sedan började jag morgonträna, efter flytt blev det istället till att lägga morgontimmarna på att pendla och nu, ja nu har vanan liksom försvunnit. MEN så snart det börjar bli ljusare ute har jag tänkt att jag skall ge mig ut igen om morgnarna. Antingen på en promenad eller löprunda. Tänker att jag skall försöka vara lite bättre förberedd inför Göteborgsvarvet nästa år 😉
  Tack för att du delar med dig av glädje och energi <3

  1. Emma

   Tack! Jag saknar också mina morgonpromenader sedan jag flyttat ut till huset. Det är alldeles för mörkt för att gå här så jag får också vänta tills det blir ljusare. Men den som väntar på något gott… 😀 Hihi! Tack för din kommentar! KRAM

 2. Madde

  Jag håller helt med dig! Promenader gör verkligen gott för kropp och själ! Efter att nyligen ha fött mitt andra barn så har det blivit mycket stillasittande inom hemmets fyra väggar, märkte hur irriterad och sur och rastlös jag började bli. En promenad i friska luften med mig själv, mina tankar och sovande bebis i vagnen var jag som en ny människa resten av dagen och har hållit i ett par dagar 🙂 Motion och frisk luft är verkligen något jag inte kan vara utan speciellt länge utan att börja må dåligt.

  1. Emma

   Ja de är underbara! Så skönt att du hittat tillbaka till dem och att du känner att du mår bättre! Bra jobbat 🙂 Kram

 3. Gabriella

  Vilka underbara bilder! Promenader är ett fantastiskt sätt att få både rörelse och frisk luft! Jag försöker att så ofta det går få till att promenera 30 minuter till skolan. Bara att få 30 minuters frisk luft märks enorm skillnad på koncentrationsförmågan på föreläsningarna 🙂

stats